Szentes

Befejeződött Szentes központjában elhelyezkedő Református Imaház korszerűsítése

Befejeződött Szentes központjában elhelyezkedő Református Imaház korszerűsítése, amelynek keretein belül az épület belső felújítása és eszközállományának fejlesztés valósult meg. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, 19,47 millió forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatás segítségével.

A Szentes Nagytemplomi Református Egyházközség által megvalósított fejlesztés során a helyi védelem alatt álló Református Imaház belső megújítására került sor. A projekt eredményeként az épület ismét közösségi térként tud működni, visszakapcsolva a város közösségi- kulturális-, zenei-, és szakrális vérkeringésébe.

A projekt keretében ehhez a működőképességet biztosító eszközök (harmonikaajtó, beépített szekrények, könyvespolcok, beépített térelválasztó elemek, székek, foglalkoztató asztalok) és konyhabútorok beszerzésére, illetve a telepítésükkel, beüzemelésükkel kapcsolatos asztalosipari munkák elvégzésére, továbbá klímakészülékek telepítésére került sor.

A fejlesztést indokolta, hogy a korábban üresen álló Imaház épületének berendezésével lehetőség nyíljon Szentes város egyik legrégebbi közösségi terének újbóli megnyitására, működtetésére.

Az Imaház, mint közösségi tér jelentőségét növeli, hogy a város központjában egy nem önkormányzati fenntartású helyként működik, ami alternatívát jelenhet szolgáltatásokban és a helyi igényekhez illeszkedő programkínálatban is a célcsoportoknak, illetve a települési szintű önszerveződő közösségeknek is.

A város kulturális és közösségi életére élénkítő hatással bíró fejlesztés olyan kezdeményezéseknek, illetve programoknak is teret adhat, amelyre az intézményesült közművelődés keretein belül kevesebb lehetőség van.

A helyi igényeket kiszolgáló közösségi tér erősíti a helyi lakosság identitását, kulturális-közösségi tevékenységek iránti nyitottságát.

A projekt keretében a pályázó Egyházközség a város lakói, mint célközönség számára egy újabb kulturális helyszínt alakított ki, amely a helyi szükségletekkel összhangban van.

A TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2022-00960 azonosítószámú projektről a http://szentesnagytemplom.hu oldalon olvashatnak bővebb információt.

Borítókép: szentesnagytemplom.hu



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Felborult egy autó Szentesen – teljes útzár!

Szabó Viktor

Családi napot tartottak a szentesi HMG-ben

Szabó Viktor

Szijjártó Péter Szentesen: Az nem helyes, nem megy, hogy a nemzet sportvárosa sportcsarnok nélkül maradjon!

Szabó Viktor

Bozó Zoltán: A változás erőt ad nekünk, a változás lehetőséget hordoz magában! + VIDEÓ!

Szabó Viktor

Tenisztáborba várják a szentesi gyerekeket

Szabó Viktor

Sebestyén Márta ad ünnepi koncertet Szentesen

Szabó Viktor

Szijjártó Péter: Ha Szentes fejlődni szeretne, Bozó Zoltán kiváló lehetőség erre!

Szabó Viktor

A DK bekebelezte Szabó Zoltánt

Szabó Viktor

Idős férfitől vette el a pénzét egy páros Szentesen

Szabó Viktor