Sport

Európa-liga – Xabi Alonso egy szintre teszi a Ferencvárost a Monacóval

Xabi Alonso vezetőedző szerint a Bayer Leverkusen labdarúgócsapatának Európa-liga-nyolcaddöntős ellenfele, a Ferencváros ugyanolyan játékerőt képvisel, mint az előző körben 11-esekkel felülmúlt AS Monaco.

    “A franciák elleni párharc nagyszerű tapasztalatot adott számunkra, mert azonos szinten van a két riválisunk” – jelentette ki szerdai sajtótájékoztatóján a spanyol szakember, aki az MTI érdeklődésére elárulta, a két gárda másfél évvel ezelőtti két összecsapásából a leverkusenit nézte meg. “Érdekes volt annak ellenére, hogy azért cserélődtek játékosok, de minőségileg nem változott a két csapat. Tisztelem a Ferencvárost, amely megérdemelten lett csoportgyőztes éppen a Monacót megelőzve. A legjobb teljesítményünket kell nyújtanunk ahhoz itt is és Budapesten is, hogy nyerjünk és jövő héten továbbjussunk”.
    A játékosként világ- és kétszeres Európa-bajnok tréner kijelentette, kellően felkészültek a csütörtöki találkozóra, melyen sérülése után ismét bevethető lesz a holland Jeremie Frimpong, valamint a korábban fegyelmi vétségek miatt nélkülözött honfitársa, Mitchel Bakker. Az argentin Exequiel Palacios és a német Robert Andrich viszont eltiltás miatt hiányozni fog, de Xabi Alonso szerint elég mély a gyógyszergyáriak kerete ahhoz, hogy ezen felülemelkedjenek.
    Florian Wirtz az MTI érdeklődésére úgy válaszolt, nem igazán emlékszik a Ferencváros ellen szerzett győztes góljára, amellyel csapata hazai pályán 2-1-re felülmúlta a magyar bajnokot másfél éve, mert azóta túl sok minden történt vele.

A Bayer Leverkusen edzése Leverkusenben 2023. március 8-án. A labdarúgócsapat a magyar bajnok Ferencvárost fogadja az Európa-liga nyolcaddöntõjében


    “Xabi Alonso irányítása alatt a játékosok erényeit jobban sikerül kidomborítani, illetve támadásban erősebb lett a csapat, amely ennek megfelelően több gólt ér el” – fogalmazott az október eleji edzőváltás kapcsán a 19 éves német válogatott támadó középpályás, aki térdszalagszakadást követően tért vissza ebben az idényben.
    Jó formájával és gólerős játékával kapcsolatban arról beszélt, egyáltalán nem fontos, hogy ő talál-e a kapuba, csakis a győzelem számít.
    A csütörtökön 18.45-kor kezdődő találkozóra korántsem ideális körülmények között kerül sor a 30 ezer férőhelyes BayArenában, ugyanis a Ruhr-vidéket erős havazás sújtja, amelyet – az előrejelzések szerint – a meccs napjára esőzés vált fel. A visszavágót jövő csütörtökön a Puskás Arénában rendezik, amely egyúttal a május 31-i finálé helyszíne is lesz.

MTI, fotó: Kovács Tamás



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Parádés hazai győzelmet aratott a Metalcom Szentes

Szabó Viktor

70 évesen is a világ legjobbjai között úszott a csongrádi Tari László

Szabó Viktor

Első helyet szereztek és továbbjutottak a szentesi Zsoldos női focistái

Szabó Viktor

Büszkeség: szentesi és csongrádi paraúszók nyakába is került érem Vásárhelyen

Szabó Viktor

Mindszenti lett az Év Életmentője

Szabó Viktor

Két szentesi úszó halmozta a pontokat Vásárhelyen

Szabó Viktor

Ötméteresek után hetedik a magyar férfi vízilabda-válogatott

Szabó Viktor

Ezüstérmes a női vízilabda-válogatott

Szabó Viktor

Döntőben a női vízilabda-válogatott

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább