Aktuális

Összefogással a szentesi művészeti életért

Februárban megalakult a Magyar Művészeti Akadémia Szegedi Regionális Munkacsoportja Vesmás Péter, Ybl-díjas építész vezetésével, aki a Koszta József Múzeum igazgatójával közösen jelentette be kedden, hogy a két intézmény a jövőben szoros együttműködésben fog dolgozni.

A Magyar Művészeti Akadémia Szegedi Regionális Munkacsoportja az a szereplő a Dél-alföldi régióban, amely a kortárs alkotók szerepvállalásával ráirányíthatja a figyelmet a terület szellemi és kulturális összetartozásra, amely megerősítheti a vidék magyar-magyar kapcsolatait, ezzel teret nyitva a magas színvonalú magyar nyelvű kultúraközvetítésnek.

A munkacsoportnak 28 akadémikus tagja, illetve 18 köztestületi tagja van. A tagság szakmai összetétele leképezi az MMA tagozati struktúráját, azaz minden művészeti ág képviselteti magát minden munkacsoportban. Van köztük táncművész, zeneművész, színész, író, népművész, képzőművész, filmrendező, építész és művészetelmélettel foglalkozó tudós egyaránt, mindegyikük jelentős életművel rendelkezik, komoly művészeti értéket képvisel a munkássága.

A Szegedi Regionális Munkacsoportnak lehetőségük van adott esetben támogatni a helyi alkotómunkát, kulturális értékteremtést, amely hozzájárul a helyi művészeti munka fejlesztéséhez, színvonala emeléséhez.

Irsai Farkas László, a szentesi közgyűjtemény igazgatója tájékoztatást adott azokról a tevékenységeikről, amelyek összecsengenek az MMA szerepvállalásával. Mind a művészetelméleti kutatások, mind pedig a Koszta hagyaték értékének megtartása fontos törekvések. Az MMA és a Koszta József Múzeum kapcsolatfelvételével megteremtődött annak lehetősége, hogy esetlegesen olyan programokat is a munkacsoport elé terjeszthessenek, és a megvalósulásukat segíthessék, amelyet a Koszta József Múzeum tervez.


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Szentesi oktatóit is díjazta a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum

Szabó Viktor

A legfiatalabbak is vízbe ugrottak Csongrádon

Szabó Viktor

A következő 5 évben is Irsai Farkas László irányítja a szentesi múzeumot

Szabó Viktor

Több százan futottak Csongrádon

Szabó Viktor

Szentesi gimisek az SZTE Junior Akadémia versenyének dobogóján

Szabó Viktor

Óriási győzelem, elődöntőben Szentes leány gyermekcsapata

Szabó Viktor

Kis kacsa fürdik, szentesi „tóba’”

Szabó Viktor

Az Iránytű Díjas szentesi-csongrádi mentőápoló volt a Ridikül vendége + VIDEÓ!

Szabó Viktor

Segítsünk, hogy a bokrosi Barninak teljes értékű gyerekkora lehessen!

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább