Csongrád Sport

Csongrádi fiatalok csillogó érmeket hoztak a Tour de Mátráról, Bükkből és az Országos Mountain Bike Diákolimpiáról is

A Körös-toroki Oxigénfalók fiataljai az elmúlt hétvégén ill. azt megelőzően több országos versenyen is kimagasló eredmény értek el.

Giricz Balázs vágya volt, hogy egy kemény, montis versenyen indulhasson, így esett a választás a nemzetközi és profi indulókkal bíró Borsod Mountain Bike Series-re, melyet 10 éve rendeznek a Bükkben. Görömbölyön, a Miskolc melletti küzdelemben, hobbi kategóriában Balázs a 2. helyet szerezte meg, de Gábriel és Benjámin is szép eredményeket értek el kategóriájukban – főleg ahhoz képest, hogy ismerkedős, felkészülős versenynek tekintették.

A legkeményebb megmérettetés a hagyományosan június első hétvégéjén rendezett Tour de Mátra országúti kerékpárverseny volt, 500 körüli nevezővel, s a környező országokból érkező csapatok társaságában. A cél Magyarország legmagasabb pontja, a Kékes – amire a hosszú távon ráadásul közel 80 km, a hegységben való “tekergés” után kell felmenni.

Giricz Benjámin itt élete egyik legnehezebb versenyét nyerte meg az U13 kategóriában. Extra jutalma az aranyérem mellé 2 belépő volt az Atlétikai Világbajnokságra. Gábriel pedig – aki elsősorban öccse segítése miatt indult – az 5. helyet szerezte meg U15-ben!

Nem túl szerencsésen a következő napra Debrecenbe, a VeloParkba szervezték az Országos Mountain Bike (hegyi kerékpár “B”) Diákolimpiát, melyet nagy bátorságról tanúbizonyságot téve vállaltak be ők is – és az ország különböző részeiből odautazó testvéreik.

Az extrém, mesterséges dombokkal és lejtőkkel, az idősebbeknek még emelkedős, ugratós hidakkal tarkított kacskaringós, poros és szénás pályán, tűző napon, hatalmas küzdelmek alakultak ki!

Giricz Joel (CsTÁI Piroskavárosi Isk.) a 2. helyet szerezte meg U11-ben, Benjámin (Batsányi J. Gimn.) is ezüstéremmel állt fel a dobogóra az U13-ban, Gábriel (CsTÁI Galli J. Isk.) pedig a tőle megszokott, fegyelmezett és szabályszerű versenyzéssel szintén a 2. helyet érte el az U15-ben  – mintha megbeszélték volna…
Az U19-ben érdekelt Balázs és az U21-ben nevezett Dániel komoly segítséggel is éppen a rajt előtt érkeztek a helyszínre. Gyorsan átöltözve bicajra pattanhattak, hogy bemelegítés és pályabejárás nélkül “élvezhessék” a legnehezebb, leghosszabb küzdelmet. A végeredmény nem volt egyértelmű az “össze eresztett” korosztályok miatt – a dobogón aztán már lehetett hüledezni…
Balázs (ASzC – Bartha J. Technikum, Szentes) aranyérmes lett az U19-ben, Dániel (KSzC – Kandó K. Technikum Kecskemét) pedig ezüstöt kapott a nyakába az U21-esek között!
Így az alföldiek – a szervezők hegemóniáját is nem kissé befolyásolva – rendesen birtokba vették a dobogót a Mountain Bike “B” Diákolimpián is!
Óriási eredmények ezek, tekintve, hogy alig lehet erre a szakágra edzeni Csongrádon s környékén – pedig alaposan felfedezték már az erdős területeket, homokos tanyavilágot!

Jó lenne olyan lehetőség, mint pl. Kiskunfélegyházán, ahol pl. a motocross pályát használva készülhetnek a fiatalok…

Eredményes versenyeink nem valósulhattak volna meg a Bacsó család, Giricz Abigél és Dávid (verseny montik), az Új Bárka Egyesület, valamint Csongrád városa (mezek) támogatása nélkül, melyet ezúton is köszönünk!

Versenyenkénti, részletesebb leírások, fényképek a Körös-toroki Oxigénfaló Kerékpáros Team hivatalos oldalán: http://www.KTOF.team, facebookon: https://www.facebook.com/korostorokioxigenfalok



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Sport és élménytábor lesz Csongrádon

Szabó Viktor

Olaszországban parádézott a mindszenti úszózseni

Szabó Viktor

A DK csongrádi „biszbasszárusának” a helyesírás sem az erőssége

Szabó Viktor

Szentesen és Csongrádon is ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

Szabó Viktor

Csongrádi házakból lopott informatikai eszközöket egy csanyteleki férfi

Szabó Viktor

Két fontos programpontot mutatott be Csongrád fideszes polgármesterjelöltje

Szabó Viktor

Ezen a hétvégén sem pihentek a szentesi táncosok

Szabó Viktor

Autóból lopott egy férfi Csongrádon, elkapták a zsaruk

Szabó Viktor

Mindszentnél vízbe engedett pontyot fogtak Csongrádon

Szabó Viktor