Belföld

Nem várható jelentős időjárásváltozás a hétvégén

The sun illuminates colorful autumn leaves

Nem várható jelentős időjárásváltozás a hétvégén: hűvös, hajnalonként ködös lesz az idő, napközben nem valószínű számottevő csapadék, többfelé lesz napsütés – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

    Pénteken a nap nagy részében erősen felhős vagy borult lesz az ég. Főként északkeleten, keleten lehet helyenként kisebb eső. Napközben nagy területen megélénkülhet, megerősödhet a szél, néhol erős széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz 5 Celsius-fok között alakul. Napközben 4-13 fokig melegszik fel a levegő, északkeleten lesz a hidegebb.
    Szombatra virradóra a délnyugati megyékben és az ország északkeleti, keleti felén-harmadán várható sokfelé köd, illetve rétegfelhőzet, amely helyenként tartósan megmaradhat. Máshol hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Vasárnap is többfelé lehet köd, de annak zsugorodása után napsütés is lesz. Számottevő csapadék nem valószínű, de a ködös részeken előfordulhat szitálás. A szél sokfelé megélénkül, szombaton helyenként meg is erősödik. Szombaton a minimumhőmérséklet mínusz 3 és plusz 7, a maximumhőmérséklet általában 9 és 14 fok között várható, de a tartósabban felhős északkeleti részeken néhány fokkal hidegebb is lehet. Vasárnap hajnalban mínusz 3 és plusz 6 fok között, délután 7 és 13 fok között alakul a hőmérséklet – olvasható az előrejelzésben.

MTI



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Agrárminisztérium: folytatódik az öntözésfejlesztés támogatása

Szabó Viktor

Nagy Márton: fenntartható a magyar gazdaság 4 százalék körüli növekedése

Szabó Viktor

Makó fejlődik: Orbán Viktor adta át a termálfürdő új szárnyát

Szabó Viktor

A DK árnyékminiszterelnöke ellen tett büntető feljelentést Pölöskei Gáborné

Szabó Viktor

Életre kelnek a húsvéti hagyományok Ópusztaszeren

Szabó Viktor

Varga Mihály: a magyar gazdaság jövőre ismét az uniós rangsor élmezőnyében lehet

Szabó Viktor

Orbán Viktor: a magyar szabadság őrtüzeinek fénye ma is messzire látszik

Szabó Viktor

A köztársasági elnök kiírta a választások időpontját

Szabó Viktor

Németh Szilárd: februárban is a magyar családok kapták legolcsóbban az áramot és a földgázt Európában

Szabó Viktor