Szentes

Galambürülékben úszik Szentes belvárosa

Egyre több fórumon téma, hogy a galambok ürülékében tocsognak a szentesiek, a városvezetés azonban továbbra is tétlen.

Szerkesztőségünknek is sokan írtak már ezzel kapcsolatban, személyesen is beszéltünk szentesiekkel, valamint több közösségi oldalon is olvashattunk már a galambürülékről. „Érthetetlen, hogy miért nem kezdenek ezzel valamit…” – írja Kitti.

A galambok ürülékében gyakran megtalálhatóak a cryptococcus gombanemzetség tagjai, amelyek az ürülékkel szennyezett földben is megtelepszenek, belégzés útján pedig fertőzést is okozhatnak. Amennyiben egy legyengült immunrendszerű ember érintkezik a kórokozókkal, úgy komolyabb mellkasi fertőzés, illetve akár agyhártyagyulladás is felléphet.

Ha olyan port vagy vízpárát lélegzünk be, amely galambürülékkel szennyezett, akkor többféle betegséget is elkaphatunk, így például az influenzához hasonló, bakteriális eredetű papagájkórt, avagy ornitózist. A madarak, galambok ürüléke gyakran hordozza az erős hasmenést okozó szalmonellózis kórokozóját is.

Mátyás levelében kifejtette, hogy nem érti, miért nem lehet – más városok, okosabb vezetők mintájára – galambriasztó/távoltartó tüskéket kihelyezni az épületekre?! Ez a megoldás hihetetlenül olcsó lenne, és a madarakat sem kellene bántani.

Bízunk benne, hogy észbe kap a Szabó Zoltán Ferenc vezette önkormányzat, és tesz valamit az ügy érdekében. Bár, halkan hozzátesszük, hogy azok után, hogy csak a nyári szezon után, télire tették rendbe a Tisza-partot, „szakszerűen” javították az utakat Mentettréten, csótányokat szabadítottak a belvárosra, és kénytelenek megbirkózni a gazzal, nem sok jóra számítunk galamb-ügyben sem.- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Kowalsky meg a Vega: Hajrá Szentes, hajrá Krimo!

Szabó Viktor

Szentesi és csongrádi diákjait is díjazta a HSZC

Szabó Viktor

Lehetőség, lendület, Szentes! – Bozó Zoltán bemutatta programját

Szabó Viktor

Cs3.hu Család! Segítsünk megtalálni a szentesi Papp Tibort!

Szabó Viktor

Bizonyítványt kaptak a jövő távközlési szakemberei

Szabó Viktor

Elapadt a Tisza Szentesen

Szabó Viktor

Felborult egy autó Szentesen – teljes útzár!

Szabó Viktor

Családi napot tartottak a szentesi HMG-ben

Szabó Viktor

Szijjártó Péter Szentesen: Az nem helyes, nem megy, hogy a nemzet sportvárosa sportcsarnok nélkül maradjon!

Szabó Viktor