Kézilabda EB

Férfi kézilabda Eb – Magyar sikereket jósol az egyik legismertebb szakíró

Jelentős magyar sikereket jósol a csütörtökön kezdődő, részben hazai rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokságon a dán Rasmus Boysen, a sportág egyik legismertebb és legfelkészültebb szakírója.

    Boysen vasárnap a közösségi oldalán azt írta, szerinte az olimpiai és világbajnoki címvédő Dánia nyeri a január 30-ig tartó magyar-szlovák közös rendezésű kontinenstornát, a második Magyarország, a harmadik a vb-ezüstérmes Svédország, a negyedik pedig a legutóbbi Európa-bajnokságon győztes Spanyolország lesz.
    A Handball Transfers és a Handball World című oldalak szakírója úgy véli, a torna meglepetéscsapata Szerbia lesz, a legnagyobb csalódást pedig a két éve Eb-második Horvátország okozza majd.
    A dán Fredericia HK együttesében kézilabdázó Boysen szerint a gólkirály Máthé Dominik, a legértékesebb játékos (MVP) Bánhidi Bence, a legjobb fiatal pedig a svéd Eric Johansson lesz.
    Boysen már a torna májusi csoportsorsolása után is az elődöntőbe várta a honfitársait, valamint a spanyolokat és a magyarokat, de akkor még úgy vélekedett, hogy negyedikként a norvégok jutnak a legjobb négy közé, ám ezt módosította Magnus Röd és Göran Johannessen sérülése miatt.
    A magyarok szombaton 36-30-ra legyőzték Bahreint felkészülési mérkőzésen, a kontinenstorna B csoportjában pedig jövő csütörtökön 20.30-tól Hollandiával, vasárnap 18 órától Portugáliával, majd január 18-án 18 órától Izlanddal találkoznak a budapesti MVM Dome-ban. A középdöntőbe az első két helyezett jut.
    A magyar válogatott legutóbb kilencedik lett az Európa-bajnokságon, legjobb eredménye pedig az 1998-as hatodik helyezés. A magyar szövetség elvárása idén a legjobb nyolc közé kerülés a csapattal szemben.

MTI/ fotó: MKSZ



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Férfi kézilabda Eb – Magyarország-Portugália 31-30

cs3_admin

Eb-re készen a válogatott

cs3_admin

Szigorú belépési szabályok a kézilabda Eb-n

cs3_admin

Férfi kézilabda Eb – Leimeter, Juhász Ádám és Balogh Zsolt is kimaradt a keretből

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább