Belföld

Orbán Viktor: Ma Magyarországon minden van, amire szükség van egy járványveszély alatt

Aki külföldre utazik, a zöld jelzésű országokat válassza, nehogy bajt hozzon az itthoniakra – tanácsolta a miniszterelnök.

Ha tartjuk az eddigi életstílust, akkor nem lesz baj-

Az operatív törzs továbbra is ülésezik. Minden kedden tesznek javaslatot a kormánynak, amiről az szerdán dönt, és péntekenként teszi közzé a hatályos rendeleteket – mondta Orbán Viktor miniszterelnök.

Hozzátette, a környező országokban romlik a helyzet. A magyar védekezés bevált, ha tartjuk az eddigi életstílust, akkor nem lesz baj. Aki külföldre utazik, a zöld országokat válassza, mert bajt hozhat az itthoniakra – tanácsolta.

Ma Magyarországon minden van, amire szükség van egy járványveszély alatt. A magyar egészségügyi rendszerről kiderült, hogy Európában szinte a legjobban teljesített – emelte ki. Azt is elmondta, az egészségügyi ipar is fejlett az országban, most már a lélegeztetőgépeket, maszkokat az országban gyártják le, annyit amennyire szükség van.

A nemzeti konzultáció azért is fontos, hogy egy esetleges második hullámnak úgy vágjanak neki, hogy egység, egyetértés van a döntéshozás és a társadalom között.

El kell kerülni minden kockázatot

Fontos, hogy a szüleink, nagyszüleink iránti szeretetet az odafigyeléssel, a szabályok betartásával fejezzük ki – mondta. Ne kockáztassunk! Ez sok család számára jelent anyagi kiesést, de ezt most meg kell tenni az idősek, embertársaink védelme érdekében.

A könnyűzenészek támogatását is célul tűzte ki a kormány, a szerdai kormányülésen, így több mint ötmilliárd forintot különítettek erre a célra. A Magyar turisztikai Ügynökség garázskoncerteket fog szervezni, ezzel is támogatják őket.

A cigányzenészek megsegítésére is elkülönítetek egy nagyobb összeget – mondta.

A gazdasági előrelépésekért kanyarban kell előzni

Ugyan megtört a lendület a foglalkoztatásban a járvány idején, de nem olyan mértékben mint más országban. Nagy vállalás volt a kormány részéről, hogy annyi munkahelyet fogunk teremteni, mint amennyit a járvány tönkre tett. Ilyen vállalást egyetlen Európai ország sem tett – mondta.

Matolcsi Györggyel folyamatosan tárgyalnak az Európai gazdaság helyzetéről, aki azt tanácsolta a kormányfőnek, hogy ne érje be a sikeres gazdaságok másolásával, találjon ki speciális intézkedéseket. Ahogy fogalmazott: a kanyarban kell előzni.

Így a magyar védekezés specifikuma, hogy nagy beruházásokat tett a kormány, ennek következtében több vállalat sem vállt meg alkalmazottaitól, hanem vállalta, hogy újít, beruház.

Egy másik specifikuma az intézkedéseknek, hogy rövid határidőt szabtak a beruházásokra – tette hozzá.

Szépíteni is kell még az országot.

Magyarország a világ egyik legszebb országa – mondta.

Európa kulturális fővárosa, 2023-ban Veszprém lesz, így ez egy lehetőség arra, hogy megmutassuk ezt a gyönyörű országot. Éppen ezért nagyvonalúságában, régiségében kell bemutatni azt. Erre pedig Veszprém alkalmas, viszont egy-két szépítésre azért szükség van.

Az egyházi emlékek megóvására, és turisztikai attrakcióvá tételére nagy összeget különítetek el – tette hozzá.

A kommunizmus okozta hátrányt le tudjuk dolgozni

Bár a magyar nyelv úgy rögzítette, az uniótól pénzt kapunk. De ez nem igaz. Az uniós forrásokra úgy kell gondolni, hogy vállaljuk, hogy negyven évnyi kommunizmus után, a nyugati vállalatok beruházhatnak hozzánk, itt elkölthetik pénzüket, hogy a kommunizmus okozta hátrányt le tudjuk dolgozni.

Ezzel mindkét fél jól jár, hiszen a nyugatiak által létrehozott beruházásokat élvezhetik a magyarok is, a beruházásokat a magyarok építik meg, valósítsák meg, tehát munkát teremtenek ezzel is. A nyugati vállalatok számára meg a profit az profit.

„Több mint 120 programot azonosítottunk be, amit rövid időn belül meg lehet valósítani, ilyen például a környezetvédelmi rendszer megváltoztatása, a vízvezetékrendszer korszerűsítése” – emelte ki Orbán Viktor.

hirado.hu

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Több mint ezerötszáz határsértő ellen intézkedtek a rendőrök a hétvégén

cs3_admin

Halálos tömegszerencsétlenséget okozott az embercsempész

cs3_admin

Gyorshajtókra vadásznak majd a jövő héten

cs3_admin

Ha nem enyhül a kánikula, egész hétvégén elmaradhat a kamionstop

cs3_admin

Harmadfokú hőségriasztás lép életbe csütörtöktől szombat éjfélig

cs3_admin

Meghosszabbította az MVM a mérőórák bediktálásának idejét

Pászti Dániel

Több mint ezerhatszáz határsértő ellen intézkedtek a hétvégén

cs3_admin

Továbbra is ingyenesen és pontosan érkeznek a tankönyvek az iskolákba

cs3_admin

Magántulajdonú gépjárművek kapnak ezentúl 480 forintos áron üzemanyagot

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább