Vélemény

Rétvári Bence: Karácsony Gergely elmondta, hogy szerinte belefér az, ha valaki belepisil a szenteltvíztartóba

„A Klubrádióban Karácsony Gergely elmondta, hogy szerinte belefér az, ha valaki belepisil a szenteltvíztartóba: »Egy parkban építkezni olyan, mint belepisilni a szenteltvíztartóba egy templomban, szóval végülis belefér, csak tönkreteszi azt, amiért ott vagyunk.« Józan ésszel fel nem fogható, hogy valakinek hogy jut eszébe egyáltalán ilyen, miért pont egyházi szimbólumokkal köti össze vulgáris gondolatait, és miért mondja azt, hogy egy ilyen cselekedet »végülis belefér«.

Ez lenne a kifinomult, belvárosi, értelmiségi stílus? Ők hibáztatnak még másokat a közbeszéd hangnemének eldurvulása miatt? Tényleg ennyi tiszteletet sem érdemelnek a keresztények?

Ez a mondat nemcsak a hívőket, de minden jóérzésű embert megbotránkoztat. A rendszerváltás óta kevés politikus száját hagyták el a keresztényeket ilyen mértékben sértő szavak. Miközben Karácsony Gergely és a teljes baloldal reggel, éjjel meg este is toleranciából oktat ki mindenkit, folyamatosan »elfogadásról«, »tiszteletről«, »szeretetnyelvről« beszélnek, aközben könnyed természetességgel gyaláz meg egyházi jelképeket. A keresztényeket is megilleti a tisztelet, az egyházi szimbólumok nem lehetnek otromba politikusi félmondatok céltáblái.

Félelmetes belegondolni abba, ha a nyilvánosság előtt így beszélnek a keresztényekről, miket mondhatnak zárt ajtók mögött. A baloldal hetek óta újabb és újabb társadalmi csoportokat sérteget folyamatosan.

Karácsony Gergely sértő mondata után nem kért bocsánatot. A baloldal ismert közszereplői némák maradtak, nem tiltakoznak, nem petícióznak, nem szólítják fel bocsánatkérésre.

Karácsony Gergely kövesse meg mindazokat, akiket megsértett!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Olvasói levél: Hogy viselkedhet idős emberekkel így valaki?!

Szabó Viktor

Szabó Zoltán azt üzente, elfogyott a regimentje

Szabó Viktor

Moderari: Semmi sem tart örökké, százötven év alatt sem lettünk törökké

Szabó Viktor

Irsai Farkas László: Előbb a gyerek, amiért kapják a pénzüket. Utána jön a fizetés mértéke, meg a tüncike!,

Szabó Viktor

Moderari: A hátrahagyottak magányáról

Szabó Viktor

Szánthó Miklós: a woke-mozgalom veszélyes fertőzés, amelynek ellenszere a magyar recept

Szabó Viktor

Moderari: Figyelő szemeinket Lengyelországra vessük!

Szabó Viktor

Advent – és a várakozás varázsa…

Szabó Viktor

Irsai Farkas László: Akinek van füle, hallja…

Szabó Viktor