Szentes

Galambürülékben úszik Szentes belvárosa

Egyre több fórumon téma, hogy a galambok ürülékében tocsognak a szentesiek, a városvezetés azonban továbbra is tétlen.

Szerkesztőségünknek is sokan írtak már ezzel kapcsolatban, személyesen is beszéltünk szentesiekkel, valamint több közösségi oldalon is olvashattunk már a galambürülékről. „Érthetetlen, hogy miért nem kezdenek ezzel valamit…” – írja Kitti.

A galambok ürülékében gyakran megtalálhatóak a cryptococcus gombanemzetség tagjai, amelyek az ürülékkel szennyezett földben is megtelepszenek, belégzés útján pedig fertőzést is okozhatnak. Amennyiben egy legyengült immunrendszerű ember érintkezik a kórokozókkal, úgy komolyabb mellkasi fertőzés, illetve akár agyhártyagyulladás is felléphet.

Ha olyan port vagy vízpárát lélegzünk be, amely galambürülékkel szennyezett, akkor többféle betegséget is elkaphatunk, így például az influenzához hasonló, bakteriális eredetű papagájkórt, avagy ornitózist. A madarak, galambok ürüléke gyakran hordozza az erős hasmenést okozó szalmonellózis kórokozóját is.

Mátyás levelében kifejtette, hogy nem érti, miért nem lehet – más városok, okosabb vezetők mintájára – galambriasztó/távoltartó tüskéket kihelyezni az épületekre?! Ez a megoldás hihetetlenül olcsó lenne, és a madarakat sem kellene bántani.

Bízunk benne, hogy észbe kap a Szabó Zoltán Ferenc vezette önkormányzat, és tesz valamit az ügy érdekében. Bár, halkan hozzátesszük, hogy azok után, hogy csak a nyári szezon után, télire tették rendbe a Tisza-partot, „szakszerűen” javították az utakat Mentettréten, csótányokat szabadítottak a belvárosra, és kénytelenek megbirkózni a gazzal, nem sok jóra számítunk galamb-ügyben sem.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Már csak 100 km hiányzik Cseuz Lászlónak Párizsig

Szabó Viktor

Pingpongasztalt kaptak az Apponyi tér környéki szentesi gyerekek

Szabó Viktor

Halálos baleset: Vonat elé hajtott agy autó Szentes és Csongrád között

Szabó Viktor

Újra együtt a Fivérek

Szabó Viktor

Kiválóan szerepelt a szentesi Pengő László a Szervátültetettek és Művesekezeltek Európa-Bajnokságán, Lisszabonban

Szabó Viktor

Elöntötte Szentest az eső: 60 milliméter zúdult le

Szabó Viktor

Óriási showt nyomott Majka a Krimóban

Szabó Viktor

A Szentesi Járási Ügyészség vádat emelt egy diákját megkörnyékező tanár ellen

Szabó Viktor

Farkas Sándor: lassan minden akadály elhárul a 451-es felújítása elől

Szabó Viktor