Csongrád Szentes

Az Iránytű Díjas szentesi-csongrádi mentőápoló volt a Ridikül vendége + VIDEÓ!

A Csongrádon élő, de Szentesen dolgozó Brezovai Zoltán mentőápoló volt a közmédia Ridikül című műsorának vendége, ahol a mentőápolók munkájáról, szakma szépségéről és érdekességeiről beszélt.

A műsorból egyből kiderült, hogy egy kiváló szakember mutatkozik be, ugyanis Zoltán 2022-ben elnyerte az Iránytű Díjat. Az elismerést elsősorban az Országos Mentőszolgálat azon munkatársai részesülnek, akik elismerésre méltó munkájukkal, példamutató teljesítményükkel és a közösségért végzett tevékenységükkel a többi dolgozó, és különösen a fiatalok példaképévé válhatnak. A példaadó helytállás, az értékhordozó viselkedés szimbóluma.

A Szentesi Mentőállomás oszlopos tagja 2019-ben hagyta maga mögött a pedagógusi munkát, és csapott fel életmentőnek. A tesitanárból lett mentős mindig olyan szakmát szeretett volna űzni, amivel segíteni tud az embereknek. A beszélgetésből kiderült, hogy a mentőzés sosem unalmas, és mozgalmasok a munkanapok.

„Sosem lehet tudni, hogy milyen esethez riasztanak minket. Szállítókocsin dolgozom jelenleg, ami azt jelenti, hogy a gépkocsivezetővel ketten vagyunk szolgálatban egy járművön. Olyan esetekhez megyünk ki, amit a kompetenciaszintünkhöz mérten meg tudunk oldani. Ha olyan bajba kerülünk, amit nem tudunk megoldani, akkor segítséget kérünk, és amíg megérkezik a másik egység, megpróbáljuk stabilizálni a beteget” – mondta el Brezovai Zoltán.

Az adásban elhangzott, hogy ez a hivatás folyamatos tanulást igényel. Az életmentés csapatmunka, sokszor egy nézésből tudják a mentősök, hogy mi a következő lépés.

A teljes műsort itt megtekintheti:

Gratulálunk Zoltán, sok sok sikeres mentést kívánunk!

Borítókép: Országos Mentőszolgálat Facebook oldala


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Szentesen forgatott az M1 stábja

Szabó Viktor

Kinek ártott ez a lámpa, és ez a kuka?!

Szabó Viktor

Cs3.hu Család! Segítsünk megtalálni egy eltűnt csongrádi fiatalembert!

Szabó Viktor

Ellepi a gaz Szentest, felháborodtak a lakók

Szabó Viktor

Elektromos rollert lopott Szentesen, de gyorsan elkapták a zsaruk

Szabó Viktor

Szentesi lakosok verekedtek össze az utcán

Szabó Viktor

Kocsikból, házakból lopott egy szentesi és egy mindszenti lakos, nyomozás indult ellenük

Szabó Viktor

Baleset Szentesen! Vezessetek óvatosan!

Szabó Viktor

Csongrád a következő télen is segít a fűtési költségek csökkentésében

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább