Belföld

Átadták az új Duna-hidat Komárom és Révkomárom között

A Duna nem elválasztja, hanem összeköti a szlovák és a magyar nemzetet – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a komáromi Monostori híd átadásán.

A magyar kormányfő kijelentette, hogy a közép-európai térséget a magyaroknak, a szlovákoknak, a cseheknek és a lengyeleknek kell megszerveznie, különben azt idegenek teszik meg. 

Orbán Viktor arról beszélt a Monostori híd átadásán, hogy a hídépítés a jövő építése is, és vírus ide vagy oda, az országoknak, így Magyarországnak is működnie kell. A Duna nem elválasztja, hanem összeköti a szlovák és a magyar nemzetet – tette hozzá. A második Duna-hidat adhatom át, mivel korábban az Esztergom-Párkányt összekötő hidat adhattam át – mondta a kormányfő. 

Ez a híd két állam osztatlan közös tulajdona, és ez korábban elképzelhetetlen lett volna. Magyar szempontból nézve a magyar-szlovák gazdasági együttműködés soha nem látott magasságot ért el. Több ezer embernek adnak munkát a szlovákiai cégek – tette hozzá. Orbán Viktor kijelentette, hogy Európa ma Közép-Európában épül. 

Forrás: Origo, Kép: MTI

– Hirdetés –

Hasonló bejegyzések

Nyugodt, meleg időben bízhatunk

cs3_admin

Orbán Viktor: Együtt újra sikerülni fog

cs3_admin

Megkezdi őszi ülésszakát a parlament

cs3_admin

A Fidesz jelöltje nyerte az izsáki időközi polgármester-választást

cs3_admin

A jövő hét második felében fordul ősziesebbre az időjárás

cs3_admin

Válasszuk a hazait, ezzel magyar munkahelyeket támogatunk és védjük a környezetet

cs3_admin

Ingyenesen bejárható a történelmi Magyarország is a hétvégén

cs3_admin

Hat hónappal meghosszabbítja a kormány a hitelmoratóriumot

cs3_admin

Célegyenesben a családi gazdasági rendszer átfogó reformja

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább