Térség

Ejnye-bejnye! Budapest után nálunk fogták a legtöbb gyorshajtót

Na, erre nem lehetünk büszkék. Budapest után Csongrád-Csanád vármegyében fülelték le a legtöbb gyorshajtót.

Csongrád-Csanád vármegyei gyorshajtók a képzeletbeli dobogó második fokára kerültek fel, miután áprilisiban egyhetes „Speed” fokozott sebességellenőrzést tartott a rendőrség. Április 17 és 23 között minden nap az átlagosnál nagyobb számban végeztek sebességellenőrzést az ország útjain – írja a kreszvaltozas.hu.

A „Speed” során Magyarországon 13 919 járművezetővel szemben intézkedtek az ellenőrzést végző rendőrök, összehasonlításként a tavaly, március végén lezajlott „Speed” ellenőrzés időszakában, szintén egy hét alatt 7709 gyorshajtót értek tetten. A fenti számból idén 8645 gyorshajtót a sebességellenőrző készülékek automata üzemmódban mértek be, 5274 gyorshajtó pedig a leállításos ellenőrzések során akadt fenn. Szabálysértés miatt helyszíni bírságot 3536 járművezető ellen szabtak ki, 77 sofőr ellen feljelentést tettek. Közigazgatási bírságot 1590 fő ellen szabtak ki, közigazgatási eljárást 71 járművezetővel szemben indítottak.

A legtöbb járművezető ellen nem meglepő módon Budapesten intézkedtek: 2810 gyorshajtó akadt fenn a hálón a fővárosban. A képzeletbeli dobogó második helyére a Csongrád-Csanád vármegyei gyorshajtók kerültek fel, ott 1607 sofőr lépte át a traffipaxok előtt a megengedett legnagyobb sebességet. A harmadik hely a Hajdú-Bihar vármegyei gyorshajtóké lett, ott 1598 sofőrnek sikerült túl gyorsan beleszaladniuk a mérésbe. A „Speed” akció során a rendőrök bűncselekmények miatt is intézkedtek, fennakadt a hálón 4 körözött bűnöző, egy fő kábítószerrel kapcsolatos ügyben, 10 pedig nem nevesített bűncselekmény miatt keltette fel az ellenőrzést végzők figyelmét.

Borítókép: illusztráció, police.hu- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Jó hír a szentesi és csongrádi autósoknak is! Könnyebbség jön a gépjárműadó fizetésben!

Szabó Viktor

Munkácsy, a festőfejedelem musicalt mutatja be a Békéscsabai Jókai Színház

Szabó Viktor

Farkas Sándorral is tárgyalt Navracsics Tibor Szegeden

Szabó Viktor

Szentesiek, csongrádiak figyelem! Életbe lépett a „vörös kód”!

Szabó Viktor

A Szentest és Csongrádot útba ejtő Volánbuszokat is élőben követheti a telefonján

Szabó Viktor

Szentesre és Csongrádra is markáns lehűlés érkezik

Szabó Viktor

Boldog új évet, Cs3.hu Család!

Szabó Viktor

Szentesiek, csongrádiak, érdemes még ma teletankolni a verdát!

Szabó Viktor

A rendőrség meghosszabbította a razziát a Szentes, Csongrád és Kistelek környéki utakon

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább