Belföld

Árbevételi rekorddal zárta az elmúlt hetet a Szerencsejáték Zrt.

Idei legnagyobb heti árbevételét érte el a Szerencsejáték Zrt. szeptember második hetében, meghaladva a 12,5 milliárd forintot.

A tájékoztatás szerint az idei nyári szezon kifejezetten erősen alakult a Szerencsejáték Zrt. számára a járvány első hulláma alatt tapasztalt, átlagosan 30 százalékos árbevétel-visszaesés után.

A nemzeti lottótársaság több termékfejlesztést gyorsított fel, játékosait a biztonságos digitális csatornák felé terelte, illetve hálózatvédelmi és fejlesztési akciótervet indított a több mint 5000 munkavállalót foglalkoztató 2100 kkv kereskedelmi partnere számára versenyképességük fokozásáért – hangsúlyozták.

A közlemény szerint a nemzetközi sportélet újraindulásával és az új intézkedéseknek köszönhetően mára a szerencsejáték-árbevétel nemcsak visszaépült a járvány előtti szintre, de szeptemberre már emelkedést is mutat a társaság 2019-es eredményeihez viszonyítva.

A szeptember 7-13. közötti időszak rekord forgalomnövekedését elsősorban a sportfogadás adta, ezen belül az online sportfogadás mozgatta, a Tippmixpro bevétele csaknem 10 százalékkal nőtt az előző heti szinthez képest. A nemzeti lottótársaság online sportfogadási termékének 2013-as indulása óta nem ért el ilyen magas heti eredményt.

A Szerencsejáték Zrt. közölte azt is, hogy az e-sport fogadás augusztus 11-én történt bevezetésének eredményei felülmúlták az előzetes várakozásokat, pár hét alatt az összsportfogadási heti forgalom 7 százalékát adva. A hazai sportfogadók szinte azonnal rátaláltak az e-sport játékokra, közel fele-fele arányban fogadva a lottózókban és az online felületen az új fogadási piacokra.

A Szerencsejáték Zrt. tisztán állami tulajdonú társaság, nettó árbevétele 2018-ban csaknem 491 milliárd forint volt, adózott eredménye 21,56 milliárd forint. A tavalyi beszámoló még nem jelent meg a nyilvános cégadatok között, de már novemberben közölték, hogy a 2019-es nyereség meghaladhatja a 25 milliárd forintot, 530 milliárd forint feletti árbevétel mellett. Az idén szeptember elején közölték, hogy várakozásaik szerint 2020-ban – a koronavírus hatásai ellenére is – magasabb lehet az árbevétel a tavalyinál.

Forrás: MTI, Kiemelt kép: szerencsejatek.hu

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Életbe lépett a hőségriadó

cs3_admin

Országszerte első- és másodfokú figyelmeztetéseket adott ki a meteorológiai szolgálat

cs3_admin

Nagy István: a társadalom alapja az agrárium

cs3_admin

Megnyílt a Magyar falu program állatvédelmi pályázata

cs3_admin

Mától egy hónapig szünetel a forgalom a Nyugatiban

cs3_admin

Orbán Viktor: a gyermekek szexuális neveléséről csak a szülő dönthet

cs3_admin

Szombattól hőségriasztás lép életbe

cs3_admin

Három embert a tűzoltók feszítővágó segítségével emeltek ki, amikor fának csapódott egy autó Hernádnál

cs3_admin

Szörnyethalt egy 17 éves lány a brutális balesetben

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább