Kistelek

Jól halad a kisteleki piac bővítése

Látványossá váltak a kisteleki piac építési, bővítési munkálatai a meglévő piaccsarnok melletti területen, ahol a tavasszal elbontásra kerültek az ott lévő épületek – adta hírül a kistelekjaras.hu.

A kisteleki önkormányzat az új beruházással egyrészt bővíti a meglévő piac területét és infrastruktúráját, másrészt elő szeretné segíteni a helyi mezőgazdasági termékek helyi piacokra való hatékony eljuttatását. Az új, 1500 m2-es komplex agrárlogisztikai centrum ennek érdekében 425 négyzetméter alapterületű épületnek, valamint kicsivel több, mint 117 négyzetméter területű szabadtéri árusítóhelynek ad majd otthont.

Az épületben két üzlethelyiség, csomagoló, raktározó szekció, valamint két hűtőkamra is kialakításra kerül. Komplex akadálymentesítésnek megfelelően kerül megépítésre a szociális blokk, valamint az irodahelyiség az üzemi tevékenység irányításához.

A helyi termelői piacnak helyt adó árusítóhelyeken a megyében, illetve a piac 40 km-es körzetében működő gazdaságából származó mezőgazdasági, illetve élelmiszeripari termékek értékesíthetőek majd.

A piacbővítésnek 2021. február 22-re kell elkészülnie. Az építkezési munkálatok jelenleg is jól haladnak, a piac működtetéséhez elengedhetetlenül szükséges eszközök beszerzése pedig folyamatban van.

Forrás, fotó: kistelekjaras.hu



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Tervezett ütemben halad a kisteleki tortilla-gyár építése

Szabó Viktor

A Kárpátalján árván maradt gyerekeknek gyűjtenek Kisteleken

Szabó Viktor

Vadonatúj lombszívó segíti az őszi munkákat Kisteleken

Szabó Viktor

Kistelek polgármestere: nem épül akkumulátorgyár!

Szabó Viktor

Új hűtőládát kapott a gyepmesteri telep Kisteleken

Szabó Viktor

A 12 éves kisteleki Béres Kata az ország lejobb görkorisa

Szabó Viktor

Kutyákkal együtt indult a IV. Kistelek-Ópusztaszer Éjszakai Gyalogtúra

Szabó Viktor

Földrengés volt Kistelek közelében!

Szabó Viktor

Új benzinkút épül Kisteleken

Szabó Viktor