Szentes

Galambürülékben úszik Szentes belvárosa

Egyre több fórumon téma, hogy a galambok ürülékében tocsognak a szentesiek, a városvezetés azonban továbbra is tétlen.

Szerkesztőségünknek is sokan írtak már ezzel kapcsolatban, személyesen is beszéltünk szentesiekkel, valamint több közösségi oldalon is olvashattunk már a galambürülékről. „Érthetetlen, hogy miért nem kezdenek ezzel valamit…” – írja Kitti.

A galambok ürülékében gyakran megtalálhatóak a cryptococcus gombanemzetség tagjai, amelyek az ürülékkel szennyezett földben is megtelepszenek, belégzés útján pedig fertőzést is okozhatnak. Amennyiben egy legyengült immunrendszerű ember érintkezik a kórokozókkal, úgy komolyabb mellkasi fertőzés, illetve akár agyhártyagyulladás is felléphet.

Ha olyan port vagy vízpárát lélegzünk be, amely galambürülékkel szennyezett, akkor többféle betegséget is elkaphatunk, így például az influenzához hasonló, bakteriális eredetű papagájkórt, avagy ornitózist. A madarak, galambok ürüléke gyakran hordozza az erős hasmenést okozó szalmonellózis kórokozóját is.

Mátyás levelében kifejtette, hogy nem érti, miért nem lehet – más városok, okosabb vezetők mintájára – galambriasztó/távoltartó tüskéket kihelyezni az épületekre?! Ez a megoldás hihetetlenül olcsó lenne, és a madarakat sem kellene bántani.

Bízunk benne, hogy észbe kap a Szabó Zoltán Ferenc vezette önkormányzat, és tesz valamit az ügy érdekében. Bár, halkan hozzátesszük, hogy azok után, hogy csak a nyári szezon után, télire tették rendbe a Tisza-partot, „szakszerűen” javították az utakat Mentettréten, csótányokat szabadítottak a belvárosra, és kénytelenek megbirkózni a gazzal, nem sok jóra számítunk galamb-ügyben sem.


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Hazai pályán nevettet ma Kőhalmi Zoltán

Szabó Viktor

20 évesen lopott pénzt egy szentesi ingatlanból, lekapcsolták a zsaruk

Szabó Viktor

Gyász: Elhunyt a szentesi születésű Bajomi Nagy György színművész

Szabó Viktor

Megújul a szentesi Péter Pál polgárház kertje

Szabó Viktor

Húzós és eredményes hétvégét zártak a szentesi úszók

Szabó Viktor

Új helyre kerül a NAV szentesi ügyfélszolgálata

Szabó Viktor

A szentesi katonáknak (is) köszönhetjük az Ország Karácsonyfáját

Szabó Viktor

Elhunyt a szentesi vízilabda-ikon

Szabó Viktor

Végleg összeveszhetett a szentesi baloldal

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább