Csongrád Sport

Változatos tavaszi eredmények az Oxigénfalóknál

A Tour de Puszta 5 volt az tavaszi első versenye a Körös-toroki Oxigénfalók ifjainak, melyet immár  egyesületté alakulva a kiskunfélegyházi Bringabarátok rendeztek.

A legfiatalabb induló Giricz Angéla (7éves) volt, 11 km-es távon a hölgyek között a III. lett, a leányok között így az első! Joel testvére (10) ugyanezen a távon szintén III. lett a férfiak csoportjában, ez a srácok között a II. helyet jelentette. Benjámin (12) már 25 km-en indult, ahol az előkelő 5. helyet szerezte meg a férfiak között. Gábriel (14) nagy meglepetéssel az abszolút III. helyet szerezte meg – a rengeteg téli montizásnak megérett a gyümölcse! 

Tályai Gábor (28) pedig a leghosszabb távon (48 km), a legdurvább terepviszonyok között versenyezve a 14. helyen zárt, ami nagyon jónak mondható  – ezen a távon több mint 100, összességében 250 induló között.

A csongrádiak pedig még jobb barátságba kerültek a szervezőkkel – akiket eddig mint a mountain bike-jaik beszerzőit és karbantartóit tisztelhettek. Köszönhető ez a családias hangulatú megmérettetésnek is, melyet a verseny mellett kialakított akadálypálya, közlekedésbiztonsági vetélkedő, játszótér stb. még emlékezetesebbé tett, nem beszélve a hatalmas plüss-figuráról, melyet minden 10 éves vagy fiatalabb résztvevő ajándékba kapott…

Az Országos Országúti Kerékpáros Diákolimpia® helyszíne az előző évekhez hasonlóan Debrecen-Bocskaikertben volt, rekordszámú, 300 feletti nevezéssel és esős, hideg idővel. A szigorú műszaki szabályok (főleg az engedélyezett áttételek miatt) végül Csongrádról a Giricz testvérek indulhattak az időfutamokon, s igen jó eredményekkel zártak. Benjámin (U13B) kiemelkedő teljesítményével a dobogó II. fokára állhatott, Joel (U11B) IV., Abigél (WU17B) V., Gábriel (U17B) VI., Balázs (U19B) szintén VI. lett. 

A két bátor srác, Joel (U13 19km) és Benjámin (U15, 38 km) indult a Hajdú Kupán is, melyet ugyanezen a helyszínen délután tartottak. Jól helyt álltak, a középmezőny derekán végeztek ezen a mezőnyversenyen, ahol leginkább a nagy egyesületek igazolt versenyzői indultak.

S mivel a következő napra is szerveztek kerékpáros megmérettetést Debrecenben, a VeloParkban, kipróbálták magukat a Főnix Kupán, a Kritérium versenyen is. Bár még soha nem vettek részt sok körös, üldözős, kiesős (Scratch, Eliminációs) küzdelemben, olykor sikerült a középmezőnyt itt is “megcsípniük”, s mindig néhány híres csapat versenyzőt is maguk mögött hagyni…

A Magyar Amatőr Kerékpáros Szövetség Szentendrei-szigeten rendezett időfutam versenyén már néhányszor megfordultak az Oxigénfalók a korábbi években. A változó széljárás, a toldott-foldott, kátyús út és a forgalomban zajló verseny mindig különleges kihívást jelent. Hárman abszolválták dobogón: Joel (U13) I. helyezéssel, Benjámin (U15) szintén arany-, Abigél (WU17) pedig ezüst éremmel. Bár a legjobb időt Balázs (U19) futotta, ez ott az V. helyre volt elég, míg Gábriel (U17) egy technikai malőr miatt a sereghajtók közé soroltatott.

Az Új Bárka Egyesület és Csongrád Város támogatása mellett köszönet illeti a Bacsó Családot (szállás), Hankó Zoltánt, Radics Ferencet, Papp Róbertet (technikai eszközök) segítségükért!

Forrás, fotók: Oxigénfalók



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Mindszent olimpikont ad a világnak – Ugrai Panna kerettag!

Szabó Viktor

Legkorábban szerdán hagyhatja el a kórházat Varga Barnabás

Szabó Viktor

Keressük a szavakat: a mindszenti Ugrai Panna ismét Eb-dobogón!

Szabó Viktor

Megvertük a skótokat, van még esély a továbbjutásra

Szabó Viktor

Csongrádra is lecsapott a vihar + FOTÓK!

Szabó Viktor

Elképesztő teljesítmény: a mindszenti Ugrai Panna újabb Európa-bajnoki címet szerzett

Szabó Viktor

A győzelem tarthatja életben a magyarok nyolcaddöntős álmait

Szabó Viktor

A csongrádi Tyukász Anna amerikai karrier előtt áll

Szabó Viktor

Európa-bajnok lett a mindszenti Ugrai Panna

Szabó Viktor