Mindszent

Mindszent lesz a legsportosabb település a jövő héten

A hónap utolsó napján megmozdul Mindszent apraja-nagyja, ugyanis a Szívügyünk Mindszent Baráti Társaság megszervezi a Kihívás Napját.

A Kihívás Napja 1982-ben indult Kanadából, ahol két szomszédos város vezetői elhatározták, hogy egy egész napos verseny keretében döntik el, melyikük városa a sportosabb. A verseny eldöntéséhez 0 órától este 9-ig folyamatosan számolták, hányan végeznek aktív testmozgást legalább 15 percen keresztül. Ez a játékos versengés Kihívás Napja néven hamar meghonosodott szerte Európában és a nagyvilágban, majd 1991-ben Magyarországra is megérkezett.

A Kihívás Napja fő célja, hogy május utolsó szerdáján kedvet teremtsen a mozgáshoz és az egészséges életmódhoz. Ezen a napon több száz csatlakozó sportprogram zajlik az országban, amelyekhez Mindszent is csatlakozik.

Jövő szerdán ki lehet próbálni többek között a táncot, a spinninget, a jógát, vagy éppen a focit. A délután folyamán lovas ügyességi bemutatót, légtornászokat, és aerobic edzést is láthatnak az érdeklődők.

A rendezvényhez csatlakoztak a helyi óvoda apróságai is. Délelőtt ügyességi KRESZ-pályát teljesíthetnek az ovisok, ugrálhatnak trambulinon, labdajátékokat játszhatnak, és más mókás, sportos feladatokat teljesíthetnek.


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Ugrai Panna 200 gyorson is hasított

Szabó Viktor

A mindszenti Ugrai Panna ismét leúszott mindenkit

Szabó Viktor

Ezernél is többen mozdultak meg Mindszenten

Szabó Viktor

Mindszent „felülmúlta” a budapesti 6 fős tüntetést

Szabó Viktor

Bekábítószerezve lopott 2 autót és egy biciklit Mindszenten, most vádat emelnek ellene

Szabó Viktor

A katasztrófavédelem menti meg a szentesieket a szúnyogoktól

Szabó Viktor

Újabb 219 millió forintos támogatást kapott Mindszent

Szabó Viktor

Szentesi művésztanár segítségével honosítják meg az élményfestést Mindszenten

Szabó Viktor

Készül a szezonra a mindszenti szabadstrand

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább