Csongrád

A tudomány és a hit kapcsolódott össze Csongrádon

Két különleges előadás volt nemrégiben Csongrádon, melyben a tudomány és a hit kapcsolódott össze.

Az elsőt Dr. Pauk Jánost tartotta, aki a Magyar Tudományos Akadémia doktora, egyetemi magántanár, és református hívő keresztény. Biotechnológusként számos búzanemesítés fűződik nevéhez, előadásának “Kinek higgyek?  – Gondolatok a teremtésről” címet adta.

Gazdag dia-anyagában a Bibliából vett idézetekkel támasztotta alá azt, hogy meghatározza a gondolkodásunkat, hogy hogyan viszonyulunk a teremtés elméletéhez és magához a Teremtőhöz. Néhány példán keresztül bemutatta, hogy az élővilág számtalan csodálatos egyede egyértelműen a tervezettség és nem az evolúciós “véletlen” jegyeit mutatja. Leginkább a “kancsós orchidea működésével” döbbentette meg a hallgatóságot. Az előadást követően élénk kérdésfórum bontakozott ki, mely reprezentálta a megjelentek sokféle gondolkodását.

A második előadás Dr. Szoboszlai Zoltáné volt, aki orvosi fizikusként dolgozik.

“Isten harmóniája az Univerzumban” volt a választott témája, melyhez káprázatos csillagászati képeket és közérthető fizikai ábrákat hozott. “Miért rendezett az anyagi világ?” – tette fel a kérdést, és válaszolta meg az atomi és a kozmoszban található harmóniák bemutatásával, lenyűgözően szemléltetve a Mindenható Tervező néhány művét, ill. azok működését. A végkicsengés pedig az volt, hogy Isten egy otthont, védelmi rendszert alkotott a számunkra, melyet az örök életünkre, lelkünkre nézve Jézus Krisztuson keresztül kínál minden, Őhozzá nyitott szívvel forduló embernek.

A programok a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa által kezdeményezett “Teremtés Hetén” valósultak meg. Jó volt látni, hogy a helyi katolikus, református, baptista hívők milyen együttműködésre képesek, és hogy a helyet adó Új Bárka Keresztény Közösségi Ház betölti rendeltetését.

A résztvevők ajándékba kaptak egy olyan hűtőmágnes-kártyát, melyen az alkalmakhoz jól kapcsolódó idézet olvasható a Szentírásból:

„Ami ugyanis nem látható Belőle: az Ő örök hatalma és istensége, az a világ teremtésétől fogva alkotásainak értelmes vizsgálata révén meglátható…” ~ Rómaiakhoz írt levél 1:20 ~



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

E-töltőállomás létesülhet Csongrádon

cs3_szerk2

Őszi díszbe borul a csongrádi Fő utca

cs3_szerk2

Szegeden tart előadást a csongrádi természetfotós

cs3_szerk2

Egy 19 éves férfi ellopott egy traktort Csongrádon, de visszavitte, mert nem tudta eladni

cs3_szerk2

A csongrádi Bús József hajtja az ország egyik legjobb CII-es póni fogatát

cs3_szerk2

Szerdától megindulhat a forgalom a csongrádi pontonhídon

cs3_szerk2

5,3 milliárd forintból újul meg a villamosenergia-hálózat Csongrád és Szentes között

cs3_szerk2

Új fejlesztések indulnak Csongrádon

cs3_szerk2

Farkas Sándor: Csongrád a következő években is tovább fejlődik!

cs3_szerk2