Szentes

Összefogással a szentesi művészeti életért

Februárban megalakult a Magyar Művészeti Akadémia Szegedi Regionális Munkacsoportja Vesmás Péter, Ybl-díjas építész vezetésével, aki a Koszta József Múzeum igazgatójával közösen jelentette be kedden, hogy a két intézmény a jövőben szoros együttműködésben fog dolgozni.

A Magyar Művészeti Akadémia Szegedi Regionális Munkacsoportja az a szereplő a Dél-alföldi régióban, amely a kortárs alkotók szerepvállalásával ráirányíthatja a figyelmet a terület szellemi és kulturális összetartozásra, amely megerősítheti a vidék magyar-magyar kapcsolatait, ezzel teret nyitva a magas színvonalú magyar nyelvű kultúraközvetítésnek.

A munkacsoportnak 28 akadémikus tagja, illetve 18 köztestületi tagja van. A tagság szakmai összetétele leképezi az MMA tagozati struktúráját, azaz minden művészeti ág képviselteti magát minden munkacsoportban. Van köztük táncművész, zeneművész, színész, író, népművész, képzőművész, filmrendező, építész és művészetelmélettel foglalkozó tudós egyaránt, mindegyikük jelentős életművel rendelkezik, komoly művészeti értéket képvisel a munkássága.

A Szegedi Regionális Munkacsoportnak lehetőségük van adott esetben támogatni a helyi alkotómunkát, kulturális értékteremtést, amely hozzájárul a helyi művészeti munka fejlesztéséhez, színvonala emeléséhez.

Irsai Farkas László, a szentesi közgyűjtemény igazgatója tájékoztatást adott azokról a tevékenységeikről, amelyek összecsengenek az MMA szerepvállalásával. Mind a művészetelméleti kutatások, mind pedig a Koszta hagyaték értékének megtartása fontos törekvések. Az MMA és a Koszta József Múzeum kapcsolatfelvételével megteremtődött annak lehetősége, hogy esetlegesen olyan programokat is a munkacsoport elé terjeszthessenek, és a megvalósulásukat segíthessék, amelyet a Koszta József Múzeum tervez.- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

A Szentesi Járási Ügyészség vádat emelt egy diákját megkörnyékező tanár ellen

Szabó Viktor

70 éves korában elhunyt a szentesi vízilabdázók egyik legnagyobb szurkolója

Szabó Viktor

Égett a tarló Szentes közelében, két város tűzoltói érkeztek a helyszínre

Szabó Viktor

Traktorral ütközött össze egy kisteherautó Szentes és Szarvas között

Szabó Viktor

Folytatódik a hőség, mutatjuk, hol tudsz felfrissülni Szentesen!

Szabó Viktor

Simicskó István Szentesen: a honvéd kadétprogram sikertörténet

Szabó Viktor

Mit titkolnak a szentesi strand átvilágítása kapcsán?

Szabó Viktor

Ismét gyerekzsivajtól volt hangos a szentesi laktanya

Szabó Viktor

Csongrádi fiatal DJ lépett fel a Balaton Sound színpadán

Szabó Viktor