Szentes

Séta a szentesi vasúti relikviák között

Június 22-én, a Múzeumok Éjszakája keretén belül bemutatkozik a MÁV-START Zrt. JBI Szeged Szentesi Telephely Vasúttörténeti Alapítvány Szentesi Gépészeti Gyűjteménye.

Az 1928-ban létesült Motorgarázs múltját és a mellékvonali motorkocsis közlekedést bemutató gazdag dokumentáció és tárgyi emlékek kiállítása különleges élményt nyújt mindenkinek, aki szereti a vasút történetét. A telephelyen kialakított kiállítási helyiségekben a vasúti relikviák mellett egyéb használati kellékek is megtekinthetők – írják a MÁV oldalán.

A szabadtéri területen kisvonatozásra is lehetőség nyílik, ahol a nagyvasúti járművek megtekintése mellett egyéb interaktív foglalkozások is várják az érdeklődőket. Csodálatos természeti környezetben tekinthetők meg a muzeális vasúti járművek, amelyeket belülről is meg lehet csodálni. A kisvonattal körbe lehet utazni a skanzent, ahol a híres és közkedvelt „Thomas” vonat is várja a látogatókat.

Az egyik helyiségben folyamatosan működő „H0”-s terepasztal fogadja a nézőket, ahol rengeteg érdekes és látványos vasúti relikvia, köztük mozdonytáblák és alkatrészek is megtekinthetők.

A vasúti témájú filmek vetítése 16mm-es vetítőgéppel, valamint vasúti oktatóanyagok diafilmen és a közelmúlt történései digitálisan vetítve szintén a program részét képezik.

A csoportok részére nonstop tárlatvezetéssel ismertetjük meg a gyűjtemény legértékesebb darabjait, így biztosítva, hogy mindenki részletes és érdekes információkat kapjon a kiállításról.

Helszín: 6600. Szentes, Korsós u. 51.

Fotók: mavcsoport.hu



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

A szovjet csapatok városba érkezésének évfordulóján a hősi halottakra emlékeznek Szentesen

cs3_szerk2

Elhalványítanák Dr. Rébeli-Szabó József nevét Szentesen? 

cs3_szerk2

Megújult a szentesi Fridrich Fényírda épülete

cs3_szerk2

Nemes gesztus: A szentesi múzeum is segédkezet nyújtana az árvízi védekezésben

cs3_szerk2

Ingyenes Bachata bemutató táncórára várnak Szentesen

cs3_szerk2

Miért nem adja át a város a Kurca-parti sétányt?

cs3_szerk2

Megnyílt a DélKerTÉSZ első mintaboltja, a Lecsó Liget Szentesen

cs3_szerk2

Óriási örömzenélésre készül Szentesen a Bohemian Betyars és a Parno Graszt

cs3_szerk2

A szentesi katonák is segítenek az árvízvédelemben

cs3_szerk2