Csongrád Szentes

Új számítógépeket kapnak a HSZC szentesi és csongrádi iskolái (is)

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum 190 millió forintot fordított arra, hogy az intézményekben zajló oktatói munka még modernebb és hatékonyabb lehessen.

A csütörtöki sajtótájékoztatón Hegedűs Zoltán, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum kancellárja kifejtette, hogy az i5-ös és i7-es processzorral ellátott HP számítógépek rendkívül jó minőségűek, így az általános informatikai oktatáson túl a komolyabb, szakmai képzésre is alkalmasak. A kancellár kifejtette, hogy mindig is arra törekedtek, hogy a lehető legmodernebb géppark álljon a pedagógusok és a diákok rendelkezésére. Ezt a célt szolgálta, amikor tavaly minden oktatónak egy-egy laptopot vásároltak. A koronavírus-járvány még jobban rávilágított arra, hogy mekkora szükség van a megfelelő informatikai eszközökre.

Kincses Tímea, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum főigazgatója arról beszélt, hogy lassan minden területen megjelenik az automatizáció, digitalizáció. Arra törekednek, hogy a jövő szakemberei versenyképes szakmai tudással, megfelelő digitális kompetenciával szerezzék meg a szakmai végzettséget. A színvonalas képzéshez elengedhetetlen a modern technika, korszerű géppark.

A főigazgató felhívta a figyelmet arra is, hogy a „Z” generációs diákok már egyre kevésbé oktathatók a hagyományos módon, ezért szükséges a tantermek digitalizációja. „A szakmai végzettség megszerzésekor már interaktív vizsgát tesznek a tanulóink – mind a nappali tagozatos diákok és a felnőttek szakmai oktatásában résztvevők egyaránt – sikeresen tudnak felkészülni a szakmai vizsgára” – mondta el Kincses Tímea.

Az új számítógépekből a HSZC minden intézményébe jut, így közel 5 ezer fő élvezheti majd ezek előnyeit.

A HSZC Csongrádi Sághy Mihály Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium 30 darab, a HSZC Szentesi Boros Sámuel Technikum 45 darab, a HSZC Szentesi Pollák Antal Technikum 48 darab, a HSZC Szentesi Zsoldos Ferenc Technikum pedig 38 darab számítógéppel gazdagodik.

Fotók, forrás: hszc.hu- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Kowalsky meg a Vega: Hajrá Szentes, hajrá Krimo!

Szabó Viktor

24 utcai lámpa búráját és izzóját lőtte ki csúzlival egy fiatal Csongrádon

Szabó Viktor

Szentesi és csongrádi diákjait is díjazta a HSZC

Szabó Viktor

Lehetőség, lendület, Szentes! – Bozó Zoltán bemutatta programját

Szabó Viktor

Cs3.hu Család! Segítsünk megtalálni a szentesi Papp Tibort!

Szabó Viktor

Bizonyítványt kaptak a jövő távközlési szakemberei

Szabó Viktor

Csongrádra látogatott Koncz Zsófia

Szabó Viktor

Elapadt a Tisza Szentesen

Szabó Viktor

Felborult egy autó Szentesen – teljes útzár!

Szabó Viktor