Kistelek

Kistelek mulatott a hétvégén

A Halasi Hangulat Zenekar és a Hajnalig Szól Együttes szervezésében két év kihagyás után ismét megrendezték Kisteleken a Zenész- és vőfélytalálkozót. 2020-ban adódott az ötlet, hogy legyen egy ilyen kezdeményezés, ami még nem volt Kisteleken. Az akkori rendezvény hatalmas sikert aratott, hiszen közel 800-an voltak. Az elképzelés az volt, hogy hagyományosan évente egyszer megrendezésre kerül majd, de a vírus helyzet miatt erre nem volt lehetőség. A jókedv és a kezdeményező készség azonban megmaradt, így 2023-ban ismét összeállt a két népszerű zenekar, hogy egy újabb mulatós estet szervezzenek. A várakozásoknak megfelelően hatalmas volt az érdeklődés, hiszen 720 jegyet adtak el szombat estére. A zenekarok meghívásra érkeztek, hiszen mint Bélteki Csaba a rendezvény egyik főszervezője elmondta: „A célunk, hogy a környékbeli zenekarok is lehetőséget kapjanak egy ilyen nagyszabású esemény keretein belül a bemutatkozásra. Emellett hűek vagyunk az élőzenéhez, hisszük, hogy ez az előadásmód mutatja meg igazán egy zenész tehetségét, szakmai tudását legyen az bármilyen műfaj. A mulatós zene hagyományokra épül a lakodalmak esetében, de nem mindegy az előadásmód, a repertoár, a zenészek hozzáállása. Úgy gondolom, nagyon sok jó együttes van a térségünkben is, de kevésbé ismertek. Ez a rendezvény egy kiváló lehetőség a bemutatkozásra. Minden alkalommal más és más zenészeket hívunk meg, így mindenki kap lehetőséget. Az idén 6 vőfély és 4 zenekar kapott meghívást. Az együttesek 1-1 órát játszanak, és természetesen addig ameddig a közönség ez igényli. A vőfélyek erre az alkalomra sajátos egyedi öltözetben jönnek és mindenki a legjobbat szeretné megmutatni önmagából.”

A hagyományoknak megfelelően, mint egy igazi mulatós estén a vőfélyek megtekintették a bográcsokat, felkonferálták az egyes programokat, kínálták a pörköltet és a sülteket és egy-egy önálló bemutatkozásra is sor került. Egy ilyen esemény mindig tartogat meglepetéseket. Ezen a szombat estén házassági évfordulót is ünnepeltek, amely szintén egy érdekes és megható momentum volt a mulató közönség számára. 

„Ez nem egy verseny és nem is szeretnénk, hogy az legyen. Arra törekszünk, hogy a fiatalok is megismerjék, milyen hagyományokat ápolunk és követünk. Természetesen ez a műfaj is változik, és vele együtt változnak az igények is. A cél az, hogy az igazi lakodalmas feeling megmaradjon és a felhőtlen mulatozáshoz igényes, alkalomhoz illő élő zenét tudjunk szolgáltatni. Egyre nehezebb megfelelni az igényeknek, de azt valljuk, hogy igazi hangulatot csak élőben lehet megteremteni, mert az a hiteles és egy jó zenésztársaság előtt szinte nincs lehetetlen, ha a hangulatról van szó. Rá kell érezni a társaságra, ismerni kell a korosztályt és még nagyon sok összetevője van annak, hogy egy lakodalom jól sikerüljön. Ez is egy szakma, ahol folyamatosan fejlődünk, tanulunk”.- mondta el Tóth József szervező.

Minden adott volt az est folyamán, mint egy nagy lakodalomban. Finom ételek, a hangulatért felelős zenészek, vőfélyek, a fényképész is igen csak sokat kattintott és a közönség pedig hajnalig táncolt. Kistelek mulatott, amelyhez a helyi önkormányzat és Nagy Sándor polgármester úr is minden segítséget megadott. A dekoráció mellett a hangulat is kiváló volt. A hagyományos február utolsó hétvégéjén megrendezett eseményre, annyira nagy az érdeklődés, hogy még az idei évben egy újabb találkozó szervezését is elkezdték, amely előreláthatólag nyár végén kerül megrendezésre Kisteleken. 

TG



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Tervezett ütemben halad a kisteleki tortilla-gyár építése

Szabó Viktor

A Kárpátalján árván maradt gyerekeknek gyűjtenek Kisteleken

Szabó Viktor

Vadonatúj lombszívó segíti az őszi munkákat Kisteleken

Szabó Viktor

Kistelek polgármestere: nem épül akkumulátorgyár!

Szabó Viktor

Új hűtőládát kapott a gyepmesteri telep Kisteleken

Szabó Viktor

A 12 éves kisteleki Béres Kata az ország lejobb görkorisa

Szabó Viktor

Kutyákkal együtt indult a IV. Kistelek-Ópusztaszer Éjszakai Gyalogtúra

Szabó Viktor

Földrengés volt Kistelek közelében!

Szabó Viktor

Új benzinkút épül Kisteleken

Szabó Viktor