Szentes

Kovács János képviselő: a tankerület és a KIMI között nem volt megállapodás, a KIMI csupán termet bérelt

„Ugyanazok a pedagógusok, ugyanazokat az órákat tarthatják meg az irodalmi-drámai tagozat keretében a HMG-ben, mint eddig” – szögezte le Kovács János képviselő a csütörtöki testületi ülésen.

Az irodalmi-drámatagozat szakmai elméleti órái órarend szerint délelőttönként vannak megtartva a tanmenet szerint. Délután a szakmai kiegészítő gyakorlati oktatás megtartására a Keleti István Művészeti Iskola bérelt tantermet erre a célra – ismertette a tényeket a képviselő.

Mint fogalmazott, a tankerület és a KIMI között nem volt megállapodás, a KIMI csupán termet bérelt. 2024 márciusában Szentes Város Önkormányzat képviselő-testülete egyöntetűen megszavazta a Horváth Mihály Gimnázium és a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola szakmai együttműködését. Szabó Zoltán Ferenc ennek szem és fültanúja volt.

Mi történik, ha ez a két nagymúltú szentesi iskola együttműködik? – tette fel a kérdést Kovács. „Ugyanazok a pedagógusok, ugyanazokat az órákat tarthatják meg az irodalmi-drámai tagozat keretében a HMG-ben, mint eddig” – fogalmazott, és hozzátette: semmi nem változik, csupán az, hogy egy szentesi nagymúltú és számos tehetséget kinevelő művészeti iskola keretein belül folyik tovább a délutáni oktatás az említett tagozaton; ugyanúgy ahogy eddig. A Lajtha és a HMG erősíti egymást.

Kovács János végül azt a költői kérdést tette fel a polgármesternek, hogy „miért akarja elnyomni a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskolát, miért nem ismeri el és támogatja a szentesi zeneiskolát?”- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

A Szentesi Járási Ügyészség vádat emelt egy diákját megkörnyékező tanár ellen

Szabó Viktor

70 éves korában elhunyt a szentesi vízilabdázók egyik legnagyobb szurkolója

Szabó Viktor

Égett a tarló Szentes közelében, két város tűzoltói érkeztek a helyszínre

Szabó Viktor

Traktorral ütközött össze egy kisteherautó Szentes és Szarvas között

Szabó Viktor

Folytatódik a hőség, mutatjuk, hol tudsz felfrissülni Szentesen!

Szabó Viktor

Simicskó István Szentesen: a honvéd kadétprogram sikertörténet

Szabó Viktor

Mit titkolnak a szentesi strand átvilágítása kapcsán?

Szabó Viktor

Ismét gyerekzsivajtól volt hangos a szentesi laktanya

Szabó Viktor

Csongrádi fiatal DJ lépett fel a Balaton Sound színpadán

Szabó Viktor