Térség

Több önkéntes tűzoltó egyesület is támogatásban részesült a térségünkből

Red Firetruck on Duty

A korábban már jóváhagyott pénzbeli támogatások után az országos katasztrófavédelmi főigazgató döntött az önkormányzati tűzoltóságok és az önkéntes tűzoltó egyesületek természetbeni támogatásairól is. Térségünkben Csengele Község Tűzoltó Egyesülete, Sándorfalva Önkéntes Tűzoltó Egyesülete, Katasztrófavédelem Kutató-Mentőcsoport Önkéntes Tűzoltó Egyesület Balástya, Kisteleki Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület,
Szegvár Nagyközség Önkéntes Tűzoltó Egyesülete, Szent Sebestyén Önkéntes Tűzoltó Egyesület Fábiánsebestyén, Szentesi Tűzoltók Hagyományőrző Egyesülete, Derekegyházi Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület, Csanytelek Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület részesült támogatásban.

A Katasztrófavédelem tájékoztatója alapján a pénzbeli támogatásokról júniusban már megszületett a döntés, mely értelmében 56 önkormányzati tűzoltóság kapott összesen 163,5 millió forint támogatást. A természetbeni támogatások végső elbírálása az egyes beszerzési eljárások lezárulását követően valósulhatott meg. Az erre vonatkozó javaslatot az országos katasztrófavédelmi főigazgató jóváhagyta. Ennek értelmében 46 önkormányzati tűzoltóság nyert el összesen 61,5 millió forint értékben védőeszközöket és tűzoltó technikai eszközöket, egyéb tűzoltási és műszaki mentési tevékenységhez kapcsolódó eszközöket, EDR-rádiókat.

Ami az önkéntes tűzoltó egyesületeket illeti, a 480 millió forint keretösszegű pályázatra 604 egyesület nyújtott be pályázatot. A pénzbeli támogatásokról esetükben is megszületett már a döntés, 489 egyesület kapott összesen 286,8 millió forint támogatást. Az országos katasztrófavédelmi főigazgató döntése alapján természetbeni támogatások formájában 452 egyesület nyert el összesen 193,2 millió forint értékben védőeszközöket és tűzoltó technikai eszközöket, egyéb tűzoltási és műszaki mentési tevékenységhez kapcsolódó eszközöket, EDR-rádiókat.

Forrás, döntési lista: katasztrofavedelem.hu

Kiemelt kép illusztráció/Envato Elements- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Kitartást Szentes, Csongrád, kistérség, ma már tetőzik a hőség, 41 fok is lehet 

Szabó Viktor

Visszatér a kisteleki körzetbe Brendan atya

Szabó Viktor

Szentes és Csongrád térségében is marad a meleg, meghosszabbították a legmagasabb hőségriasztást

Szabó Viktor

A legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki Szentes, Csongrád és Mindszent környékére!

Szabó Viktor

Lejár a határidő a plakátok eltávolítására

Szabó Viktor

Hétvégétől Szentesre és Csongrádra is visszatér a kánikula

Szabó Viktor

Vásárhelyen folytatja szolgálatát Antal Imre atya

Szabó Viktor

Fedezékbe Szentes, Csongrád, erős viharok jönnek! 

Szabó Viktor

Szentes és Csongrád környékén érvénybe lépett a vörös riasztás!

Szabó Viktor