Csanytelek

Bajnoki falunap volt Csanyteleken

Térségünk kisebb településein a falunap szinte kihagyhatatlan eseménye a nyári időszaknak. Minden térségnek megvannak a maga kedvelt elemei és fellépői. Csanyteleken 32. alkalommal került megrendezésre ez a hagyományos esemény, ahol most a sport kapta a főszerepet a gasztronómia mellett.

Pénteken, a nyitónapon az ország leghosszabb faluját kerekezték körbe a felnőttek mellett a gyerekek is amely 13 kilométer volt. Szombaton a főzőhelyek kijelölése után, mindenki elfoglalta a hűs fák árnyékéban a helyét, majd délután 15.00 órakor a megnyitó után kezdetét vette a Csanytelek-Bugac barátságos női labdarúgó mérkőzés. A labda a kutyusokat is nagyon érdekelte, akik a pálya túlsó végében Kátainé Laczkó Rita vezetésével nagyon látványos bemutatót tartottak.

Mindeközben készültek az ételek a csapatoknál és a zsűri sátra társaságában is ahol a zsűri elnöke Nagypál Jenő pécsi séf, aki egyébként a Szabadtűzi Lovagrend tagja és a magyaros ételek hagyományőrző ínyenc mestere is egyben, 3 különlegességgel is készült erre a napra. Ilyet még biztosan nem láthattak a kilátogatók, hiszen a pontyok egy fém kardra voltak felcsíptetve így sültek a tűz melege mellett. A köcsögös babgulyás is különleges módon készült, kiváló ízesítéssel. A gyerekeknek amellett, hogy minden volt, ami szem-szájnak ingere számtalan lehetőséget biztosítottak a szervezők a nap folyamán, amelyek közül a hab -és a buborék party volt a legnépszerűbb.

Csanytelek óvodásai is nagyon látványos műsorral készültek, akárcsak a Kéknefelejcs Népdalkör, és a Csanyteleki Nyugdíjas Klub. A Bajnokok dala 18.00 órakor két alkalommal is felcsendült, hiszen a női felnőtt és U16-os leány csapat díjátadó ünnepsége következett. Bár nem sikerült a bajnoki arany az idei szezonban, ettől még az ezüst és a bronzérem is mindennél szebben csillogott a kifogyhatatlan napfényben.

A főzőverseny eredményhirdetése már este 8 órakor zajlott, amit a Szent Márton társulat slágerei vezettek fel. A délutáni melegben 4 tűzoltó csapat tartott látványos bemutatót, amelynek emléklapjait is ebben az időpontban adta át Erhard Gyula Csanytelek polgármestere a nemzetközi esemény résztvevőinek.

Eljött a zenei események ideje, ahol a Kerozin együttes, fergeteges bulihangulatot teremtett, ami jól megalapozta a hajnalig tartó utcabált. Aki ezen a napon Csanyteleken volt, egy igazán jól szervezett eseményekkel teli falunapon vehetett részt, ahol még bajnokokat is avattak, hiszen a lányok teljesítménye évről évre kiemelkedő, nem véletlen, hogy a barátságos mérkőzés is 2-1 arányú győzelemmel zárult.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Kormányablakbusz érkezik Csanytelekre

cs3_szerk2

Kerozinnal durrant a Falunapok Csanyteleken

cs3_szerk2

Tragédia: egy ember meghalt a tegnap esti viharban Csanyteleken

cs3_szerk2

Cs3.hu Család! Segítsünk megtalálni az eltűnt csanyteleki fiatalt, Kádár Péter Pált!

cs3_szerk2

Egy csanyteleki baleset szemtanúit keresi a csongrádi rendőrség

cs3_szerk2

Csanyteleken is megkóstolták a győztes finomságokat

cs3_szerk2

Hatalmas bravúrral végeztek az élen a csanyteleki böllérek

cs3_szerk2

Szüreti Mulatság lesz Csanyteleken!

cs3_szerk2

20 éves csanyteleki férfi lopott Bakson

cs3_szerk2