Kistelek Sport

Zsótér Donát a pályafutásáról mesélt a kisteleki focitáborban

5 éves kora óta rúgja a bőrt Zsótér Donát, akinek a kedvenc városa Budapest, de ha nem ott élne, akkor a szülőhelyét, Kisteleket választaná otthonának. A sportolót a hagyományos kisteleki KITE focitáborban csíptük el egy interjúra.

Az 1996-os születésű Zsótér már 16 évesen bemutatkozhatott a Videoton FC-ben, 2012. október 10-én egy zalaegerszegi, győztes Ligakupa-meccsen szerepelt először. A tehetséges középpályás az U17-es csapat alappillérének számított, a Vidihez a Puskás Akadémiától érkezett, azt megelőzően a Tisza Volán csapatában szerepelt. Az évek során több csapatban is szerepelt, legutóbb a Budapest Honvédban. Most azonban szabadúszóként várja az ajánlatokat.

„Nagyon szeretem a fővárost, sőt a kedvenc városom, de itt szeretek lenni a legjobban Kisteleken. Itt élnek a szüleim és itt vannak a gyerekkori barátaim is. Ismerek szinte mindenkit és ez fordítva is igaz”- kezdte a beszélgetést a 230 NBI-es bajnoki mérkőzést lejátszott futballista. Évek óta meghívott vendég a KITE táborába, ahol a gyerekek körében is nagyon népszerű. Alig érkezett meg, máris kérdésekkel bombázták és persze a gyerekek mindenre kíváncsiak. Donát ezt az érdeklődést gyermeki őszinteséggel hálálta meg, hiszen mint mondta, nagyon fontos neki, hogy évről-évre motiválja a gyerekeket a táborban.

„Amikor csak tudok, minden évben jövök Kistelekre a gyerekekhez. Számomra ez egy visszajelzés is egyben, hiszen mindenki tudja, hogy ki vagyok, követik a mérkőzéseimet. Látom a gyerekeken, hogy mennyire örülnek, amikor megérkezem és hihetetlen izgalommal vártak idén is. Rengeteg kérdést tettek fel, ami azt jelenti, hogy érdekli őket mi van velem, milyen az életem a foci berkein belül. Számomra ez az igazi siker, persze a gólok száma mellett. Hihetetlen dolgokat tudnak egyébként kérdezni, de én szívesen válaszolok, mert ők is nagyon őszinték, és fantasztikus az a szeretet, ami felém árad. Tényleg nagyon jó érzés itthon lenni, és egy kis pluszt hozzátenni a mindennapjaikhoz” – mesélte Donát.

A beszélgetés közepette a kíváncsi szemek észrevették a focicipőket a csomagtartóban, így mind a 6 párat meg kellett mutatnia a gyerekeknek, akik azt is megtudhatták, melyik cipőben szeret Donát a legjobban focizni, továbbá kiderült az is, hogy az egyébként támadó játékos kedvenc posztja az irányító középpályás. Arra is fény derült, hogy az erőssége a kitartása, a hihetetlen akarata, emellett a gyors helyzetfelismerése és nem utolsó sorban a bomba erős lövései. A jelenleg szabadúszó játékos, most az átigazolási időszak közepén van, ami majd csak augusztus 31-én zárul le, addig még bármi lehet. Vannak elképzelései, melyik klub lenne igazán testhezálló számára, de erre majd csak szeptemberben kapunk választ.

Búcsúzóul még egy jó tanácsot is kaptak a gyerekek: „Egy futballistának a cipője a munkaeszköze, és pont ezért azt mindig tisztán kell tartani”- mondta el az emlékezetes Sevilla FC elleni meccsen bombagólt lövő játékos.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Ezen a hétvégén sem pihentek a szentesi táncosok

Szabó Viktor

Diákolimpián remekeltek a Zsoldos focicsapatai

Szabó Viktor

BREAKING! Felsőoktatási intézmény érkezik Szentesre

Szabó Viktor

A mindszenti Ugrai Panna Európa-bajnoki kerettag! 

Szabó Viktor

Vásárhelyi és szegedi egyesületek szerveznek országos futóversenyt Szentesen

Szabó Viktor

Családi napot tartanak a Szentesi Tenisz Klubban

Szabó Viktor

Kecskeméten parádéztak a szentesi úszók

Szabó Viktor

A mindszenti Ugrai Panna magyar bajnoki bronzéremmel nyitott az OB-n

Szabó Viktor

Szlovákiában remekelt a szentesi Sztanó György

Szabó Viktor