Csongrád Szentes

Új számítógépeket kapnak a HSZC szentesi és csongrádi iskolái (is)

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum 190 millió forintot fordított arra, hogy az intézményekben zajló oktatói munka még modernebb és hatékonyabb lehessen.

A csütörtöki sajtótájékoztatón Hegedűs Zoltán, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum kancellárja kifejtette, hogy az i5-ös és i7-es processzorral ellátott HP számítógépek rendkívül jó minőségűek, így az általános informatikai oktatáson túl a komolyabb, szakmai képzésre is alkalmasak. A kancellár kifejtette, hogy mindig is arra törekedtek, hogy a lehető legmodernebb géppark álljon a pedagógusok és a diákok rendelkezésére. Ezt a célt szolgálta, amikor tavaly minden oktatónak egy-egy laptopot vásároltak. A koronavírus-járvány még jobban rávilágított arra, hogy mekkora szükség van a megfelelő informatikai eszközökre.

Kincses Tímea, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum főigazgatója arról beszélt, hogy lassan minden területen megjelenik az automatizáció, digitalizáció. Arra törekednek, hogy a jövő szakemberei versenyképes szakmai tudással, megfelelő digitális kompetenciával szerezzék meg a szakmai végzettséget. A színvonalas képzéshez elengedhetetlen a modern technika, korszerű géppark.

A főigazgató felhívta a figyelmet arra is, hogy a „Z” generációs diákok már egyre kevésbé oktathatók a hagyományos módon, ezért szükséges a tantermek digitalizációja. „A szakmai végzettség megszerzésekor már interaktív vizsgát tesznek a tanulóink – mind a nappali tagozatos diákok és a felnőttek szakmai oktatásában résztvevők egyaránt – sikeresen tudnak felkészülni a szakmai vizsgára” – mondta el Kincses Tímea.

Az új számítógépekből a HSZC minden intézményébe jut, így közel 5 ezer fő élvezheti majd ezek előnyeit.

A HSZC Csongrádi Sághy Mihály Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium 30 darab, a HSZC Szentesi Boros Sámuel Technikum 45 darab, a HSZC Szentesi Pollák Antal Technikum 48 darab, a HSZC Szentesi Zsoldos Ferenc Technikum pedig 38 darab számítógéppel gazdagodik.

Fotók, forrás: hszc.hu


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Szentesen forgatott az M1 stábja

Szabó Viktor

Kinek ártott ez a lámpa, és ez a kuka?!

Szabó Viktor

Cs3.hu Család! Segítsünk megtalálni egy eltűnt csongrádi fiatalembert!

Szabó Viktor

Ellepi a gaz Szentest, felháborodtak a lakók

Szabó Viktor

Elektromos rollert lopott Szentesen, de gyorsan elkapták a zsaruk

Szabó Viktor

Szentesi lakosok verekedtek össze az utcán

Szabó Viktor

Kocsikból, házakból lopott egy szentesi és egy mindszenti lakos, nyomozás indult ellenük

Szabó Viktor

Baleset Szentesen! Vezessetek óvatosan!

Szabó Viktor

Csongrád a következő télen is segít a fűtési költségek csökkentésében

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább