Kistelek

Jól halad a kisteleki piac bővítése

Látványossá váltak a kisteleki piac építési, bővítési munkálatai a meglévő piaccsarnok melletti területen, ahol a tavasszal elbontásra kerültek az ott lévő épületek – adta hírül a kistelekjaras.hu.

A kisteleki önkormányzat az új beruházással egyrészt bővíti a meglévő piac területét és infrastruktúráját, másrészt elő szeretné segíteni a helyi mezőgazdasági termékek helyi piacokra való hatékony eljuttatását. Az új, 1500 m2-es komplex agrárlogisztikai centrum ennek érdekében 425 négyzetméter alapterületű épületnek, valamint kicsivel több, mint 117 négyzetméter területű szabadtéri árusítóhelynek ad majd otthont.

Az épületben két üzlethelyiség, csomagoló, raktározó szekció, valamint két hűtőkamra is kialakításra kerül. Komplex akadálymentesítésnek megfelelően kerül megépítésre a szociális blokk, valamint az irodahelyiség az üzemi tevékenység irányításához.

A helyi termelői piacnak helyt adó árusítóhelyeken a megyében, illetve a piac 40 km-es körzetében működő gazdaságából származó mezőgazdasági, illetve élelmiszeripari termékek értékesíthetőek majd.

A piacbővítésnek 2021. február 22-re kell elkészülnie. Az építkezési munkálatok jelenleg is jól haladnak, a piac működtetéséhez elengedhetetlenül szükséges eszközök beszerzése pedig folyamatban van.

Forrás, fotó: kistelekjaras.hu

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Elfogták a kisteleki pénztárcatolvajt

cs3_admin

Visszament a helyszínre

cs3_admin

Tárlatvezetéssel egybekötött megnyitóra hívnak Kisteleken

cs3_admin

Az M5-ös autópálya fenntartó járművének ütközött egy kamion Kistelek határában

cs3_admin

Halálos közúti baleset történt Kisteleken

cs3_admin

Birtokba vehették az új buszmegállókat Kisteleken

cs3_admin

Csatornába szorult egy kiskutya Kisteleken

cs3_admin

Elismerésben részesült a kisteleki Csanki Máté bátor cselekedetéért

cs3_admin

Besurranó tolvajokat fogtak Kisteleken

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább