Sport

Elindult a jegyértékesítés a 2023-as budapesti atlétikai vb-re

A jegyek megvásárolhatók a tickets.wabudapest23.com/hu oldalon, illetve az Eventim jegyirodáiban és partnereinél országszerte.

A világbajnokság 9 napos, a jegyek az 5 délelőtti és 9 esti programra külön-külön vásárolhatók meg. Három bérlettípust is összeállítottak a szervezők, amelyek közül az első a verseny első hétvégéjére, a második a záró hétvégére, a harmadik pedig a vb összes napjára érvényes. 

Hat versenyt, a férfi és női maratont, illetve a 20 és 35 kilométeres gyaloglást Budapest belvárosában rendezik, ezek a versenyek mind ingyenesek. A maraton rajtja a Hősök terén lesz, a mezőny a terv szerint az Andrássy úton halad végig, átmegy a Lánchídon és az Alagúton, majd a Várkert Bazár érintésével tér vissza a hídra és halad tovább ismét az Andrássy úton a Hősök teréig. A futóknak négy kört kell majd teljesíteniük Budapest világörökség részét képező, történelmi belvárosában.

Láss Csodát! – bemutatták a világbajnokság szlogenjét is, amely egyszerre utal arra, hogy Magyarország történetében még sosem rendeztek ilyen nagy sporteseményt, arra, hogy milyen csodálatos az a teljesítmény, amelyet az atlétika szuperhősei mutatnak be folyamatosan feszegetve az emberi teljesítőképesség határait és végül arra, hogy mindezt élőben láthatjuk Budapesten.

„Az atlétikai világbajnokság előkészületeinek legfontosabb feladata a 2022-es évben a jegyértékesítés megkezdése volt, és külön öröm számomra, hogy ez még karácsony előtt megtörtént, így mindenkinek lehetősége van arra, hogy az ünnepek alatt jegyet vagy bérletet ajándékozzon szeretteinek a világbajnokságra. Büszke vagyok arra, hogy Magyarország adhat otthont a világ harmadik legnagyobb sporteseményének, és biztos vagyok benne, hogy minden sportoló és minden néző, aki ellátogat hozzánk, jól fogja érezni magát a Nemzeti Atlétikai Központban és a gyönyörű fővárosunkban” – mondta Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, a világbajnokság kormánybiztosa.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Diákolimpián remekeltek a Zsoldos focicsapatai

Szabó Viktor

BREAKING! Felsőoktatási intézmény érkezik Szentesre

Szabó Viktor

A mindszenti Ugrai Panna Európa-bajnoki kerettag! 

Szabó Viktor

Vásárhelyi és szegedi egyesületek szerveznek országos futóversenyt Szentesen

Szabó Viktor

Családi napot tartanak a Szentesi Tenisz Klubban

Szabó Viktor

Kecskeméten parádéztak a szentesi úszók

Szabó Viktor

A mindszenti Ugrai Panna magyar bajnoki bronzéremmel nyitott az OB-n

Szabó Viktor

Szlovákiában remekelt a szentesi Sztanó György

Szabó Viktor

Dobogón végeztek a szentesi úszók Vásárhelyen!

Szabó Viktor