Térség

Pályaorientációs táborok általános iskolásoknak Csongrád-Csanád vármegyében, köztük Szentesen és Csongrádon is

Öt városban szervez közösen nyári pályaorientációs táborokat a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum és a Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (CSMKIK) – tájékoztatta a köztestület az MTI-t.

A június végén induló programokon Hódmezővásárhelyen, Szegeden, Makón, Szentesen és Csongrádon mutatják meg a szakmák világát az általános iskolás tanulóknak. A résztvevők üzemlátogatásokon, informatikai foglalkozásokon, illetve színes, interaktív programokon vehetnek részt június 21. és augusztus 27. között.
    A diákok több tucat olyan szakmát ismerhetnek meg, amelyet a szakképzési centrum intézményeiben sajátíthatnak el. Az informatikával, robotikával és digitalizációval kapcsolatos ismeretek mellett olyan klasszikus szakmákba is betekintést kaphatnak, mint a szakács, fodrász, kozmetikus, pék vagy éppen a festő, a villanyszerelő.
    A közleményben idézik Kőkuti Attilát, a CSMKIK elnökét, aki kiemelte, hosszú évekre nyúlik vissza a két szervezet együttműködése, amelynek egyik fontos eleme a táborok szervezése.
    Kifejtette, a munkaerőpiacról nagyon sok szakember hiányzik, éppen ezért a kamara elemi érdeke és feladata, hogy ez a tendencia megváltozzon – ebben kulcsszerepet játszik a szakképzés.
    A táborokban olyan helyekre mennek el a gyerekek, ahol láthatják az egyes szakterületek működését, és ez hasznos tapasztalatként szolgálhat a pályaválasztás során. Hosszútávú cél a szakmai utánpótlás megteremtése, hiszen enélkül öt-tíz éven belül nem lesz elegendő szakember a vállalkozások számára – mondta.
    Kőkuti Attila kitért arra is, a kamara saját nyári táborokat is szervez két korcsoportnak, hiszen fontos, hogy a gyerekek minél korábban megismerkedjenek a robotikával, mert az ő életükben meghatározó szerepet tölt majd be ez a terület.

MTI- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Kitartást Szentes, Csongrád, kistérség, ma már tetőzik a hőség, 41 fok is lehet 

Szabó Viktor

Visszatér a kisteleki körzetbe Brendan atya

Szabó Viktor

Szentes és Csongrád térségében is marad a meleg, meghosszabbították a legmagasabb hőségriasztást

Szabó Viktor

A legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki Szentes, Csongrád és Mindszent környékére!

Szabó Viktor

Lejár a határidő a plakátok eltávolítására

Szabó Viktor

Hétvégétől Szentesre és Csongrádra is visszatér a kánikula

Szabó Viktor

Vásárhelyen folytatja szolgálatát Antal Imre atya

Szabó Viktor

Fedezékbe Szentes, Csongrád, erős viharok jönnek! 

Szabó Viktor

Szentes és Csongrád környékén érvénybe lépett a vörös riasztás!

Szabó Viktor