Szentes

Rangos ösztöndíjban részesül a Horváth Mihály Gimnázium diákja

Urbancsok Kristóf a jelentkezését az ösztöndíj segítségével a svájci ETH Zürich egyetemre adta be, gépészmérnök szakra – számolt be a sikerről az iskola.

A Stipendium Peregrinum a Nemzeti Tehetség Program ösztöndíja, mely a külföldön tanulni vágyó, tehetséges diákokat támogatja továbbtanulásukban. Az ösztöndíjban részesülő diákok a világ legnevesebb egyetemein tanulhatnak, a tandíjakat és az élhetési költségeket az ösztöndíj állja. A program célja Magyarország szellemi tőkéjének gyarapítása, és a fiatal tehetségek külföldi taníttatásának, és magyarországi elhelyezkedésének támogatása.

A 12.B osztályos, matematika-fizika tagozatos Urbancsok Kristóf a Stipendium Peregrinum “A” komponensére pályázott sikeresen, mely az egyetemi jelentkezés költségeit – mint a nyelvvizsga díját és a jelentkezési díjat – fizeti ki.

A jelentkezését az ösztöndíj segítségével a svájci ETH Zürich egyetemre adta be, gépészmérnök szakra. Kristóf mindig is külföldön szeretett volna továbbtanulni, és a zürichi egyetem – mely Európa egyik legjobb és legelismertebb műszaki egyeteme – már régóta az “álomegyetem” volt számára.- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Kowalsky meg a Vega: Hajrá Szentes, hajrá Krimo!

Szabó Viktor

Szentesi és csongrádi diákjait is díjazta a HSZC

Szabó Viktor

Lehetőség, lendület, Szentes! – Bozó Zoltán bemutatta programját

Szabó Viktor

Cs3.hu Család! Segítsünk megtalálni a szentesi Papp Tibort!

Szabó Viktor

Bizonyítványt kaptak a jövő távközlési szakemberei

Szabó Viktor

Elapadt a Tisza Szentesen

Szabó Viktor

Felborult egy autó Szentesen – teljes útzár!

Szabó Viktor

Családi napot tartottak a szentesi HMG-ben

Szabó Viktor

Szijjártó Péter Szentesen: Az nem helyes, nem megy, hogy a nemzet sportvárosa sportcsarnok nélkül maradjon!

Szabó Viktor