Csongrád Szentes

Az Iránytű Díjas szentesi-csongrádi mentőápoló volt a Ridikül vendége + VIDEÓ!

A Csongrádon élő, de Szentesen dolgozó Brezovai Zoltán mentőápoló volt a közmédia Ridikül című műsorának vendége, ahol a mentőápolók munkájáról, szakma szépségéről és érdekességeiről beszélt.

A műsorból egyből kiderült, hogy egy kiváló szakember mutatkozik be, ugyanis Zoltán 2022-ben elnyerte az Iránytű Díjat. Az elismerést elsősorban az Országos Mentőszolgálat azon munkatársai részesülnek, akik elismerésre méltó munkájukkal, példamutató teljesítményükkel és a közösségért végzett tevékenységükkel a többi dolgozó, és különösen a fiatalok példaképévé válhatnak. A példaadó helytállás, az értékhordozó viselkedés szimbóluma.

A Szentesi Mentőállomás oszlopos tagja 2019-ben hagyta maga mögött a pedagógusi munkát, és csapott fel életmentőnek. A tesitanárból lett mentős mindig olyan szakmát szeretett volna űzni, amivel segíteni tud az embereknek. A beszélgetésből kiderült, hogy a mentőzés sosem unalmas, és mozgalmasok a munkanapok.

„Sosem lehet tudni, hogy milyen esethez riasztanak minket. Szállítókocsin dolgozom jelenleg, ami azt jelenti, hogy a gépkocsivezetővel ketten vagyunk szolgálatban egy járművön. Olyan esetekhez megyünk ki, amit a kompetenciaszintünkhöz mérten meg tudunk oldani. Ha olyan bajba kerülünk, amit nem tudunk megoldani, akkor segítséget kérünk, és amíg megérkezik a másik egység, megpróbáljuk stabilizálni a beteget” – mondta el Brezovai Zoltán.

Az adásban elhangzott, hogy ez a hivatás folyamatos tanulást igényel. Az életmentés csapatmunka, sokszor egy nézésből tudják a mentősök, hogy mi a következő lépés.

A teljes műsort itt megtekintheti:

Gratulálunk Zoltán, sok sok sikeres mentést kívánunk!

Borítókép: Országos Mentőszolgálat Facebook oldala- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Úszótáborok indulnak Szentesen

Szabó Viktor

Kiváló eredményeket értek el a Horváth Mihály diákjai Ópusztaszeren

Szabó Viktor

Elindult a Csongrádi konzultáció

Szabó Viktor

Mutatjuk a Mi Hazánk szentesi képviselőjelöltjeit!

Szabó Viktor

Összművészeti fesztivált rendeznek Szentesen

Szabó Viktor

Vásárhelyi és szegedi egyesületek szerveznek országos futóversenyt Szentesen

Szabó Viktor

Családi napot tartanak a Szentesi Tenisz Klubban

Szabó Viktor

Kecskeméten parádéztak a szentesi úszók

Szabó Viktor

Világcég járt a Zsoldosban

Szabó Viktor