Kistelek

Zárul a kisteleki bölcsőde fejlesztése

Új gyermekszoba épült a kapcsolódó kiszolgáló helységekkel, terasszal, és új eszközök beszerzése is történt az új mini bölcsőde megfelelő működéséhez.

SAJTÓKÖZLEMÉNY projektzárásról


A kisteleki bölcsőde fejlesztése

2021. november 15.

A Térségi Intézményi Társulás TOP-1.4.1-19-CS1-2019-00003 azonosítószámú „A kisteleki bölcsőde fejlesztése” című európai uniós projektje 70 millió Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült az Európai Regionális Fejlesztési Alap jóvoltából.
2019 júliusában a Térségi Intézményi Társulás pályázatot nyújtott be a TOP-1.4.1-19 kódszámú „Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése” című pályázati felhívásra. A projekt 2019 decemberében pozitív támogatói döntés alapján támogatást nyert 70 000 000 forinttal. A projekt 2020. június elsején indult és 2021. december 31-én fog lezárulni. A fejlesztés eredményeként a következő változások valósultak meg:
Kisteleken a meglévő bölcsőde épületéhez kapcsolódik az új épület egy nyaktaggal. Városunkban szükséges növelni a férőhelyet a 0-3 éves korú gyermekek napközbeni ellátásában. A meglévő bölcsőde épületében nincs elegendő hely újabb csoport beindítására, fizikálisan szükséges a meglévő épület infrastruktúra további bővítése. A támogatásból megépítésre kerülő új épület mérete kb. 111 m2, amely áll egy közlekedőből, egy felnőtt wc-ből, gyermeköltöző-átadóból, fürösztő-biliztetőből, gyermekszobából, gyermekszobai raktárból, hőközpontból és egy fedett teraszból. A kivitelezési munkálatok április közepén kezdődtek meg. A projekt további részeként eszközbeszerzés valósult meg az új mini bölcsőde megfelelő működéséhez. Az eszközbeszerzés keretében az újonnan kialakítandó mini bölcsődei csoport felszerelése, berendezése volt a cél. Az eszközök között egyaránt megtalálhatók a kéz-szem koordinációt, mozgást, figyelmet fejlesztő eszközök.
Célunk: A gyermek természetes mozgásának (járás, futás, ugrás, támasz, függés, egyensúlyozás), testi képességének (erő, ügyesség, gyorsaság, állóképesség) fejlesztése. Ismerjék meg tesztrészeiket, fejlődjön alaklátásuk, alakuljon ki testsémájuk, tudjanak tájékozódni a térben. Örömmel és szívesen mozogjanak, fejlődjön akaratuk, kitartásuk. Az előforduló új szavak, kifejezések, a testrészek nevei a mozgás során vésődnek be legkönnyebben. A feladatok végzése közben figyeljenek társukra, alkalmazkodjanak egymáshoz.   


A projekt időtartama: 2020. június 1-től 2021. december 31-ig tart.

Muhel Dorka
projektmenedzser

kistelekjaras.hu



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Tervezett ütemben halad a kisteleki tortilla-gyár építése

Szabó Viktor

A Kárpátalján árván maradt gyerekeknek gyűjtenek Kisteleken

Szabó Viktor

Vadonatúj lombszívó segíti az őszi munkákat Kisteleken

Szabó Viktor

Kistelek polgármestere: nem épül akkumulátorgyár!

Szabó Viktor

Új hűtőládát kapott a gyepmesteri telep Kisteleken

Szabó Viktor

A 12 éves kisteleki Béres Kata az ország lejobb görkorisa

Szabó Viktor

Kutyákkal együtt indult a IV. Kistelek-Ópusztaszer Éjszakai Gyalogtúra

Szabó Viktor

Földrengés volt Kistelek közelében!

Szabó Viktor

Új benzinkút épül Kisteleken

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább