Külföld

Donald Trumpot támadás érte, a fejénél érte a lövés + VIDEÓ!

Donald Trumpot támadás érte Pennsylvania állambeli választási gyűlésén szombaton, a biztonsági személyzet és a hatóságok közbelépése után a republikánus elnökjelöltet védőgyűrűben vitték le a színpadról.

Az élő közvetítés alapján lövéseket lehetett hallani, és a korábbi amerikai elnök megsérült, de saját lábán hagyta el a pódiumot.

A Pennsylvania állambeli Butler megyében, Butler település közelében tartott nagygyűlésen Donald Trump beszédének megkezdése után mintegy 6 perccel történt az incidens. Az elnökjelölt a tompa lövéshangok után a füléhez kapott, majd az emelvény mögé bukott, ezután a védelmét ellátó titkosszolgálat ügynökei körbevették.

Donald Trumpot ezt követően lekísérték a színpadról, és konvoja elhagyta a helyszínt.

A nagygyűlésen tízezrek vettek részt. A rendezvény Donald Trump utolsó nyilvános választási gyűlése volt a republikánus párti országos jelölőgyűlés előtt.

A korábbi elnök közleményt adott ki az ellene irányuló támadásról

Donald Trump közleményben mondott köszönetet az amerikai titkosszolgálat őt védő embereinek, valamint a rendvédelmi szervek minden tagjának a gyors beavatkozásért.

A republikánus elnökjelölt a Truth Social-oldalán közzétett nyilatkozatában részvétet nyilvánított az ellene irányuló merényletkísérletben életét vesztett ember családjának, valamint a közönség súlyos sebesülést szenvedett tagja hozzátartozóinak is.

Donald Trump hihetetlennek minősítette, hogy ilyen cselekmény megtörténhet az Egyesült Államokban. Egyúttal arról is beszámolt, hogy a golyó a jobb fülét érte.

“Rögtön tudtam, hogy valami nincs rendben, amikor meghallottam süvítést és a lövések hangját, majd azonnal éreztem, ahogy a golyó felszakítja a bőrt” – fogalmazott a korábbi amerikai elnök, hozzátéve, hogy komolyan vérzett.

Emellett azt írta, hogy a támadó kiléte egyelőre nem ismert, annyi tudni róla, hogy halott.

Donald Trump két fia is reagált a történtekre. Donald Trump Jr. azt közölte, hogy apja jó hangulatban van, de orvosi megfigyelés alatt maradt. Eric Trump pedig úgy fogalmazott: ő “a legkeményebb ember, akivel valaha találkoztam”.

Orbán Viktor és Szijjártó Péter is üzent

A kormányfő szintén az X-en nyilvánult meg, szintén azt írva, hogy imádkozik Trumpért ezekben a „sötét órákban”. 

„Micsoda durva egy világ ez… Imádkozunk Donald Trumpért” – ezt pedig már a külügyminiszter írta a Facebook-oldalán. 

Egy 20 éves férfi az elkövető

Trump magángépe közben elhagyta Pennsylvaniát – írta az AP. Pennsylvania kormányzója azt mondta, hogy Trump elhagyta Butler környékét, ahol a nagygyűlést tartották, majd hozzátette: Trump „az amerikai titkosszolgálat védelme alatt állt, a pennsylvaniai állami rendőrség segítségével”.

A nyomozók még nem azonosították a támadó indítékait, ugyanakkor merényletnek minősítették az esetet.

Az állami rendőrség azonosította az áldozatot és a sérülteket, de neveket nem hajlandók közzétenni. Trumpon kívül két másik ember súlyosan megsérült, és az elkövető mellett még egy ember meghalt. Mindannyian felnőtt férfiak voltak, és a bűnüldöző szervek tájékoztatása szerint a gyűlésen tüzet nyitó támadó egy 20 éves pennsylvaniai férfi volt.

Az állami rendőrség szerint a Secret Service volt felelős a helyszín felméréséért. Az FBI szerint pedig „meglepő”, hogy a lövöldöző ennyi lövést tudott leadni – írta az AP. Közben Trump magángépe az ottani idő szerint már vasárnap landolt a Newark Liberty nemzetközi repülőtéren, New Jerseyben.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Elhunyt Alain Delon

cs3_szerk2

Sokkoló videó: muszlim bevándorlók támadtak meg egy brit férfit a nyílt utcán + VIDEÓ

cs3_szerk2

Volodimir Zelenszkij kijelentette, a következő békecsúcson Oroszországot „az asztalnál” akarja látni

cs3_szerk2

Woke-ellenes akcióközösséget indít az Alapjogokért Központ

cs3_szerk2

Horrorjelenetek Anglia utcáin: gyerekeket késeltek halálra egy tengerparti városban

cs3_szerk2

Deutsch Tamás: a brüsszeli bürokraták politikai háborúskodást indítottak Magyarország ellen

cs3_szerk2

Rétvári Bence: Európában egyre nagyobb probléma az illegális migráció

cs3_szerk2

Joe Biden visszalépett az elnökjelöltségtől és Kamala Harrist támogatja új jelöltként

cs3_szerk2

Varga Mihály: a magyar elnökség célja az uniós versenyképesség erősítése

cs3_szerk2