Csongrád

Valótlan gyógykezelésre kért pénzt egy nő Csongrádon

Judge gavel and a stethoscope on a wooden desk

A Csongrádi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a helybeli nővel szemben, aki tavaly nyáron a testvérektől beteg édesanyjuk gyógyításával kapcsolatban több, mint másfél millió forintot csalt ki – adta hírül hivatalos oldalán az ügyészség.

A vádirat szerint a sértettek édesanyját a szegedi klinikán kezelték. Egyikük megosztotta a vádlottal a kezelőorvos nevét, erre a nő felajánlotta, hogy segít a kapcsolattartásban, mivel ismeri az orvost. A sértettnek azt állította, hogy pénzt adott a doktornak azért, hogy több figyelmet fordítson a kezelésre. Miután a nőt a kecskeméti kórházba szállították át, a vádlott azt mondta a sértettnek, hogy a szegedi kezelőorvos itt is többször meglátogatta a beteget, és antibiotikumokat írt fel. A nő a költségekre több, mint egymillió forintot kapott a sértettől.

Ezután a vádlott azt hitette el, hogy neurológusi kezelés szükséges, és egy budapesti orvos vállalja a beteg gondozását. A sértettől az orvos utazási költségeire, munkadíjára és vizsgálatok díjára kért pénzt. Utóbbiak megfizetésébe a sértett már a testvérét is bevonta.

A nő a sértettektől még az édesanyjuk halála után is kért 250.000 forintot, azt állítva, hogy a budapesti orvost a kezelés miatt fegyelmi eljárásban megbüntették. Ekkor a sértettek feljelentést tettek.

Valójában a szegedi, a budapesti orvos a beteget nem kezelte, az ellátásért pénzt nem kértek, képalkotó vizsgálatok elvégzésére, illetve fegyelmi eljárásra sem került sor.

A minősített csalás bűntette miatt folyamatban lévő eljárásban a sértettek kérték a káruk megtérítését.

A vádlott bűnösségének kérdésében a Csongrádi Járásbíróság fog dönteni.

Kiemelt kép illusztráció/Envato elements

enerzol300

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Átadták a helyi kitüntető díjakat Csongrádon

cs3_admin

Az 1956-os forradalom és szabadságharcra emlékeztek Csongrádon

cs3_admin

Polgármesteri sajtótájékoztató Csongrádon

cs3_admin

Külföldi férfi lopott kerékpárt Csongrádon

cs3_admin

Mentőhelikopter szállította el a sérültet Csongrádon (képgalériával)

cs3_admin

Nagy István miniszter videója a Csongrádi Agrárszakképzési Centrum átadójáról

cs3_admin

Sajtótájékoztató Csongrádon (videóval)

cs3_admin

Átadták az Alföldi Agrárszakképzési Centrum központi épületét Csongrádon

cs3_admin

Két bölcsődei dolgozó koronavírus tesztje pozitív Csongrádon (videóval)

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább