Szentes

Összefogással a szentesi művészeti életért

Februárban megalakult a Magyar Művészeti Akadémia Szegedi Regionális Munkacsoportja Vesmás Péter, Ybl-díjas építész vezetésével, aki a Koszta József Múzeum igazgatójával közösen jelentette be kedden, hogy a két intézmény a jövőben szoros együttműködésben fog dolgozni.

A Magyar Művészeti Akadémia Szegedi Regionális Munkacsoportja az a szereplő a Dél-alföldi régióban, amely a kortárs alkotók szerepvállalásával ráirányíthatja a figyelmet a terület szellemi és kulturális összetartozásra, amely megerősítheti a vidék magyar-magyar kapcsolatait, ezzel teret nyitva a magas színvonalú magyar nyelvű kultúraközvetítésnek.

A munkacsoportnak 28 akadémikus tagja, illetve 18 köztestületi tagja van. A tagság szakmai összetétele leképezi az MMA tagozati struktúráját, azaz minden művészeti ág képviselteti magát minden munkacsoportban. Van köztük táncművész, zeneművész, színész, író, népművész, képzőművész, filmrendező, építész és művészetelmélettel foglalkozó tudós egyaránt, mindegyikük jelentős életművel rendelkezik, komoly művészeti értéket képvisel a munkássága.

A Szegedi Regionális Munkacsoportnak lehetőségük van adott esetben támogatni a helyi alkotómunkát, kulturális értékteremtést, amely hozzájárul a helyi művészeti munka fejlesztéséhez, színvonala emeléséhez.

Irsai Farkas László, a szentesi közgyűjtemény igazgatója tájékoztatást adott azokról a tevékenységeikről, amelyek összecsengenek az MMA szerepvállalásával. Mind a művészetelméleti kutatások, mind pedig a Koszta hagyaték értékének megtartása fontos törekvések. Az MMA és a Koszta József Múzeum kapcsolatfelvételével megteremtődött annak lehetősége, hogy esetlegesen olyan programokat is a munkacsoport elé terjeszthessenek, és a megvalósulásukat segíthessék, amelyet a Koszta József Múzeum tervez.- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Beragasztja az önkormányzati cégvezetők száját Szentes polgármestere + VIDEÓ!

Szabó Viktor

Magyar Nemzeti Galériában jártak a Zsoldos kadétjai

Szabó Viktor

Hősies helytállásért elismerésben részesült a szentesi szolgálatparancsnok

Szabó Viktor

Fánkot sütöttek és maszkokat készítettek a Zsoldosban

Szabó Viktor

Két szentesi úszó halmozta a pontokat Vásárhelyen

Szabó Viktor

Robbantanak Szentes közelében!

Szabó Viktor

Fenntarthatósági Munkacsoport alakult a Horváth Mihály Gimnáziumban

Szabó Viktor

3D-s kiállítás nyílik Szentesen

Szabó Viktor

Kapuszárnyat lopott egy páros Szentesen, az ügyben nyomozás indult

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább