Politika

Rétvári Bence: a baloldal továbbra is akadályozza a pedagógusok béremelését

A magyar baloldal még mindig az uniós források Magyarországra érkezése ellen dolgozik, ezzel akadályozza a pedagógusok béremelését – mondta Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára az új pedagógus életpályatörvény-tervezetének a parlamenti pártok képviselőivel folytatott egyeztetését követő sajtótájékoztatón.

A politikus közölte, ha a baloldal támogatná, hogy megérkezzenek az uniós források hazánkba, akkor már másnaptól átlagosan 561 ezer forintos szintre emelkedhetne a pedagógusok bére.

“Sajnos a mai napon sem hallottunk semmilyen garanciát a baloldali politikusoktól, hogy megváltoztatják az eddigi politizálásukat, és nem a pedagógusok ellen, hanem az érdekükben fognak politizálni” – fogalmazott az államtitkár, hozzátéve: a baloldalt kisstílű politikai pártérdek vezérli.

Közölte azt is, hogy a szerdai egyeztetés egy hónapok óta tartó tárgyalási folyamat 19. állomása volt. Elmondása szerint a találkozón az összes parlamenti párt valamennyi kérdésére és felvetésére válaszoltak a kormány képviselői. Várták a pártok szövegszerű javaslatait is az új pedagógus életpályatörvény kapcsán, ilyen azonban csak a Mi Hazánktól érkezett – tette hozzá.

Rétvári Bence kitért arra, hogy az uniós források beérkezésekor 20 százalék fölötti béremelés valósulhat meg a pedagógusok körében, amelyet januárig visszamenőleges hatállyal fizetnek ki. A jövő évben további 25 százalékos, 2025-ben pedig 29 százalékos béremelésre készülnek, ami azt jelenti, hogy 800 ezer forint közül alakulhat a pedagógusok bére 2025-től.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Nagy István: kezdődik a közvetlen támogatások előlegfizetése

Szabó Viktor

A DK árnyék-pénzügyminisztere szerint a minimálbér-emelés hibás döntés

Szabó Viktor

Orbán Viktor az Európai Tanács elnökével tárgyalt

Szabó Viktor

Tuzson Bence lesz az új igazságügyi miniszter

Szabó Viktor

Varga Judit bejelentette lemondását

Szabó Viktor

Jobboldali győzelem született Németországban is

Szabó Viktor

Orbán Viktor: a háborús helyzet minden korábbinál súlyosabb

Szabó Viktor

Gondoskodó, élhető és fejlődő várost szeretne Gémes László

Sipos Kitti

A szentesi Fidesz jelöltjei összegyűjtötték a szükséges ajánlásokat

Sipos Kitti