Ópusztaszer

Államalapításunk ünnepe Ópusztaszeren

A mostani augusztus 20-a rendhagyó a korábbiakhoz képest. Ma nem csak az államalapítást, Szent István király napját, az új kenyeret, de az életet is ünnepeljük. Az életet és az egészséget, amelyek az elmúlt hónapok legféltettebb kincseinek bizonyult. Ennek megóvása jelentette népünk jövőjének zálogát, ahogyan Szent István államalapító munkája egykoron – fogalmazott Farkas Sándor miniszterhelyettes Ópusztaszeren, a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat és az Ópusztaszeri Nemzeti Történelmi Emlékpark közös ünnepségén.

A miniszterhelyettes hangsúlyozta: a fiatal fejedelem, Szent István, az idősebbeknek, tapasztaltabbaknak is példát adva előrelátó uralkodóként, céltudatosan megszerezte a keresztény nyugat támogatását. Ennek hatására Magyarország a keresztény királyságok közösségébe lépett és megalapozódott népünk jövője. Olyan államot alkotott, amelynek tagjait a közös nyelven, hagyományokon, valláson és kultúrán túl az együtt megteremtett biztonság formált egységessé akkor és ma is. Az a biztonság, amely nélkülözhetetlen mindannyiunk számára, akár az ország 100 évvel ezelőtt trianoni politikai döntéssel meghúzott határain belül, akár azon kívül élünk is.

Farkas Sándor emlékeztetett: István király nemzetformáló, országalapító sikere célt mutatott minden magyar számára. Ez 2020. augusztus 20-án különösen aktuális – mondta. Az elmúlt években a magyarság többször is bizonyította, hogy ragaszkodik kivívott szabadságához és saját kultúrájához. Az elmúlt hónapok nehézségei pedig megmutatták, hogy minden magyar képes és hajlandó tenni honfitársai egészsége, országunk megmaradása és jövője érdekében. Mindenki saját tudása, munkája szerint vállalta és teljesítette a feladatokat, akár az egészségügyben, akár a termelésben vagy éppen az oktatásban tette a dolgát.

A magyarság az elmúlt több mint 1000 esztendőben hű maradt a Szent István által elkezdett úthoz. Megvédte országát minden időben, bármely ellenséggel szemben. István király cselekedeteiből, iránymutatásából erőt meríthetünk a jelenben és a nemzet jövőjének formálásában egyaránt – zárta ünnepi beszédét a miniszterhelyettes.

(AM Sajtóiroda)



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Megnyitja kapuit az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark

Szabó Viktor

Újabb baleset: árokba borult egy személyautó Baks és Ópusztaszer között

Szabó Viktor

Közintézményekből lopott a 28 éves férfi Ópusztaszeren

Szabó Viktor

Elkészült az energetikai fejlesztés az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban

Szabó Viktor

Az ópusztaszeri Bozsó Zoltán ismét az ország legjobb sportfavágója

Szabó Viktor

A Szobori búcsúra várják az érdeklődőket szeptember elején

Szabó Viktor

Átadták a Csongrád-Csanád Vármegye Díjakat

Szabó Viktor

Befejeződött a Szent Miklós Katolikus Általános Iskola és Óvoda ópusztaszeri telephelyének korszerűsítése

Szabó Viktor

Elemlámpát előkeresni, idén is megrendezik a Kistelek-Ópusztaszer Éjszakai Gyalogtúrát

Szabó Viktor