Mindszent

Mindszent lesz a legsportosabb település a jövő héten

A hónap utolsó napján megmozdul Mindszent apraja-nagyja, ugyanis a Szívügyünk Mindszent Baráti Társaság megszervezi a Kihívás Napját.

A Kihívás Napja 1982-ben indult Kanadából, ahol két szomszédos város vezetői elhatározták, hogy egy egész napos verseny keretében döntik el, melyikük városa a sportosabb. A verseny eldöntéséhez 0 órától este 9-ig folyamatosan számolták, hányan végeznek aktív testmozgást legalább 15 percen keresztül. Ez a játékos versengés Kihívás Napja néven hamar meghonosodott szerte Európában és a nagyvilágban, majd 1991-ben Magyarországra is megérkezett.

A Kihívás Napja fő célja, hogy május utolsó szerdáján kedvet teremtsen a mozgáshoz és az egészséges életmódhoz. Ezen a napon több száz csatlakozó sportprogram zajlik az országban, amelyekhez Mindszent is csatlakozik.

Jövő szerdán ki lehet próbálni többek között a táncot, a spinninget, a jógát, vagy éppen a focit. A délután folyamán lovas ügyességi bemutatót, légtornászokat, és aerobic edzést is láthatnak az érdeklődők.

A rendezvényhez csatlakoztak a helyi óvoda apróságai is. Délelőtt ügyességi KRESZ-pályát teljesíthetnek az ovisok, ugrálhatnak trambulinon, labdajátékokat játszhatnak, és más mókás, sportos feladatokat teljesíthetnek.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Mindszenten elsőként Pálinkóné Szedlák Renáta, a Fidesz jelöltje, és csapata gyűjtötte össze a szükséges aláírásokat

Szabó Viktor

Mindszenten is nagyot mentek a békepárti jobboldal jelöltjei

Szabó Viktor

Saját elvtársait is szégyelli Gyurcsány mindszenti embere

Szabó Viktor

A mindszenti Ugrai Panna Európa-bajnoki kerettag! 

Szabó Viktor

A mindszenti emberek segítenek, a baloldal gyűlöletet kelt

Szabó Viktor

A mindszenti Ugrai Panna magyar bajnoki bronzéremmel nyitott az OB-n

Szabó Viktor

Mindszentre érkezik a Csík zenekar

Szabó Viktor

Megkezdődött a szúnyoggyérítés Mindszenten

Szabó Viktor

Mindszentre látogatott Fülöp Attila államtitkár

Szabó Viktor