Felgyő

Palacsintafesztivál felgyői módra

Augusztusban sem pihentek a felgyőiek, már ami a rendezvényeket illeti. A nagyszabású falunap után egy újabb sikeres programot szerveztek, ahová nem csak a környező településekről, hanem Pusztaszertől kezdve Szentesig bezárólag érkeztek a látogatók.

A délután 14.00 órakor kezdődő Summerfest azaz Palacsinta Fesztivál és Szomszédolás elnevezésű, összejövetel hatalmas sikert aratott az egyébként is programokkal tűzdelt hétvégén. Kis település révén azt gondolnánk, nem sok lehetőség adódik a helyszín választása terén. A Felgyő Községi Önkormányzat és a Geda-Halom Kulturális, Szabadidős és Sport Egyesület most is mint minden évben akár helyszínről, vagy a kivitelezésről van szó, minden esetben támogatja a tartalmas és színvonalas közösségi életet illetve a hozzá tartozó programokat.

A gyerekek számára óriási élményt jelentett az a két buborékfújó gép, amely egészen estig ontotta magából az átlátszó kis gömböket, a langyos szél legnagyobb örömére. Az ugrálóvár a „zene autó” újabb meglepetésekkel szolgáltak, az arcfestés és csillámtetoválás megannyi formája között. A felnőttek pedig élvezték az újabb találkozást, az ismerkedés örömét, és a kifogyhatatlan palacsintahalmot, amelyet egy tucat gáztűzhelyen sütöttek az igen csak bevállalós helyiek. A ízek világa a számos sörpad tetején igen csak változatos volt, kinek a lekváros, vagy éppen nutellás, és számos töltelékkel ízesített palacsinta gőzölgött. A szervezők arra is figyeltek, hogy gluténmentes palacsintából is megfelelő választék legyen azok számára, akik csak így étkezhetnek. 

Mind ezek mellet egy kisebb kirakodó vásár is a vendégek igényeit szolgálta. A két üveg nemes folyékony felajánlás is igen csak megmozgatta a látogatótábort, hiszen húsz méter megtétele egy mindent fordítva működtető kerékpáron nem egy egyszerű feladat. A kötélhúzás örök klasszis marad, pláne, ha a felnőtteknek népes gyerektábor is besegít. A gumicsizmát legmesszebbre dobót pedig egy egész falu ünnepelte ezen a mozgalmas és változatos programot szolgáltató, felgyői délutánon, ahol a nap csak hajnalban érhet véget, mert az elmaradhatatlan zenés bulin is szép számmal maradtak a kalóriákat letáncolni vágyó vendégek. 

TG, fotók: Cs3



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Húsvéti meglepetés Felgyőn

Szabó Viktor

A csongrádi zsaruk elől nincs menekvés: felgyői tolvajt fogtak az egyenruhások

Szabó Viktor

Cs3.hu Család! Itt az ideje egy újabb összefogásnak! Segítsünk a felgyői Anasztáziának!

Szabó Viktor

Elhagyatott épületben ütött ki tűz Felgyőn

Szabó Viktor

A legaranyosabb maci látogatja térségünk óvodáit

Szabó Viktor

Nótaszótól volt hangos Felgyő

Szabó Viktor

Egymilliót lőttek a Jerringen

Szabó Viktor

Lőporos volt a levegő a pedagógus napon Felgyőn

Szabó Viktor

Exkluzív interjú az év lótenyésztőjével, a felgyői Kacziba Pállal

Szabó Viktor