Aktuális

Azok tüntetnek a kórházért, akik 2 éve még be akarták zárni azokat

Nincs új a nap alatt, Szentesen egy újabb baloldali bohózatnak lehetünk szemtanúi: 2022-ben még kórházakat akartak bezáratni, most pedig egy sajnálatos halálesetet használnak fel a politikai haszonszerzésre. 

László Imre DK-s politikus/orvos pár éve volt az ATV Start vendége. Akkor arról beszélt, hogy rendet kéne tenni a fekvőbeteg-ellátás területén. „Hadd mondjam, ami alap, Magyarországon tudomásom szerint 164 fekvőbeteg gyógyintézet van. Ez nagyon sok. Ez indokolatlanul sok, szétszedi a személyi feltételek biztosításával kapcsolatos terheket, tehát szétteríti, nem koncentrálja, és ez vonatkozik az ellátás műszeres háttér oldalára is. Tehát 90-100 kórház nagy biztonsággal, magas szakmai színvonalon az országot el tudja látni” – fogalmazott akkor a DK politikusa.

Egy másik baloldali politikus, Varga Ferenc elvtársa, Gyurcsány árnyékminisztere, Komáromi Zoltán 2022 június elsején László Imre szavaira reagálva az ATV-ben kijelentette, hogy „talán még ennél kevesebb kórház is elég lenne.” 

Egy másik alkalommal konkrétan a vidéki, kisvárosi kórházak ellen érvelt a DK-s politikus. „Sokkal jobban jár mindenki, hogyha arra a helyre viszik be, ahol minden, pénz, paripa, fegyver ott van egy helyen, és hogy ne legyen meglepetés, egy alacsonyabb progresszivitási szintű intézmény nem rendelkezhet sem azokkal a műszerekkel, sem azzal az emberi erővel, szakértelemmel. Annyi ember… vannak műtétek, ahol négy-öt embernek kell a műtőben benn lenni. Egy kisvárosi kórházban ezt logikusan nem lehet megcsinálni” – magyarázta Komáromi Zoltán.

A fentiekből kristálytisztán látszik, hogy Varga Ferenc és a Demokratikus Koalíciónak egyáltalán nem fontos a kórházak és az egészségügy állapota, hiszen ő maguk akarták leépíteni azt. Egy a céljuk: politikai cirkuszt akarnak kelteni Szentesen és az országban. Még szörnyűbb, hogy ehhez egy kismamának és a babájának a halálát használják fel. 

Nincs orvos, „hála” Szentes polgármesterének

Szentesen a szülészet egyetlen ok miatt zárt be: nincs megfelelő számú orvos. Szentes vezetése képtelen olyan feltételeket biztosítani, amikkel a városba csábítja a szakembereket. Míg más településeken különböző kedvezményekkel ösztönzik az orvosok munkavállalását, Szentesen például egy lepukkant ingatlanba szándékoztak egyszerre több doktort „összezárni”. A városvezetés pocsék humánpolitikáját „dicséri” az is, hogy Szentes lakossága csökken a legnagyobb arányban. 

Ne csodálkozzunk tehát, hogy senki nem akar a szentesi kórházban dolgozni, ha méltatlan körülményeket kínál nekik a város. „Köszönjük”, Szabó Zoltán Ferenc! 

Akik tényleg a szentesi szülészetért akarnak tüntetni, a Városháza elé menjenek! 



- Hirdetés -