Sport

Ukrajnában is közvetítik a magyar NB 1-es meccseket

Külföldről is van televíziós érdeklődés az újrainduló magyar bajnokság közvetítési jogai iránt, és azóta eldőlt, hogy az NB I és a Magyar Kupa mérkőzéseit is műsorára tűzi az ukrán Sport Tv. Szombaton a helyi Sport 2-n lesz látható a Ferencváros–Debreceni VSC és a Mezőkövesd–Fehérvár, valamint az MTK–Honvéd találkozó – írja az ua-football.com.

M4 Sport csatornaigazgatója elismerte az érdeklődés tényét, de türelmet kért, mert még tartottak a tárgyalások. Az ua-football.com csütörtöki híre alapján azonban sikerült megegyezni a feleknek: az ukrán Sport 2 ugyanis szombaton a Ferencváros–Debreceni VSC bajnokit, valamint a Mezőkövesd–MOL Fehérvár és az MTK–Bp. Honvéd kupameccset is a műsorára tűzi.  

Az ukrán oldal további részleteket nem közöl, de természetesen emlékeztet arra, hogy az NB I-ben több ukrán játékos is szerepel. Az FTC–DVSC meccs kapcsán a ferencvárosi vezetőedző, az ukrán futballban legendának számító Szerhij Rebrov mellett a hazaiaktól Ihor Haratint és Olekszandr Zubkovot említik, míg a vendégektől Jurij Habovda mellett a szintén Ukrajnában született Nagy Sándort (az ukrán wikipédia-oldalon Olekszandr Arpadovics Nagy a neve) és Kusnyír Eriket. A Fehérvárban a Mezőkövesd ellen pályára léphet az ötszörös ukrán válogatott Ivan Petrjak, míg hazai oldalon Danilo Rjabenko, Andrij Neszterov és Mihajlo Meszhi is a magyarországi ukrán légió tagja, de Ukrajnában született Vajda Sándor is. 

 Az ukrán élvonalban egyébként a tervek szerint május 30-án folytatódhat a tavaszi szezon. 

Forrás: M4 Sport 



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Diákolimpián remekeltek a Zsoldos focicsapatai

Szabó Viktor

BREAKING! Felsőoktatási intézmény érkezik Szentesre

Szabó Viktor

A mindszenti Ugrai Panna Európa-bajnoki kerettag! 

Szabó Viktor

Vásárhelyi és szegedi egyesületek szerveznek országos futóversenyt Szentesen

Szabó Viktor

Családi napot tartanak a Szentesi Tenisz Klubban

Szabó Viktor

Kecskeméten parádéztak a szentesi úszók

Szabó Viktor

A mindszenti Ugrai Panna magyar bajnoki bronzéremmel nyitott az OB-n

Szabó Viktor

Szlovákiában remekelt a szentesi Sztanó György

Szabó Viktor

Dobogón végeztek a szentesi úszók Vásárhelyen!

Szabó Viktor