Vélemény

Boros Imre: Ezért a Molnak felelnie kell!

Nyilvánvaló, hogy a Molnál árat akarnak emelni és el akarják töröltetni a 480 forintos ársapkát, ezért mindent elkövetnek fű alatt. A Mandiner interjúját alább olvashatják:

„A kollégák ma gyakorlatilag sehol nem tudtak tankolni a fővárosban, se benzint, se gázolajat, pedig a százhalombattai finomító műszaki problémája – a hírek szerint – csak a gázolajfinomítást érinti. Mi történik itt?

Egy hete folyik a hisztériakeltés, hogy a nyugati olajembargó milyen hatással van Magyarországra és készlethiány lesz. Pedig az embargó csak a tengeren hozott olajra vonatkozik, a vezetékesre nem. Utóbbiból a teljes orosz import mintegy 25 százaléka átszivárog a nyugati ellátásba, például Németországba, azaz ott sem eszik olyan forrón a kását. Az arabok most kétségtelenül fel fogják verni a Brent olaj árát, de az embargó egyáltalán nem indokolja meg az itthoni áremelést. Itthon a nép hülyítése folyik magas fokon; egy Holoda Attila nevű volt molos igazgató és egykori energiaügyi helyettes államtitkár különösen élen jár a rémhírkeltésben. Nem csoda, hogy az emberek megrohamozták a kutakat és elfogyott az üzemanyag.

Kinek a felelőssége ez?

Ne felejtsük el, hogy a Mol Nyrt. egy lenyúlt multinacionális cég, amiben csak 2010 után tudott újra döntő befolyást szerezni a magyar állam – az osztrák–orosz pakett legendás visszaszerzésével –, de a vállalat működése és érdekei lényegében nem változtak. Nyilvánvaló, hogy árat akarnak emelni és el akarják töröltetni a 480 forintos ársapkát, ezért mindent elkövetnek fű alatt. A Mol három finomítóban érdekelt: az állítólag műszaki gondokkal küszködő százhalombattai mellett a pozsonyiban és a horvátban is. Ugyan miért kell játszani ezt a bazári komédiát és miért nem lehet megszervezni rendesen az ellátást? Ezek a finomítók vezetékeken vannak összekötve, mindenhova eljuttatható az orosz nyersolaj. Aminek az ára nemhogy nőtt volna, hanem még csökkent is, mintegy húsz százalékkal, a háború előtti időkhöz képest. Sajnos sokan hisznek a Mol körüli megmondóemberek siránkozásának, pedig nagyon kilóg a lóláb. Nyilvánvaló amerikai érdek, hogy hisztériát keltsenek Magyarországon. Ha nincs üzemanyag, megbénul minden. Nem véletlen, hogy időnként lövöldöztetnek az ukránokkal a Barátság-kőolajvezeték környékén.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Kiemelt kép: youtube



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Olvasói levél: Hogy viselkedhet idős emberekkel így valaki?!

Szabó Viktor

Szabó Zoltán azt üzente, elfogyott a regimentje

Szabó Viktor

Moderari: Semmi sem tart örökké, százötven év alatt sem lettünk törökké

Szabó Viktor

Irsai Farkas László: Előbb a gyerek, amiért kapják a pénzüket. Utána jön a fizetés mértéke, meg a tüncike!,

Szabó Viktor

Moderari: A hátrahagyottak magányáról

Szabó Viktor

Szánthó Miklós: a woke-mozgalom veszélyes fertőzés, amelynek ellenszere a magyar recept

Szabó Viktor

Moderari: Figyelő szemeinket Lengyelországra vessük!

Szabó Viktor

Advent – és a várakozás varázsa…

Szabó Viktor

Irsai Farkas László: Akinek van füle, hallja…

Szabó Viktor