Térség

Több önkéntes tűzoltó egyesület is támogatásban részesült a térségünkből

Red Firetruck on Duty

A korábban már jóváhagyott pénzbeli támogatások után az országos katasztrófavédelmi főigazgató döntött az önkormányzati tűzoltóságok és az önkéntes tűzoltó egyesületek természetbeni támogatásairól is. Térségünkben Csengele Község Tűzoltó Egyesülete, Sándorfalva Önkéntes Tűzoltó Egyesülete, Katasztrófavédelem Kutató-Mentőcsoport Önkéntes Tűzoltó Egyesület Balástya, Kisteleki Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület,
Szegvár Nagyközség Önkéntes Tűzoltó Egyesülete, Szent Sebestyén Önkéntes Tűzoltó Egyesület Fábiánsebestyén, Szentesi Tűzoltók Hagyományőrző Egyesülete, Derekegyházi Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület, Csanytelek Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület részesült támogatásban.

A Katasztrófavédelem tájékoztatója alapján a pénzbeli támogatásokról júniusban már megszületett a döntés, mely értelmében 56 önkormányzati tűzoltóság kapott összesen 163,5 millió forint támogatást. A természetbeni támogatások végső elbírálása az egyes beszerzési eljárások lezárulását követően valósulhatott meg. Az erre vonatkozó javaslatot az országos katasztrófavédelmi főigazgató jóváhagyta. Ennek értelmében 46 önkormányzati tűzoltóság nyert el összesen 61,5 millió forint értékben védőeszközöket és tűzoltó technikai eszközöket, egyéb tűzoltási és műszaki mentési tevékenységhez kapcsolódó eszközöket, EDR-rádiókat.

Ami az önkéntes tűzoltó egyesületeket illeti, a 480 millió forint keretösszegű pályázatra 604 egyesület nyújtott be pályázatot. A pénzbeli támogatásokról esetükben is megszületett már a döntés, 489 egyesület kapott összesen 286,8 millió forint támogatást. Az országos katasztrófavédelmi főigazgató döntése alapján természetbeni támogatások formájában 452 egyesület nyert el összesen 193,2 millió forint értékben védőeszközöket és tűzoltó technikai eszközöket, egyéb tűzoltási és műszaki mentési tevékenységhez kapcsolódó eszközöket, EDR-rádiókat.

Forrás, döntési lista: katasztrofavedelem.hu

Kiemelt kép illusztráció/Envato Elements

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Két kamion ütközött az M5-ösön

cs3_admin

Felnőttfilmes karrierre gondolt egy Csongrád-Csanád megyei férfi, végül csalás lett belőle

tk_arpad

Zárul a Csongrád-Csanád megyei identitás erősítése

tk_arpad

Megyénkben sincs már érvényben a tűzgyújtási tilalom

tk_arpad

Személyautók ütköztek Földeáknál a ködben

cs3_admin

Baleset Hódmezővásárhelynél

cs3_admin

Fék helyett a gázpedálra lépett a sofőr, elütötte a kerékpárját toló gyalogost

cs3_admin

Kisteherautó borult fel az M5-ösön, emiatt több kilométeres kocsisor torlódott fel

cs3_admin

Elhunyt Lukács János nyugállományú rendőr vezérőrnagy

tk_arpad

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább