Külföld

Megállt a szíve, majd újraélesztették – a rab szerint ezzel lejárt az életfogytiglani büntetése

A rabot elsőfokú gyilkosságért ítélték el, mert egy csákány nyelével halálra vert egy férfit.

Benjamin Schreiber az 1990-es évek közepén egy iowai börtönbe került, miután életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték. A férfi a bíróság szerint az áldozat barátnőjével összeesküdve gyilkolt, a holttestet pedig egy lakókocsi előtt hagyta.

2015-ben Schreibernél vesekő alakult ki, és a CNN szerint vérmérgezést kapott. Elvesztette az eszméletét, és az iowai állami börtönből egy közeli kórházba szállították. Az egészségügyi intézményben Schreibert ötször élesztették újra, mivel a szíve rövid időre leállt.

Miután stabilizálódott az állapota, visszaküldték a börtönbe. Az eset után az elítélt gyilkos azzal próbált érvelni a bíróságon, hogy az „életfogytiglani büntetés” sikeres letöltése után szabadon kell engedniük.

Schreiber azt is állította, hogy akarata ellenére élesztették újra, mivel évekkel korábban aláírta, hogy ilyen esetben nem akar újraélesztést. A bíróságok azonban másként vélekedtek a kórházban történtekről. „Schreiber vagy még életben van, ebben az esetben börtönben kell maradnia, vagy ténylegesen meghalt, ebben az esetben ez a fellebbezés tárgytalan” – közölték.

A CNN szerint a fellebbviteli bíróság Iowa állam törvényére hivatkozott, amely szerint bárki, aki bűnös egy A osztályú bűncselekményben, „természetes életének hátralévő részét börtönben kell töltenie, függetlenül attól, hogy ez az időtartam végül mennyi lesz, vagy hogy milyen események történnek a vádlott életének befejezése előtt”.

Schreiber egyébként múlt hónapban vesztette életét, természetes okok miatt.

Forrás: ujszo.hu


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Óriásit bukott az USA elnöke

Szabó Viktor

Megbékélés helyett megint kiújult a szerb–koszovói konfliktus

Szabó Viktor

Itt a vége: Nem találta meg Suhajda Szilárdot a mentőcsapat, a keresést befejezték

Szabó Viktor

Breaking: Elindult Koszovó felé a szerb hadsereg, a legmagasabb készültséget rendelték el

Szabó Viktor

Már szinte biztos, hogy csődbe megy Amerika

Szabó Viktor

Elhunyt Tina Turner

Szabó Viktor

Közel 100 év után vittek vissza egy kikölcsönzött könyvet – mit szólna ehhez a szentesi könyvtár?!

Szabó Viktor

Mutatjuk a világ legolcsóbb szállásait, amiket akár Kistelekről is foglalhatsz

Szabó Viktor

Ebből még baj is lehet: Ukrajna zsarolni kezdte Magyarországot, Brüsszel jóváhagyásával leállíthatják a Barátság vezetéket

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább