Térség

Pályaorientációs táborok általános iskolásoknak Csongrád-Csanád vármegyében, köztük Szentesen és Csongrádon is

Öt városban szervez közösen nyári pályaorientációs táborokat a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum és a Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (CSMKIK) – tájékoztatta a köztestület az MTI-t.

A június végén induló programokon Hódmezővásárhelyen, Szegeden, Makón, Szentesen és Csongrádon mutatják meg a szakmák világát az általános iskolás tanulóknak. A résztvevők üzemlátogatásokon, informatikai foglalkozásokon, illetve színes, interaktív programokon vehetnek részt június 21. és augusztus 27. között.
    A diákok több tucat olyan szakmát ismerhetnek meg, amelyet a szakképzési centrum intézményeiben sajátíthatnak el. Az informatikával, robotikával és digitalizációval kapcsolatos ismeretek mellett olyan klasszikus szakmákba is betekintést kaphatnak, mint a szakács, fodrász, kozmetikus, pék vagy éppen a festő, a villanyszerelő.
    A közleményben idézik Kőkuti Attilát, a CSMKIK elnökét, aki kiemelte, hosszú évekre nyúlik vissza a két szervezet együttműködése, amelynek egyik fontos eleme a táborok szervezése.
    Kifejtette, a munkaerőpiacról nagyon sok szakember hiányzik, éppen ezért a kamara elemi érdeke és feladata, hogy ez a tendencia megváltozzon – ebben kulcsszerepet játszik a szakképzés.
    A táborokban olyan helyekre mennek el a gyerekek, ahol láthatják az egyes szakterületek működését, és ez hasznos tapasztalatként szolgálhat a pályaválasztás során. Hosszútávú cél a szakmai utánpótlás megteremtése, hiszen enélkül öt-tíz éven belül nem lesz elegendő szakember a vállalkozások számára – mondta.
    Kőkuti Attila kitért arra is, a kamara saját nyári táborokat is szervez két korcsoportnak, hiszen fontos, hogy a gyerekek minél korábban megismerkedjenek a robotikával, mert az ő életükben meghatározó szerepet tölt majd be ez a terület.

MTI


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Narancsba borult Csongrád-Csanád

Szabó Viktor

Földrengés volt a határ mellett, vármegyénkben is érezni lehetett

Szabó Viktor

A Szentes – Csongrád térségi henteseket is támogatta a kormány

Szabó Viktor

Vasárnap könnyen leéghetünk Csongrád és Szentes környékén

Szabó Viktor

Retro vagy modern? Mennyit takarjon? Szentesi, csongrádi csajok, milyen lesz az idei fürdőruhadivat?

Szabó Viktor

Jó hír a Szentes és Csongrád környéki vásárlóknak – ma kezdődik a kötelező akciózás a boltokban

Szabó Viktor

A trianoni békeszerződés aláírására emlékeznek – Csongrádon forgalomkorlátozás is lesz

Szabó Viktor

Elballagtak a Szentes – Csongrád térség óvodásai

Szabó Viktor

Farkas Sándor: Köszönöm!

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább