Aktuális

Az Iránytű Díjas szentesi-csongrádi mentőápoló volt a Ridikül vendége + VIDEÓ!

A Csongrádon élő, de Szentesen dolgozó Brezovai Zoltán mentőápoló volt a közmédia Ridikül című műsorának vendége, ahol a mentőápolók munkájáról, szakma szépségéről és érdekességeiről beszélt.

A műsorból egyből kiderült, hogy egy kiváló szakember mutatkozik be, ugyanis Zoltán 2022-ben elnyerte az Iránytű Díjat. Az elismerést elsősorban az Országos Mentőszolgálat azon munkatársai részesülnek, akik elismerésre méltó munkájukkal, példamutató teljesítményükkel és a közösségért végzett tevékenységükkel a többi dolgozó, és különösen a fiatalok példaképévé válhatnak. A példaadó helytállás, az értékhordozó viselkedés szimbóluma.

A Szentesi Mentőállomás oszlopos tagja 2019-ben hagyta maga mögött a pedagógusi munkát, és csapott fel életmentőnek. A tesitanárból lett mentős mindig olyan szakmát szeretett volna űzni, amivel segíteni tud az embereknek. A beszélgetésből kiderült, hogy a mentőzés sosem unalmas, és mozgalmasok a munkanapok.

„Sosem lehet tudni, hogy milyen esethez riasztanak minket. Szállítókocsin dolgozom jelenleg, ami azt jelenti, hogy a gépkocsivezetővel ketten vagyunk szolgálatban egy járművön. Olyan esetekhez megyünk ki, amit a kompetenciaszintünkhöz mérten meg tudunk oldani. Ha olyan bajba kerülünk, amit nem tudunk megoldani, akkor segítséget kérünk, és amíg megérkezik a másik egység, megpróbáljuk stabilizálni a beteget” – mondta el Brezovai Zoltán.

Az adásban elhangzott, hogy ez a hivatás folyamatos tanulást igényel. Az életmentés csapatmunka, sokszor egy nézésből tudják a mentősök, hogy mi a következő lépés.

A teljes műsort itt megtekintheti:

Gratulálunk Zoltán, sok sok sikeres mentést kívánunk!

Borítókép: Országos Mentőszolgálat Facebook oldala


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Szentesi oktatóit is díjazta a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum

Szabó Viktor

A legfiatalabbak is vízbe ugrottak Csongrádon

Szabó Viktor

A következő 5 évben is Irsai Farkas László irányítja a szentesi múzeumot

Szabó Viktor

Összefogással a szentesi művészeti életért

Szabó Viktor

Több százan futottak Csongrádon

Szabó Viktor

Szentesi gimisek az SZTE Junior Akadémia versenyének dobogóján

Szabó Viktor

Óriási győzelem, elődöntőben Szentes leány gyermekcsapata

Szabó Viktor

Kis kacsa fürdik, szentesi „tóba’”

Szabó Viktor

Segítsünk, hogy a bokrosi Barninak teljes értékű gyerekkora lehessen!

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább