Sport

Egy újonc és sok hiányzó a Montenegró és Litvánia elleni keretben

Marco Rossi szövetségi kapitány 24 játékost hívott meg a férfi A-válogatott júniusi Eb-selejtezőire. A keretben egy újoncot találunk, miközben sérülés miatt Fiola Attila, Gulácsi Péter, Nagy Zsolt, Schäfer András, illetve Németh András sem áll a kapitány rendelkezésére.

A keret újonca a Kecskemét 22 éves védője, Szalai Gábor, aki a jelenlegi szezon eddigi 32 mérkőzéséből 28 meccsen lépett pályára, és az ezeken nyújtott teljesítményével meggyőzte Marco Rossi szövetségi kapitányt. Mellette visszatér a keretbe Szappanos Péter, aki a legutóbbi összetartás alkalmával nem kapott meghívót, de ugyanez igaz Styles Callumra is, aki mostanra felépült a sérüléséből.

– Sajnos több játékosunk sem épült fel sérüléséből, de így is biztosított a minőség és az egység a csapatban – mondta a szövetségi kapitány. – Az egyetlen újoncot, Szalai Gábort azért hívtuk meg, mert egy jó állapotban lévő fiatal, ráadásul bal lábas játékos, ami fontos a védelmünkben. Könnyen lehet Szalai Attila tartaléka. Egész szezonban jól játszott, jó fizikális adottságai vannak, így látni szeretnénk, hogyan illeszkedik be a csapatba és a pályán a játékunkba.

A keret tagjainak egy része június 5-én kezdi meg az edzéseket Telkiben, a teljes létszámú összetartás pedig egy héttel később veszi kezdetét szintén az MLSZ edzőközpontjában. Június 17-én Podgoricában Montenegró ellen lép pályára Marco Rossi együttese, három nappal később pedig Litvánia válogatottját fogadja a Puskás Arénában.

A szurkolók támogatására pedig most is szükség lesz, mert két nagyon nehéz, és a továbbjutás szempontjából fontos mérkőzés vár a válogatottunkra.

– Mindannyian tudjuk, hogy a selejtezők során minden meccs sorsdöntő – fogalmazott Marco Rossi. – Nincs könnyű meccs a sorozatban, ráadásul a Montenegró elleni meccs a papírforma alapján is a második legnehezebb. Nagyon jól ismerjük Montenegró játékát, ismerjük a stílusukat és tudjuk, hogy borzasztó nehéz feladat Podgoricában három pontot szerezni, de természetesen ez lesz a célunk június 17-én. A Litvánia elleni mérkőzés ugyan könnyebbnek tűnhet, de mégsem lesz az, amit jól mutat, hogy a litvánok Szerbiától is csak 2-0-ra kaptak ki, és sok gondot okoztak a szerbeknek. Kulcsfontosságú lesz, hogy az egész meccsen százszázalékosan koncentráljunk, mert a múltban megtapasztalhattuk, hogy ha csak egy pillanatra is kihagy a figyelmünk, akkor bárkinek lehet esélye ellenünk. Ha nem maximális a hozzáállásunk és koncentrációnk, akkor ahogy mi is képesek voltunk erősebb csapatokat megverni, úgy nálunk gyengébbnek tartott csapatok is képesek lehetnek ugyanerre ellenünk.

A válogatott kerete:

Kapusok:

Demjén Patrik (Zalaegerszegi TE)
Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC)
Szappanos Péter (Budapest Honvéd)

Védők:

Balogh Botond (Parma)
Botka Endre (Ferencvárosi TC)
Lang Ádám (Omonia Nicosia)
Orbán Willi (RB Leipzig)
Szalai Attila (Fenerbahçe FK)
Szalai Gábor (Kecskeméti TE)

Középpályások:

Baráth Péter (Ferencvárosi TC)
Bolla Bendegúz (Grasshoppers)
Ferenczi János (DVSC)
Kerkez Milos (AZ Alkmaar)
Kleinheisler László (Panathinaikosz)
Nagy Ádám (AC Pisa)
Nego Loic (MOL Fehérvár FC)
Styles Callum (Millwall FC)

Támadók:

Ádám Martin (Ulszan Hyundai)
Csoboth Kevin (Újpest FC)
Gazdag Dániel (Philadelphia Union)
Kalmár Zsolt (DAC)
Sallai Roland (SC Freiburg)
Szoboszlai Dominik (RB Leipzig)
Varga Barnabás (Paksi FC)

Forrás, fotó: MLSZ- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

A Puskás Arénában lesz a 2026-os Bajnokok Ligája döntő

Szabó Viktor

Buli futammal zárult az idei Sárkányhajó Verseny Csongrádon

Szabó Viktor

Tenisztáborba várják a szentesi gyerekeket

Szabó Viktor

Változatos tavaszi eredmények az Oxigénfalóknál

Szabó Viktor

Fantasztikus hangulatban telt a „Fussuk Le!” félmaraton Csongrádon

Szabó Viktor

Csúcsokat döntöttek a szentesi úszók Vásárhelyen

Szabó Viktor

Sport és élménytábor lesz Csongrádon

Szabó Viktor

Olaszországban parádézott a mindszenti úszózseni

Szabó Viktor

Ezen a hétvégén sem pihentek a szentesi táncosok

Szabó Viktor