Derekegyház Szentes Térség

Gólyacsaládot mentettek a szentesi tűzoltók Derekegyházán

A szentesi állatvédők kérték a tűzoltók segítségét hétfőn délután Derekegyházán, egy bajba jutott gólyacsalád mentéséhez riasztották a szentesi egységeket. Két kisgólya maradt félárván, az életben maradt gólyaszülő nem tudott megfelelően gondoskodni a fiókákról. Az állatvédők elmondása szerint segítség nélkül a biztos pusztulás várt a fészeklakókra. A tűzoltók emelték le a több méteres magasságból a fészket, majd a madarakat átadták az állatmentőknek.

A Madárkórház Alapítvány Szentesi Madármentő Állomás munkatársai ápolják a fiókákat. A tűzoltói beavatkozás nélkül nem maradtak volna életben a fiatal madarak.

A 112-es segélyhívóra érkezett a bejelentés hétfőn délután öt órakor. A Derekegyházi Köztársaság téren álló villanyoszlophoz a szentesi tűzoltókat riasztotta szegedi főügyelet. A tűzoltók egy magasból mentő szerrel érkeztek a helyszínre. Az emelőkosár az állatmentők egyik képviselőjével és egy szentesi tűzoltóval emelkedett fel a több méteres magasságba.

A legyengült fiókák a mentést követően a Madárkórház Alapítvány Szentesi Madármentő Állomására kerültek. Nagy Tímeától, a madármentő állomás képviselőjétől megtudtuk, hogy hétfőn, a kora esti órában vették át a kisgólyákat. Ekkor még kérdéses volt, hogy életben maradnak-e. Szervezetük legyengült, a testük felforrósodott. Azonnal megkezdték az ellátásukat, több mint három órás hűtést követően már az ételt is elfogadták, kedden reggel pedig már hangos kelepeléssel fogadták a mentőállomás munkatársait.

Forrás: csongrad.katasztrofavedelem.hu

Fotó: Nagy Tímea/Madárkórház Alapítvány Szentesi Madármentő Állomás



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Árokba borult egy autó Csongrád és Szentes között

Szabó Viktor

Szentesi házból lopott egy csongrádi férfi

Szabó Viktor

BREAKING! Meghalt egy 40 év körüli nő Szentesen, vizsgálatot folytat a rendőrség! 

Szabó Viktor

Médianapot tartottak a Horváth Mihály Gimnáziumban

Szabó Viktor

Kövesse velünk élőben a Szentesi gyilkosságokról szóló könyv bemutatóját

Szabó Viktor

Kerti gépet lopott egy 22 éves férfi egy derekegyházi tanyáról

Szabó Viktor

Ingyenes robotika szakkör indul Szentesen

Szabó Viktor

Elindult a lejáratókampány Szentesen

Szabó Viktor

Szentesi gyilkosságokat mutatnak be szerdán a könyvtárban

Szabó Viktor