Sport

Teltházas boxgálát ünnepelt Hódmezővásárhely

Igazi boxünneppé alakult a szombat esti harmadik Vass nemzetközi ökölvívó gála. A Kiliti-Promotions ökölvívói hatalmas győzelmeket arattak és a főmérkőzés is a vártak szerint alakult. Berki Ferenc Jr. kiélezett küzdelemben győzte le Sandro Jajanidzét a visszavágón. 

A hazai profi ökölvívás szebb napokat is megélt már mint a mostaniak, de az elmúlt szombat este egy üdítő kivétel volt, hiszen rengeteg néző látogatott ki a Hódtói Sportcsarnokba. A hazai ökölvívók lengyel, bosnyák és grúz bokszolókkal néztek farkasszemet és mindegyik találkozó a vártak szerint alakult. A fiatal Balog Márk kezdte a sort, aki kiütéses győzelemmel mutatkozott be a profi táborába. A tizenkilenc éves hódmezővásárhelyi ökölvívó a Bosznia-Hercegovinát képviselő Mehmedlija Siljic ellen küzdött. A kihívó nagyon szerette volna mindjárt a meccs elején megmutatni ki az úr a házban, de a könnyűsúlyú létére kifejezetten nehéz kezű Balog már a nyitó menetben lezárta a küzdelmet. 

Philip Akilov sem váratta nagyon a szurkolókat, hiszen egy nagyon erős és pontos balfelütéssel küldte padlóra a szintén bosnyák Jasmin Dananovicot. A hódmezővásárhelyi színekben küzdő ukrán bunyós győzelmét édesapjának, az éppen a születésnapját ünneplő Oleg Akilovnak ajánlotta fel. Maksym Pylypets vívta a következő csatát, aki szó szerint eljátszadozott az első menetben a lengyel Jan Salamanchával. Az ukrán virtuóz a második menet elején pedig lezárta a küzdelmet. 

A nagyközépsúlyú Kovács Pál a grúz Goga Kevlishili ellen lépett szorítóba. A magyar válogatott bokszoló magabiztosan küzdött míg ellenfele a nagy ütésekben bízott amik rendre nem érték el Kovácsot. A magyar fiú aztán egy bödületes jobb egyenessel vette a el a kedvét ellenfelének a további küzdelemtől így Kovács Pali is rövid KO győzelmet ünnepelhetett. A főmérkőzést Berki Ferenc Jr. vívta, akinek már messze nem volt ilyen könnyű dolga. A hazai középsúlyú ranglista vezető találkozott a grúz ranglista első helyét birtokló bunyóssal. A visszavágó mérkőzés a vártakat hozta. Mindkét ökölvívó hatalmasat küzdött. Az utolsó menetekben is záporoztak az ütések és minden pillanata izgalmas volt ennek a találkozónak. Mondhatni tipikus közönségmecss volt. A nyolc menetre kiírt küzdelmet végül 78-74 arányban Berki Ferenc Jr. nyert, aki így már a tizenötödik profi sikerét könyvelhette el. Ezzel a gálával a Kiliti-Promotions méltón mutatkozott be a hódmezővásárhelyi publikum előtt. Egy kifejezetten nívós rendezésű eseményt láthatott a közönség így nem volt alaptalan megelőlegezett bizalom, merthogy telt ház várta múlt szombaton este az ökölvívás szerelmeseit. A következő esemény, a negyedik Kiliti boxgála vélhetően december elején kerül megrendezésre.  

Forrás, fotó: Boxing Gym Vásárhely- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Spanyolország negyedszer Európa-bajnok

Szabó Viktor

Világranglista vezető és Európa-bajnok lett a csongrádi származású Kovács Marci

Szabó Viktor

Hibátlanul vizsgáztak a csongrádi karatésok

Szabó Viktor

Harmincnál is többen focitáboroztak Kisteleken

Szabó Viktor

Marco Rossi marad a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya

Szabó Viktor

Ilyet sem láttál még: foggal húzták el a mindszenti kompot + VIDEÓ!

Szabó Viktor

Gőzerővel készül Párizs az olimpiára, miközben a szakértők terrorveszélyre figyelmeztetnek

Szabó Viktor

Kiesett a magyar labdarúgó-válogatott

Szabó Viktor

Száznál is többen futottak Szent Iván éjszakáján Szentesen

Szabó Viktor