Térség

Zárul a Csongrád-Csanád megyei identitás erősítése

A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat 300 millió forint támogatást nyert az Európai Szociális Alapból a „Megyei identitás erősítése” című és TOP-5.3.2-17 kódszámú felhívás keretében. „A Csongrád-Csanád Megyei identitás erősítése” című TOP-5.3.2-17-CS1-2020-00001 kódszámú projekt átfogó célja volt a megye településeinek, térségeinek közösségteremtő kezdeményezése és cselekvőképességének fejlesztése, a közösségi, térségi identitás erősítése az adott célterületen élő helyi lakosság körében. A megye térségében élő közösségek identitásának erősítésében kiemelt szerepet töltenek be a programok, rendezvények, melyek segítik a társadalmi aktivitás és együttműködés erősödését. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, mely vissza nem térítendő támogatás.

A projekt célja volt, hogy a megye településein megszervezett 31 állomásos rendezvénysorozat keretén belül erősítse a megyei identitást, a megye területén élőket egy közösséggé formálja. Emellett a projekt hangsúlyt fektetett a történelmi hagyományok felkutatására, a környezettudatosságra, a fenntartható fejlődésre és a sportos életmódra nevelésre. A projekt során bemutatásra kerültek a megye múltbéli hősei, illetve Csongrád-Csanád megye értékei. A projektben lehetőség nyílt minden Csongrád-Csanád megyei település számára a megjelenésre, a helyi sajátosságok és értékek feltárására, bemutatására. Elkészült a projekt saját honlapja és a hozzá kapcsolódó applikáció, 14 db kiadvány, 60 db települési imázsfilm, Csongrád-Csanád megye történelmi hőseit bemutató kisfilmek.

A projekt keretében szervezett rendezvényeken cél volt a közösségteremtés, a helyi termelők és képzőművészek bevonása a társadalmi szerepvállalásba. A rendezvénysorozat Csongrád-Csanád Megye 26 településén valósult meg.

A projektet a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat valósította meg 2021.01.01-2022.09.30 között.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

A projektről bővebb információt www.csongradcsanad.hu/identitas aloldalon olvashatnak.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Óvatosan a Szentes, Csongrád és Kistelek környéki utakon (is)!

Szabó Viktor

Jó hír a szentesi és csongrádi autósoknak is! Könnyebbség jön a gépjárműadó fizetésben!

Szabó Viktor

Munkácsy, a festőfejedelem musicalt mutatja be a Békéscsabai Jókai Színház

Szabó Viktor

Farkas Sándorral is tárgyalt Navracsics Tibor Szegeden

Szabó Viktor

Szentesiek, csongrádiak figyelem! Életbe lépett a „vörös kód”!

Szabó Viktor

A Szentest és Csongrádot útba ejtő Volánbuszokat is élőben követheti a telefonján

Szabó Viktor

Szentesre és Csongrádra is markáns lehűlés érkezik

Szabó Viktor

Boldog új évet, Cs3.hu Család!

Szabó Viktor

Szentesiek, csongrádiak, érdemes még ma teletankolni a verdát!

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább