Szentes

Elismerést kaptak a szentesi HMG pedagógusai

Pedagógus nap alkalmából két tanár munkáját is kitüntetéssel ismerték el, amihez szívből gratulálunk!  

Harkainé Drahota-Szabó Barbara 2002 óta áll a Horváth Mihály Gimnázium alkalmazásában. Angol nyelv szakos tanári szakképesítését a Szegedi Tudományegyetemen szerezte. Pedagógiai munkáját magas szintű szakmai felkészültség és kreativitás jellemzi. Szakmája iránti elkötelezettsége, kitartó, szorgalmas munkája a nevelőközösség meghatározó tagjává tette. A gyermekek iránti elkötelezettsége és az új iránti fogékonyság egyaránt meghatározza munkavégzését. Aktív szerepet vállal tantestületünk és a diákság életében. Innovatív szemléletének köszönhetően iskolánk számtalan új lehetőséggel gazdagodik. Tevékenyen részt vesz a beiskolázásban, az iskolai rendezvények, foglalkozások magas színvonalú szervezésében, lebonyolításában. Munkavégzését a pontosság, precizitás jellemzi, diákjait is ebben a szellemiségben neveli. Osztályfőnökként, szakmai programok szervezőjeként kapcsolódik be az iskola életébe, a tantestület munkájába. A szülőkkel, kollégákkal nagyon jó, kiegyensúlyozott a kapcsolata, bárki fordulhat hozzá, mindig a megoldást, a segítés és a támogatás lehetőségét keresi.

Több éve végzett kiemelkedő pedagógiai munkája, elhivatottsága, átlagon felüli feladatvállalása alapján díjazták a tanárnőt.

“Tehetséggondozás területén végzett kiemelkedő munkásságáért” elismerésben részesült Érsek Zoltán.

Érsek Zoltán matematika-fizika szakos középiskolai tanári oklevelét 1992-ben szerezte meg a Szegedi Tudományegyetemen. 1992 óta áll a Horváth Mihály Gimnáziumban alkalmazásában. Munkáját kiemelkedő szakmai felkészültség és gazdag módszertani ismeret jellemzi. A versenyekre való felkészítést, a tehetséggondozást folyamatos tevékenységként végzi, a tehetséges diákok fejlesztésére minden lehetőséget megragad. Tagozatos tanárként színes és gazdag tanórán kívüli foglalkozásokat szervez diákjai számára. Hitvallása, hogy a pedagógus munkája a diákok sikerén, eredményein keresztül válhat eredményessé. A tehetséges és a felzárkóztatásra szoruló tanulók felkarolását, segítését mindig is elsődleges feladatai közé sorolta.

Rendszeresen indította tanulóit szakmai versenyeken (Zrínyi Ilona matematikaverseny, Bólyai matematika csapatverseny, matematika és fizika OKTV). Áldozatos felkészítő és tehetséggondozó munkájának köszönhetően országosan is kiemelkedő eredményeket értek el diákjai emelt – és középszintű fizika és matematika érettségi vizsgákon. A 2022-2023-as tanévben a matematika-fizika tagozatos diákok 90-95%-ot értek el a fizika érettségin.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Már csak 100 km hiányzik Cseuz Lászlónak Párizsig

Szabó Viktor

Pingpongasztalt kaptak az Apponyi tér környéki szentesi gyerekek

Szabó Viktor

Halálos baleset: Vonat elé hajtott agy autó Szentes és Csongrád között

Szabó Viktor

Újra együtt a Fivérek

Szabó Viktor

Kiválóan szerepelt a szentesi Pengő László a Szervátültetettek és Művesekezeltek Európa-Bajnokságán, Lisszabonban

Szabó Viktor

Elöntötte Szentest az eső: 60 milliméter zúdult le

Szabó Viktor

Óriási showt nyomott Majka a Krimóban

Szabó Viktor

A Szentesi Járási Ügyészség vádat emelt egy diákját megkörnyékező tanár ellen

Szabó Viktor

Farkas Sándor: lassan minden akadály elhárul a 451-es felújítása elől

Szabó Viktor