Csongrád

Indul a versenyszezon a csongrádi vízilabdásoknál

A hosszas karantén után augusztusban kezdi a bajnoki szezont a CSVVSE Csongrádon. A lányok augusztus 2.-án hazai pályán várják a Ferencváros csapatait, míg a fiúk már megkezdték 2 győzelemmel a hódmezővásárhelyi Török Sándor Emléknapon.

Az idei év abszolút meghatározó momentuma a koronavírus okozta veszélyhelyzet, súlyosan érintette a vízi sportok kedvelőit és magukat a sportolókat is.

Az uszodák bezárásával gyakorlatilag teljesen elszakadtak a „játékterüktől” és a bajnokságok kimenetele is kétséges volt. Csongrád az egyik olyan város, ahol a vízilabda az elmúlt évek alatt újra a „virágkorát” éli, hiszen 2012 óta rohamosan nőtt az igazolt játékosok száma és szinte minden korosztályt tudnak foglalkoztatni, versenyeztetni. Mindezek ellenére a karantén ideje alatt is folytatódott az edzői munka, hiszen a gyerekek rendszeresen kaptak otthoni feladatokat, majd az uszoda megnyitása után, a forma és erőnlét visszaállításán dolgoztak az edzők.

Július 25-én az ifjúsági fiú csapat Hódmezővásárhelyen a Török Sándor Emléknapon, mind a két mérkőzését győzelemmel zárta. Augusztus első hétvégéjén Szentesen a nemzetközi  XVII. Diapolo Kupán vesznek részt a fiú gyermek és serdülő csapatok. Vasárnap, augusztus 02.-án a lányok hazai pályán kezdik meg szereplésüket a három korosztály számára első alkalommal kiírt országos kupákban a Ferencváros ellen.

Kis létszámú csapat lévén – a lányok esetében – a tisztes helytállás a cél, de egy-egy mérkőzésen szeretnének meglepetést okozni, hiszen volt már erre példa, nem is olyan régen. A fiúk, hagyományosan a másodosztály legeredményesebb csapatai között szerepelnek, így az ő esetükben bízunk a további lelkes és eredményes versenyzésben. Szeptember végén kezdődnek a korosztályos bajnokságok, ahol a cél megőrizni az egyesületről kialakított pozitív képet, mely leginkább a játék minőségében, és kultúrájában mutatkozik meg.

T.G.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Alvó barátnőjét lopta meg Csongrádon egy férfi

Szabó Viktor

Szentesiek, csongrádiak vigyázzatok! Idén a szokásosnál is korábban jöhetnek a kullancsok!

Szabó Viktor

Újabb húsvéti varázslat Csongrádon

Szabó Viktor

Hivatalos: Gyovai Zsolt a Fidesz-KDNP csongrádi polgármesterjelöltje

Szabó Viktor

Kigyulladt egy nyaraló nádteteje Csongrád külterületén

Szabó Viktor

Vadászgépek érkeznek Szentes és Csongrád fölé

Szabó Viktor

Csongrádra is fáj a foga Gyurcsány elvtelen emberének

Szabó Viktor

A csongrádi zsaruk elől nincs menekvés: felgyői tolvajt fogtak az egyenruhások

Szabó Viktor

A szentesieknek és csongrádiaknak is elérhetők az adóbevallási tervezetek – mutatjuk a legfontosabb tudnivalókat!

Szabó Viktor