Térség

Több önkéntes tűzoltó egyesület is támogatásban részesült a térségünkből

Red Firetruck on Duty

A korábban már jóváhagyott pénzbeli támogatások után az országos katasztrófavédelmi főigazgató döntött az önkormányzati tűzoltóságok és az önkéntes tűzoltó egyesületek természetbeni támogatásairól is. Térségünkben Csengele Község Tűzoltó Egyesülete, Sándorfalva Önkéntes Tűzoltó Egyesülete, Katasztrófavédelem Kutató-Mentőcsoport Önkéntes Tűzoltó Egyesület Balástya, Kisteleki Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület,
Szegvár Nagyközség Önkéntes Tűzoltó Egyesülete, Szent Sebestyén Önkéntes Tűzoltó Egyesület Fábiánsebestyén, Szentesi Tűzoltók Hagyományőrző Egyesülete, Derekegyházi Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület, Csanytelek Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület részesült támogatásban.

A Katasztrófavédelem tájékoztatója alapján a pénzbeli támogatásokról júniusban már megszületett a döntés, mely értelmében 56 önkormányzati tűzoltóság kapott összesen 163,5 millió forint támogatást. A természetbeni támogatások végső elbírálása az egyes beszerzési eljárások lezárulását követően valósulhatott meg. Az erre vonatkozó javaslatot az országos katasztrófavédelmi főigazgató jóváhagyta. Ennek értelmében 46 önkormányzati tűzoltóság nyert el összesen 61,5 millió forint értékben védőeszközöket és tűzoltó technikai eszközöket, egyéb tűzoltási és műszaki mentési tevékenységhez kapcsolódó eszközöket, EDR-rádiókat.

Ami az önkéntes tűzoltó egyesületeket illeti, a 480 millió forint keretösszegű pályázatra 604 egyesület nyújtott be pályázatot. A pénzbeli támogatásokról esetükben is megszületett már a döntés, 489 egyesület kapott összesen 286,8 millió forint támogatást. Az országos katasztrófavédelmi főigazgató döntése alapján természetbeni támogatások formájában 452 egyesület nyert el összesen 193,2 millió forint értékben védőeszközöket és tűzoltó technikai eszközöket, egyéb tűzoltási és műszaki mentési tevékenységhez kapcsolódó eszközöket, EDR-rádiókat.

Forrás, döntési lista: katasztrofavedelem.hu

Kiemelt kép illusztráció/Envato Elements



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Még csak tavasz van, de itt az első tűzgyújtási tilalom Szentes és Csongrád térségében!

Szabó Viktor

Szentesiek, csongrádiak vigyázzatok! Idén a szokásosnál is korábban jöhetnek a kullancsok!

Szabó Viktor

Óvatosan a Szentes, Csongrád és Kistelek környéki utakon (is)!

Szabó Viktor

Jó hír a szentesi és csongrádi autósoknak is! Könnyebbség jön a gépjárműadó fizetésben!

Szabó Viktor

Munkácsy, a festőfejedelem musicalt mutatja be a Békéscsabai Jókai Színház

Szabó Viktor

Farkas Sándorral is tárgyalt Navracsics Tibor Szegeden

Szabó Viktor

Szentesiek, csongrádiak figyelem! Életbe lépett a „vörös kód”!

Szabó Viktor

A Szentest és Csongrádot útba ejtő Volánbuszokat is élőben követheti a telefonján

Szabó Viktor

Szentesre és Csongrádra is markáns lehűlés érkezik

Szabó Viktor