Belföld

Hétfőn indul az elektromoskerékpár pályázat újabb szakasza

Man is driving his new electro scooter

Múlt év november 23-tól 27-ig tartott az elektromos rásegítésű kerékpárok Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által meghirdetett vásárlási támogatásának első szakasza. Hétfőn (január 4-én) nyílik meg a második ütem.

Az e-bringa pályázatok első szakaszában, ami november 23-tól 27-ig tartott 1027 pályázat érkezett, összesen több mint 110 millió forint értékben. Ezt követően havi rendszerességgel lehet a pályázatokat benyújtani 2021. október 29-ig vagy az egymilliárd forintos keret kimerüléséig. Havonta azonban mindössze 5 napig él ez a lehetőség.

A pályázat keretében magánszemélyek juthatnak kedvezményesen elektromos rásegítésű kerékpárokhoz, elsősorban munkába járásuk megkönnyítése érdekében. A pályázat benyújtásához ennek megfelelően munkaviszonyt vagy jövedelmet igazoló dokumentumot kell csatolni. A támogatás a jármű értékének legfeljebb felére igényelhető, pedálszenzoros kerékpárokhoz 90 ezer, nyomatékszenzoroshoz 150 ezer forintig. 

Az első szakasz tanulságai alapján a keret várhatóan nem tart ki jövő októberig, így érdemes minél előbb indulni, ha valaki támogatást szeretne. (Becslések szerint 7-8 ezer pályázatra lehet elegendő ez a keretösszeg.) A kiírásból ugyan nem derül ki, de szerkesztőségünk tapasztalata, hogy már a pályázat benyújtásakor pontosan tudnunk kell, melyik kerékpárt szeretnénk megvásárolni, és azt is, hogy melyik kereskedőtől.

Forrás: azenpenzem.hu

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Hétfőtől lehet regisztrálni a TeSzedd! hulladékgyűjtő akcióra

cs3_admin

Több mint ezer határsértő ellen intézkedtek a rendőrök a hétvégén

cs3_admin

Rekordot döntött az első házasoknak járó adókedvezmény

cs3_admin

Már 400 ezernél többen csatlakoztak a Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony! petícióhoz

cs3_admin

„Hazudtunk reggel, éjjel meg este” – tizenöt éve szivárgott ki az őszödi beszéd

cs3_admin

Akció indul a vezetés közben mobilozók kiszűrésére

cs3_admin

Két év tíz hónapra ítélte a bíróság Lagzi Lajcsit

cs3_admin

Diákutaztatási pályázatot hirdet a Rákóczi Szövetség az október 23-i nemzeti ünnepre

cs3_admin

Az új fejlesztési ciklusban 1700 milliárd forintot biztosít a kormány a településeknek

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább