Szentes

Rangos ösztöndíjban részesül a Horváth Mihály Gimnázium diákja

Urbancsok Kristóf a jelentkezését az ösztöndíj segítségével a svájci ETH Zürich egyetemre adta be, gépészmérnök szakra – számolt be a sikerről az iskola.

A Stipendium Peregrinum a Nemzeti Tehetség Program ösztöndíja, mely a külföldön tanulni vágyó, tehetséges diákokat támogatja továbbtanulásukban. Az ösztöndíjban részesülő diákok a világ legnevesebb egyetemein tanulhatnak, a tandíjakat és az élhetési költségeket az ösztöndíj állja. A program célja Magyarország szellemi tőkéjének gyarapítása, és a fiatal tehetségek külföldi taníttatásának, és magyarországi elhelyezkedésének támogatása.

A 12.B osztályos, matematika-fizika tagozatos Urbancsok Kristóf a Stipendium Peregrinum “A” komponensére pályázott sikeresen, mely az egyetemi jelentkezés költségeit – mint a nyelvvizsga díját és a jelentkezési díjat – fizeti ki.

A jelentkezését az ösztöndíj segítségével a svájci ETH Zürich egyetemre adta be, gépészmérnök szakra. Kristóf mindig is külföldön szeretett volna továbbtanulni, és a zürichi egyetem – mely Európa egyik legjobb és legelismertebb műszaki egyeteme – már régóta az “álomegyetem” volt számára.


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Szentesre érkezik Bohár Dániel

Szabó Viktor

Kiváló szentesi tánceredményeket hozott a hétvége

Szabó Viktor

A zenét ünneplik Szentesen

Szabó Viktor

Segítsünk a Koszovóban súlyosan megsérült magyar katonának! Sürgősen vérre van szüksége

Szabó Viktor

Pillanatok alatt elfogták a rendőrök a szentesi tolvajt

Szabó Viktor

Bajnok lett a szentesi Zsoldos csapata

Szabó Viktor

Hazai pályán: Szentesi Zöld László lesz a könyvtár vendége

Szabó Viktor

A szentesi Pollák is megemlékezett a békediktátumról

Szabó Viktor

A szentesi tanárok nem kértek a “viking tapsos” baloldali provokációból

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább