Baks Mindszent

Újabb évtizedes álom valósul meg Bakson

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indította el. A program egyik elemeként Csongrád megyében a 4519-es és a 4522-es jelű utak több mint 5 kilométeres szakaszához kapcsolódóan a kivitelezési munkák folyamatban vannak.

A Mindszent-Baks összekötő út 1+440 és 3+855 kilométerszelvények közötti szakaszának teljes körű felújítása során a meglévő komplejáró beton burkolatának javítása és az aszfalt burkolat profilmarása után egy 3,5 cm vastag aszfalt kopóréteget épít a kivitelező. A sérült, megkopott KRESZ táblákat cseréli.

A beruházások megvalósulását követően nő a forgalombiztonság, nagymértékben javul az út szolgáltatási színvonala és az utazási időben is rövidülés lesz tapasztalható. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. bízik abban, hogy a gondozásában megújuló országos közút minden közlekedő megelégedésére szolgál majd, a térségben pedig betölti a neki szánt szerepet, biztosítva ezzel a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elérését.

Mint azt Búza Zsolt polgármestertől a kistelekjaras.hu megtudta, újabb évtizedes álmuk válik valóra a baksiaknak az út teljes felújításával. A település vezetője azt is elmondta, hogy számít az idegenforgalom fellendülésére is, hiszen a nagyon szépen felújított út és a csodálatos természeti környezet remek lehetőséget biztosít a gyalogos és a kerékpáros turizmus számára is. 

Forrás: kistelekjaras.hu

– Hirdetés –

Hasonló bejegyzések

Nyolcezer tő virággal díszítik majd Balástyát

cs3_admin

Megújul a Gondozási Központ Bakson

cs3_admin

Szombaton újra nyit a mindszenti piac

cs3_admin

Mászófal is lesz a baksi óvodában

cs3_admin

Körbálák égtek Bakson

cs3_admin

Minden háztartásban lesz mosható arcmaszk Bakson

cs3_admin

Hagyományőrző bál Bakson

cs3_admin

Új kistraktor segíti a baksi önkormányzat munkáját

cs3_admin

Tűz volt egy mindszenti családi házban

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább