Csongrád

Újabb húsvéti varázslat Csongrádon

Csongrádon már nagyon várják a nyuszi! Bitang jó húsvéti dekort készített a Pedagógus Nyugdíjas Klub!

Nyolc éve alakult meg a Csongrádi Pedagógus Nyugdíjas Klub. Alapvető céljaik egyike a jótékony tevékenység, amely a város egész lakosságát érinti. A közel 50 főből álló kis csapat minden évszakban hangulatos dekorációval lepi meg Csongrád lakosságát. Idén elsőként a Húsvét hangulatát jelenítették meg különféle, sajátkezűleg elkészített díszítő elemekkel. 

„Nagyon inspiráló nekünk ez a fajta önkiteljesedés. Sokat utazgatunk, gyűjtjük az ötleteket, próbálunk minden évben megújulni, és bővíteni a dekorációs elemek számát. Nagyon tetszik nekünk a Fő utca ezen része, hiszen itt a gyerekek is biztonságosan mozoghatnak, és a nagyobb csoportok is kényelmesen meg tudják tekinteni, illetve körbejárni a teret. Húsvét révén itt van egy olyan alkalmas fa, amelyre fel tudjuk rakni a kézzel festett tojásokat. Mint említettem minden évben próbáljuk bővíteni az elemek számát, és egyre nagyobb területet lefedni. Tavaly a szelfi fal volt egyfajta újdonság, idén nyuszikkal és idézetekkel bővítettük a díszítő elemek sorát. Nyugdíjasok vagyunk így a szállításban és a kihelyezésben elkel a segítség.  A családtagjaink nagyon lelkesek és segítőkészek így minden alkalommal itt vannak velünk. A város részéről a Város Gondnokság munkatársai is aktívan kiveszik a részüket, segítenek a szállításban és az elemek rögzítésében, amit ezúton is nagyon köszönünk.” – mondta el a klub vezetője Diószegi Franciska.

A díszítő elemeket teljesen önállóan saját elképzeléseik alapján készítik el a nyugdíjas pedagógusok, akiknek a kreativitásuk mit sem változott az évek folyamán. Hosszas készülődés előzi meg a megvalósítást, amelyhez mindenki hozza a saját elképzeléseit, ötleteit. Közösen készülnek és tevékenykednek, amelynek produktuma, minden alkalommal elkápráztatja az arra sétáló embereket. A legnagyobb motiváció számukra, a sok pozitív visszajelzés, amit a lakosság részéről kapnak, hiszen nagy lelkesedéssel és örömmel készülnek minden alkalomra az év folyamán.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Frontális karambol történt Csongrádon

Szabó Viktor

Sport és élménytábor lesz Csongrádon

Szabó Viktor

Sok sikert szentesi, csongrádi és környékbeli diákok!

Szabó Viktor

A DK csongrádi „biszbasszárusának” a helyesírás sem az erőssége

Szabó Viktor

Szentesen és Csongrádon is ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

Szabó Viktor

Csongrádi házakból lopott informatikai eszközöket egy csanyteleki férfi

Szabó Viktor

Két fontos programpontot mutatott be Csongrád fideszes polgármesterjelöltje

Szabó Viktor

Autóból lopott egy férfi Csongrádon, elkapták a zsaruk

Szabó Viktor

Mindszentnél vízbe engedett pontyot fogtak Csongrádon

Szabó Viktor