Csongrád Szentes

Az Iránytű Díjas szentesi-csongrádi mentőápoló volt a Ridikül vendége + VIDEÓ!

A Csongrádon élő, de Szentesen dolgozó Brezovai Zoltán mentőápoló volt a közmédia Ridikül című műsorának vendége, ahol a mentőápolók munkájáról, szakma szépségéről és érdekességeiről beszélt.

A műsorból egyből kiderült, hogy egy kiváló szakember mutatkozik be, ugyanis Zoltán 2022-ben elnyerte az Iránytű Díjat. Az elismerést elsősorban az Országos Mentőszolgálat azon munkatársai részesülnek, akik elismerésre méltó munkájukkal, példamutató teljesítményükkel és a közösségért végzett tevékenységükkel a többi dolgozó, és különösen a fiatalok példaképévé válhatnak. A példaadó helytállás, az értékhordozó viselkedés szimbóluma.

A Szentesi Mentőállomás oszlopos tagja 2019-ben hagyta maga mögött a pedagógusi munkát, és csapott fel életmentőnek. A tesitanárból lett mentős mindig olyan szakmát szeretett volna űzni, amivel segíteni tud az embereknek. A beszélgetésből kiderült, hogy a mentőzés sosem unalmas, és mozgalmasok a munkanapok.

„Sosem lehet tudni, hogy milyen esethez riasztanak minket. Szállítókocsin dolgozom jelenleg, ami azt jelenti, hogy a gépkocsivezetővel ketten vagyunk szolgálatban egy járművön. Olyan esetekhez megyünk ki, amit a kompetenciaszintünkhöz mérten meg tudunk oldani. Ha olyan bajba kerülünk, amit nem tudunk megoldani, akkor segítséget kérünk, és amíg megérkezik a másik egység, megpróbáljuk stabilizálni a beteget” – mondta el Brezovai Zoltán.

Az adásban elhangzott, hogy ez a hivatás folyamatos tanulást igényel. Az életmentés csapatmunka, sokszor egy nézésből tudják a mentősök, hogy mi a következő lépés.

A teljes műsort itt megtekintheti:

Gratulálunk Zoltán, sok sok sikeres mentést kívánunk!

Borítókép: Országos Mentőszolgálat Facebook oldala



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Alvó barátnőjét lopta meg Csongrádon egy férfi

Szabó Viktor

Elkapták az Olvasó nő megrongálóját, aki lopott és drogozott is

Szabó Viktor

Bozó Zoltán: a jelenben élünk, de a jövőben gondolkodunk

Szabó Viktor

Táncház volt Szentesen, a Kossuth téren + VIDEÓ!

Szabó Viktor

Szentesiek, csongrádiak vigyázzatok! Idén a szokásosnál is korábban jöhetnek a kullancsok!

Szabó Viktor

Könnyen JÖSZ, könnyen mész

Szabó Viktor

Oldalára borult egy kisbusz Szentes közelében, teljes útzár van!

Szabó Viktor

Vért adtak a Zsoldos diákjai, tanárai

Szabó Viktor

Olvasói levél: Hogy viselkedhet idős emberekkel így valaki?!

Szabó Viktor