Csongrád

A Holt-Tisza partján várják a vendégeket az egykori tábor faházai

A mai napon megnyitotta kapuit a csongrádi sportkemping, ahol hét faházban várják a vendégeket, festői környezetben.

A Körös-torokban az egyik legszebb területen álltak a nyári tábor faházai. Hosszú évekig szolgálták ki a gyerekeket a nyári szezon alatt, ahol a teraszos épületek kiváló lehetőséget adtak a táborozásra. Az utóbbi években funkciójukat vesztve üresen álltak, ami azért is kellemetlen, mert a magas vízállás idején át kellett telepíteni őket.

Kiss István „Plútó” folyamatosan fejleszti a Holt-Tisza partján fekvő sport és szabadidő komplexumot. Így született meg az elképzelés, hogy az évek óta üresen álló faházak felújításra kerüljenek, és eredeti funkciójukat betöltve, egy központi létesítmény szálláshelyét képezzék.

Hosszú évek óta üresen álltak ezek a házak. Annyira jó állapotban voltak, de mára belepte a fű a területet és a sok szállítás miatt kezdtek teljesen tönkremenni. Régóta gondolkodtam azon, hogyan lehetne újra használatba helyezni a faházakat, hiszen kár lett volna, ha teljesen elkorhadnak. Így született meg az elképzelés, hogy hozzuk fel ide a központba, hiszen itt állandó helyük lehet ahol kiváló a kilátás és a környezet egy osztálykiránduláshoz, vagy gyerek illetve felnőtt csoportok elszállásolásához. A kivitelezéshez a terület megtisztítása mellett, egy valóban igényes környezetet kellett kialakítanunk, de úgy érzem, hogy aki szereti a csendet, a nyugalmat és a természetet, nagyon jó helyre jön ide hozzánk. További elképzeléseink is vannak, hogy még korszerűbb és a mai igényeknek teljesen megfelelő legyen a szálláshely a szolgáltatások tekintetében, de egyelőre ennek is nagyon örülünk” – mondta el Kiss István, a Csongrádi Tiszapart SE elnöke.

 A felújítás és az elszállítás is megtörtént, ezzel párhuzamosan pedig elindultak az infrastruktúra kialakításának munkálatai. Új névvel, de eredeti rendeltetéssel, immár a Holt-Tisza partján kerültek kihelyezésre, térköves előtérrel és egy impozáns szökőkúttal. A házak teraszáról az esti órákban a vendégek a megvilágított víztükröt láthatják természetes csillogásában, tavasztól egészen késő őszig. A szálláshelyek 28 fő befogadására lettek kialakítva. A festői környezetbe ellátogatók a kellemes séta mellett, helyben sportolhatnak és minden szolgáltatás adott a vendégek zavartalan pihenéséhez. Az egykori táboros kuckók új nevet is kaptak, hiszen impozáns ünnepség keretein belül kerültek átadásra Tisza Parti Faházak néven június 16-án, Csongrádon. - Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Szentesi és csongrádi diákjait is díjazta a HSZC

Szabó Viktor

Csongrádra látogatott Koncz Zsófia

Szabó Viktor

Buli futammal zárult az idei Sárkányhajó Verseny Csongrádon

Szabó Viktor

Változatos tavaszi eredmények az Oxigénfalóknál

Szabó Viktor

Nyomozás indult annak a férfinak az ügyében, aki kerékpárt lopott Csongrádon

Szabó Viktor

Fantasztikus hangulatban telt a „Fussuk Le!” félmaraton Csongrádon

Szabó Viktor

Frontális karambol történt Csongrádon

Szabó Viktor

Sport és élménytábor lesz Csongrádon

Szabó Viktor

Sok sikert szentesi, csongrádi és környékbeli diákok!

Szabó Viktor