Kistelek

Jól halad a kisteleki piac bővítése

Látványossá váltak a kisteleki piac építési, bővítési munkálatai a meglévő piaccsarnok melletti területen, ahol a tavasszal elbontásra kerültek az ott lévő épületek – adta hírül a kistelekjaras.hu.

A kisteleki önkormányzat az új beruházással egyrészt bővíti a meglévő piac területét és infrastruktúráját, másrészt elő szeretné segíteni a helyi mezőgazdasági termékek helyi piacokra való hatékony eljuttatását. Az új, 1500 m2-es komplex agrárlogisztikai centrum ennek érdekében 425 négyzetméter alapterületű épületnek, valamint kicsivel több, mint 117 négyzetméter területű szabadtéri árusítóhelynek ad majd otthont.

Az épületben két üzlethelyiség, csomagoló, raktározó szekció, valamint két hűtőkamra is kialakításra kerül. Komplex akadálymentesítésnek megfelelően kerül megépítésre a szociális blokk, valamint az irodahelyiség az üzemi tevékenység irányításához.

A helyi termelői piacnak helyt adó árusítóhelyeken a megyében, illetve a piac 40 km-es körzetében működő gazdaságából származó mezőgazdasági, illetve élelmiszeripari termékek értékesíthetőek majd.

A piacbővítésnek 2021. február 22-re kell elkészülnie. Az építkezési munkálatok jelenleg is jól haladnak, a piac működtetéséhez elengedhetetlenül szükséges eszközök beszerzése pedig folyamatban van.

Forrás, fotó: kistelekjaras.hu

enerzol300

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Sport-egészség–kapcsolatépítés, Kistelek kontra Csorvás

cs3_admin

A kopjafáknál koszorúzott a Kisteleki Járási Hivatal

cs3_admin

Megújul a temető kerítése Kisteleken

cs3_admin

Folyamatban van az engedélyeztetés, újra megnyithat a kisteleki hulladékudvar

cs3_admin

Új sikeres projekt indult Kisteleken

cs3_admin

Jó ütemben folynak az ipari szennyvíztisztító munkálatai Kisteleken

cs3_admin

Bővül a kisteleki piac

cs3_admin

Az akadályhajtással zárult a kisteleki lovas szakmai napok programja

cs3_admin

Kisteleken is kimutatták a koronavírus fertőzést

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább