Sport

Gőzerővel készül Párizs az olimpiára, miközben a szakértők terrorveszélyre figyelmeztetnek

Gőzerővel készül Franciaország az egy hónap múlva kezdődő olimpiai játékokra, melyet 16 nagyvárosban és a fővárosban, Párizsban rendeznek július 26. és augusztus 11. között. A sportolók felvonulása a Szajnán, a nyitóceremónia egy része pedig az Eiffel-torony lábánál lesz. A játékokon mintegy kétszáz ország és régió több mint tízezer sportolója vesz részt – közölték a szervezők, közölte az M1 Híradó.

Gőzerővel építik az idei nyári olimpiai játékok helyszíneit. A sportünnep megnyitóját Párizs belvárosában, a szabad ég alatt rendezik – tette hozzá az M1.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság korábban már bejelentette, hogy a házigazdák ragaszkodnak a ceremónia eredeti helyszínéhez – az esemény biztonságával kapcsolatos növekvő aggodalmak ellenére is.

A terrorizmus veszélyére figyelmeztetve számos biztonsági szakértő azt javasolta, hogy ne a Szajna folyó vizén, hanem egy zárt, jól körülhatárolható és ellenőrzött helyszínen rendezzék meg a megnyitót. A francia elnök és a szervezők azonban kitartanak az elképzelés mellett.

„Hatalmas kreativitással és lelkesedéssel szervezzük a megnyitót. Napjaink nagy részét ez tölti be, és már alig várjuk. Régóta dolgozunk ezen az ünnepségen, már csak kevesebb mint egy hónap van hátra. Alig várjuk, hogy mindenki lássa, amit elképzeltünk” – magyarázta a megnyitóünnepség szervezője.

A rendezők gondoskodtak arról, hogy az Eiffel-toronytól a Concorde térig és a versailles-i palotáig a legfőbb nevezetességeket helyezzék az események középpontjába.

„Felkészülésünk utolsó szakaszában járunk. Mint látható, életre kelnek a legendás helyszíneink. Több mint hatvanezer ideiglenes ülőhelyet telepítettünk Párizs belvárosába. Van egy üzenetünk is a világnak: készüljön fel mindenki egy olyan játékokra, amilyen még sehol nem volt” – nyilatkozta az esemény szóvivője.

A 2024-es nyári olimpiát július 26. és augusztus 11. között rendezik Franciaország 16 nagyvárosában és a fővárosban, Párizsban. A szervezők szerint a játékokon mintegy kétszáz ország és régió több mint tízezer sportolója vesz majd részt. A sporteseményeket a helyszínen több mint 13 millióan, a tévék előtt pedig várhatóan négymilliárdan fogják követni.

Fotó: MTI/AP/Thomas Padilla



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Kiesett a magyar labdarúgó-válogatott

Szabó Viktor

Száznál is többen futottak Szent Iván éjszakáján Szentesen

Szabó Viktor

Újabb magyar csodára várunk: ha este nyernek az angolok, Magyarország továbbjutott!

Szabó Viktor

Mindszent olimpikont ad a világnak – Ugrai Panna kerettag!

Szabó Viktor

Legkorábban szerdán hagyhatja el a kórházat Varga Barnabás

Szabó Viktor

Keressük a szavakat: a mindszenti Ugrai Panna ismét Eb-dobogón!

Szabó Viktor

Megvertük a skótokat, van még esély a továbbjutásra

Szabó Viktor

Elképesztő teljesítmény: a mindszenti Ugrai Panna újabb Európa-bajnoki címet szerzett

Szabó Viktor

A győzelem tarthatja életben a magyarok nyolcaddöntős álmait

Szabó Viktor