Vélemény

Rétvári Bence: Karácsony Gergely elmondta, hogy szerinte belefér az, ha valaki belepisil a szenteltvíztartóba

„A Klubrádióban Karácsony Gergely elmondta, hogy szerinte belefér az, ha valaki belepisil a szenteltvíztartóba: »Egy parkban építkezni olyan, mint belepisilni a szenteltvíztartóba egy templomban, szóval végülis belefér, csak tönkreteszi azt, amiért ott vagyunk.« Józan ésszel fel nem fogható, hogy valakinek hogy jut eszébe egyáltalán ilyen, miért pont egyházi szimbólumokkal köti össze vulgáris gondolatait, és miért mondja azt, hogy egy ilyen cselekedet »végülis belefér«.

Ez lenne a kifinomult, belvárosi, értelmiségi stílus? Ők hibáztatnak még másokat a közbeszéd hangnemének eldurvulása miatt? Tényleg ennyi tiszteletet sem érdemelnek a keresztények?

Ez a mondat nemcsak a hívőket, de minden jóérzésű embert megbotránkoztat. A rendszerváltás óta kevés politikus száját hagyták el a keresztényeket ilyen mértékben sértő szavak. Miközben Karácsony Gergely és a teljes baloldal reggel, éjjel meg este is toleranciából oktat ki mindenkit, folyamatosan »elfogadásról«, »tiszteletről«, »szeretetnyelvről« beszélnek, aközben könnyed természetességgel gyaláz meg egyházi jelképeket. A keresztényeket is megilleti a tisztelet, az egyházi szimbólumok nem lehetnek otromba politikusi félmondatok céltáblái.

Félelmetes belegondolni abba, ha a nyilvánosság előtt így beszélnek a keresztényekről, miket mondhatnak zárt ajtók mögött. A baloldal hetek óta újabb és újabb társadalmi csoportokat sérteget folyamatosan.

Karácsony Gergely sértő mondata után nem kért bocsánatot. A baloldal ismert közszereplői némák maradtak, nem tiltakoznak, nem petícióznak, nem szólítják fel bocsánatkérésre.

Karácsony Gergely kövesse meg mindazokat, akiket megsértett!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Stefan Streit: Hagyjuk a jól működőt haladni és ne akarjuk a felépítettet rombolni

Szabó Viktor

A Magyar Péter Színház bemutatja: Pünkösd Szentesen

Szabó Viktor

Gladden Pappin: Bölcsen tenné az EU, ha Magyarország példáját követné

Szabó Viktor

Moderari: Kopog a fakanál

Szabó Viktor

Olvasói levél: Lampionos felvonulás fényes nappal

Szabó Viktor

Moderari: Katasztrófavakság

Szabó Viktor

Olvasói levél: Hogy viselkedhet idős emberekkel így valaki?!

Szabó Viktor

Szabó Zoltán azt üzente, elfogyott a regimentje

Szabó Viktor

Moderari: Semmi sem tart örökké, százötven év alatt sem lettünk törökké

Szabó Viktor