Belföld

Gödön 57, Kiskőrösön 74 százalékkal nyert a jobboldal jelöltje

Időközi választást tartottak a vasárnap Gödön és Kiskőrösön is, és mind a két településen a jobboldali jelölt nyerte el a választók bizalmát.

A valasztas.hu-n közölt eredmények alapján a független, de a Fidesz által támogatott Kammerer Zoltán nyerte a gödi polgármesterválasztást. Az egykori olimpikonra 668-an adták le a voksukat, így a szavazatok több mint 57 százalékát szerezte meg.

A második helyen Szilágyi lászló Lajos, a Kapu CIKK Egyesület jelöltje végzett 342 szavazattal. A szintén független Rataj Andrásra 161-en húzták az X-et.

A településen azért volt szükség időközi választás kiírására, mert a korábbi polgármester, Balogh Csaba benyújtotta lemondását. Míg ezt megelőzően, januárban távozott az 5. számú egyéni választókerület képviselője, Hlavács Judit is, aki a baloldal egyik főideológusának számított.

Szintén május 14-én egyéni választókerületi képviselő választásra került sor Kiskőrösön. A voksolást Ba Edit, a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte, a szavazatok 74,79 százalékával (261 voks). A függetlenként induló Tóth Viktor Márk 88 szavazatot kapott.


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Jó hír a csongrádi és szentesi pedagógusoknak! Minden idők legnagyobb béremelése érkezhet!

Szabó Viktor

Óriási támogatásokat jelentett be Nagy István

Szabó Viktor

IDEA: A Fidesz nagy előnnyel vezet

Szabó Viktor

Kiderült, miért szeretnek a szúnyogok egyes szentesieket és csongrádiakat jobban, mint másokat

Szabó Viktor

A Fidesz jelöltje nagy fölénnyel győzött a ráckevei időközi választáson

Szabó Viktor

Elhunyt Lang Györgyi, a Pa-dö-dő énekese

Szabó Viktor

Benyújtották a törvényjavaslatot a földadó kivetésének megtiltására

Szabó Viktor

Ebből még baj is lehet: Ukrajna zsarolni kezdte Magyarországot, Brüsszel jóváhagyásával leállíthatják a Barátság vezetéket

Szabó Viktor

Mentesül a bejelentés alól az összes háztartási kút

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább