Külföld

Meglőtték a szlovák államfőt, kórházba kellett szállítani

Robert Fico szlovák miniszterelnököt a kormány handlovái kihelyezett ülése után lőtték meg.

Meglőtték Robert Fico miniszterelnököt a kormány handlovái kihelyezett ülése után, a politikust kórházba szállították – írja a Napunk.sk. A lövések a helyi kultúrház előtt dördültek el, amikor a politikus az emberek közé ment.

A Denník N riportere a helyszínen tartózkodott, az incidenst nem látta, de néhány lövést hallott eldördülni, majd látta, ahogy a miniszterelnököt és a mentőautóba tették.

Sajtóinformációk szerint Robert Ficót a mellkasán és a gyomrán érték a lövések. Úgy tűnt, hogy a kormányfő épp kezet fogott volna valakivel, amikor eldördült három-négy lövés. A Denník N-nek nyilatkozó egyik szemtanú látta, amint Fico a földre esik.

A támadót a rendőrök elfogták és lefegyverezték, a környéket a rendőrség kiürítette. Az X-en közzétettek egy videót, amelyen a támadó elfogása látható:

Közzétettek egy videót arról is, amint Robert Ficót a biztonságiak az autóba segítik és elhajtanak a helyszínről.

Valaki az újságírókat, más az ellenzéket hibáztatja

Az Új Szó a merénylet után arról számolt be, hogy Andrej Danko (SNS) az újságírókat hibáztatja a Robert Fico elleni merényletért. Richard Glück, a Smer képviselője az ellenzéket hibáztatta a merényletért, kiabálni kezdett velük. „Ön köztisztviselő, viselkedjen ennek megfelelően” – válaszolta Jozef Pročko, a Szlovákia mozgalom képviselője. A helyzetet Ľuboš Blaha, a parlament alelnöke megpróbálta nyugtatni a kedélyeket.

Sokkolva vagyok. Robert Ficónak sok erőt kívánok ebben a kritikus pillanatban, hogy felépüljön a támadásból – ez már Zuzana Čaputová államfő reakciója, aki brutálisnak nevezte a támadást.

Az SaS és a PS törölték a mára szervezett tüntetésüket, amelyen a Szlovákia Rádió és Televízió (RTVS) mellett álltak volna ki.- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Donald Trump: Orbán Viktor nem akar háborút, és én sem akarok háborút

Szabó Viktor

Bejelentették: francia katonák érkeznek az orosz–ukrán háborúba

Szabó Viktor

Menczer Tamás: az EP-választás legfontosabb kérdése, hogy Európa háborúba megy vagy béke lesz

Szabó Viktor

Újabb lépés a világháború felé: Stoltenberg azonnal engedélyt adna Ukrajnának, hogy NATO-tagok fegyvereivel támadja Oroszországot

Szabó Viktor

Gulyás Gergely: a háborús helyzet egyre rosszabb, a legnagyobb veszélyt a NATO ukrán missziója jelenti

Szabó Viktor

Menczer Tamás: hazudik, aki szerint nem a háború vagy béke kérdése a legfontosabb Európában

Szabó Viktor

Csíksomlyói szónok: csak éltető és élő, tevékeny hittel lehet békét teremteni

Szabó Viktor

Stabil a szlovák kormányfő állapota

Szabó Viktor

Videón, ahogy rálőnek Robert Ficora

Szabó Viktor